Vlastná Pc bedna?
Vlastná Pc bedna?
Ahojte, dlhšie rozmýšľam vyrobiť vlastnú Pc bedňu a teraz keď sa odpalil Pc a čakám trocha na poklesnutie cien mám k tomu ideálne čas.
Ak by ste boli ochotný a mali čas mohli by ste mi s výrobou pomôcť. Dajte mi vedieť nejaké plusy a naopak mínusy čo Vam pri výbere case prekáža a čo naopak preferujete.
Stroje k dispozícii - 2D/3D laser, Co a fiber gravírovacka, ohybacka plechov.
Ak by ste boli ochotný a mali čas mohli by ste mi s výrobou pomôcť. Dajte mi vedieť nejaké plusy a naopak mínusy čo Vam pri výbere case prekáža a čo naopak preferujete.
Stroje k dispozícii - 2D/3D laser, Co a fiber gravírovacka, ohybacka plechov.
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Vlastná Pc bedna?
Fuu Stando toho je. Na nete je aj dost volnych nakredov/modelov bedni.
Skor ty musis upresbit co chystas, mini itx? Velku bednu? Dual chamber alebo nieco specificky zaujimave?
Skor ty musis upresbit co chystas, mini itx? Velku bednu? Dual chamber alebo nieco specificky zaujimave?
Niečo také netradičné ale nie nejakú kolotočarinu. Potrápim sa a možno mi niečo napadne
Drevo, sklo, alebo kov? 

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja som chcel robit drevenu bednu, pretoze kovova ma nezaujima (urcite aj preto, ze nemam k dispozicii laser, gravirovacku, vodotrysk, raketu a podobne naradia). Ale nikdy som to nezrealizoval. Silno ti drzim palec !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Určite kov keďže okolo toho sa motám ale dala by sa spraviť aj sklenená bočnica len to sklo by som si musel dať vyrobiť.
Prípadne môžem poslat nejaký link strojov nech máte predstavu čo to dokáže
Prípadne môžem poslat nejaký link strojov nech máte predstavu čo to dokáže
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Kedysi som o tom tiež uvažoval, aj som dačo načmáral, ale skončilo to na tom že nie je jednoduché vyrobiť predný panel tak aby bol demontovatelný jednoduchým spôsobom ideálne bez použitia náradia, zohnať tlačítka + konektory USB aby to malo ideálne kabeláž rovno na MB.
Ked nemá človek tie tlačítka tak nevie vymyslieť popredu spôsob montáže do skrinky s otvormi do predného panelu.
Material som chcel použiť hliník a vyrobiť niečo na mATX dosku ideálne niečo malé (ja nikdy nebudem mať v PC ozrutnú 3 ventilátorovú GPU).
Upgrade prebehol, ale zasa mám ozrutný ATX formát MB, bohužial pre AM4 nebolo už moc na výber a dosku čo som kúpil bola zlava a jedna z podmienok bola aby mala doska priamo výstup DP, aby mala 2x M.2
Ked nemá človek tie tlačítka tak nevie vymyslieť popredu spôsob montáže do skrinky s otvormi do predného panelu.
Material som chcel použiť hliník a vyrobiť niečo na mATX dosku ideálne niečo malé (ja nikdy nebudem mať v PC ozrutnú 3 ventilátorovú GPU).
Upgrade prebehol, ale zasa mám ozrutný ATX formát MB, bohužial pre AM4 nebolo už moc na výber a dosku čo som kúpil bola zlava a jedna z podmienok bola aby mala doska priamo výstup DP, aby mala 2x M.2
No co sa tyka klasickych PC skriniek, tam si myslim ze uz niet velmi co vymyslat. Mas vyrobcov ako jonsbo, lian li, ssupd ktori uz vyrabaju vsetky nestandardne konfiguracie ake ti napadnu.
Jednu vec ale nikto nevyraba - skrinky pre domaci server. Obycajna tower skrinka ktora ma vela sacht na HDD a dobre chladenie.
Nieco na styl:
https://store.45homelab.com/configure/hl15
Jednu vec ale nikto nevyraba - skrinky pre domaci server. Obycajna tower skrinka ktora ma vela sacht na HDD a dobre chladenie.
Nieco na styl:
https://store.45homelab.com/configure/hl15
-
- Používateľ
Nemám momentálne prehlad v skrinkách, len viem že vela výrobcov naťahuje dlžku skrinky práve pre montáž dlhej grafickej karty, alebo ked je zasa kompaktná tak je to ITX...
Mne by vyhovovalo usporiadanie ako bežné skrinky, len by som ju chcel kratšiu práve o priestor pre dlhú grafickú kartu
Tie atypické skrinku typu "kocka" sa mi tiež nepáčia, lebo zasa tam narastie šírka, pretože zdroj je umiestený za MB
Mne by vyhovovalo usporiadanie ako bežné skrinky, len by som ju chcel kratšiu práve o priestor pre dlhú grafickú kartu
Tie atypické skrinku typu "kocka" sa mi tiež nepáčia, lebo zasa tam narastie šírka, pretože zdroj je umiestený za MB
Mas lacnu montech X3(37cm na hlbku), lian li SUP01(40cm na hlbku), Ssupd Meshroom S(31cm na hlbku)... Pripadne aj fractal ma compact verzie svojich skriniek(42cm na hlbku). Vsetko ATX skrinky.
Tu podla mna niet co vymysliet doma
Tu podla mna niet co vymysliet doma
-
- Používateľ
Ked chytím meter a natiahnem odzadu skrinky po kraj MB kde je 24pin ATX, tak som pod 300mm, ked prirátam niečo na ventilátory tak v pohode by stačilo 330-350mm na hlbku, šírka kludne 200mm a výška nevyhnutná pre montáž mATX dosky.
Jedna z podmienok je že žiadna kolotočarina, žiadne plexi, alebo celo perforovaná.
Čo som tak pozrel teraz tak Lian Li DAN Cases A3-mATX by aj vyhovela, dlžku by som prekusol (iné umiestnenie zdroja) len tá perforácia by nemusela byť všade
Jedna z podmienok je že žiadna kolotočarina, žiadne plexi, alebo celo perforovaná.
Čo som tak pozrel teraz tak Lian Li DAN Cases A3-mATX by aj vyhovela, dlžku by som prekusol (iné umiestnenie zdroja) len tá perforácia by nemusela byť všade
Ja nad tým budem určite chvíľu rozmýšľať
teraz ste ma ale navnadili tak že už je to vymyslené aspoň budem bez roboty 
Ak máš chuť robiť custom skrinku šiel by som do fakt custom veci na nejaký motív, Mad Max, Fallout, motor z auta, zabudovaný v stole, zavesený na stene... nech to už má šťavu a vidno že to je unikát keď sa s tým natrápiš, na internete nájdeš kopec inšpirácií keď hodíš custom PC case. Záleží aj aké miesto na ten PC máš, či len ledva pod stolom na tenkú tower alebo máš aj miesto vyslovene na výstavku.
Čo sa interného rozloženia týka rozmýšľal som nad oddelením priestoru pre CPU+RAM a GPU - v podstate kus plechu čo by šiel tesne ponad PCIEx16 slot a GPU by vyfukovala teplý vzduch von cez dierovanú bočnicu, len teraz keď nVidia spopularizovala blow-through karty tak už to je pasé a skôr keď už tak má zmysel riešiť oddelený priestor cez riser napr. na štýl V16 motora, na jednej strane doska, na druhej cez riser GPU.
Čo sa interného rozloženia týka rozmýšľal som nad oddelením priestoru pre CPU+RAM a GPU - v podstate kus plechu čo by šiel tesne ponad PCIEx16 slot a GPU by vyfukovala teplý vzduch von cez dierovanú bočnicu, len teraz keď nVidia spopularizovala blow-through karty tak už to je pasé a skôr keď už tak má zmysel riešiť oddelený priestor cez riser napr. na štýl V16 motora, na jednej strane doska, na druhej cez riser GPU.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 09. Máj, 2009, 15:09
Nerad som negativny, ale vyrobis skrinku, bude to velke, tazke, neskladne, a este ti to bude aj luto vyhodit nakoniec. Ja by som si skor vyrobil nieco na styl custom test bench. Jeden prehnuty plech ovesany komponentami, hore rukovat na prenasanie, mas priestor na kreativitu a nezabijes cas nepodstatnymi detailami, ktorych bude klasickej skrinke kopec.