Detská pestúnka

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

Detská pestúnka

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Ahojte,
chcel by som poprosiť o rady ohľadom výberu detskej pestúnky. Hľadáme niečo spoľahlivé, s kamerou a možnosťou sledovania cez mobil /monitor.

Premýšľam, či to riešiť pomocou vnútornej kamery a starého telefónu, ktorý by mal nonstop spustenú aplikáciu – výhoda by bola veľkosť a kvalita displeja, ale zas batéria by asi trpela (aj keď reálne môže byť stále na nabíjačke 😅).

Alebo kúpiť nejaké hotové riešenie s vlastným malým displejom – len neviem, aké sú tam pridané funkcie. Niekde som videl veci ako nočné videnie, meranie teploty atď., ale neviem, či to má reálny prínos. Skôr mi ide o to, aby som bol upozornený, keď sa dieťa začne hýbať, plakať a podobne.

Topka by bola, keby to vedelo spolupracovať s Google Nest Hub 2 – či už ako primárne zobrazenie alebo aspoň upozornenia. Prípadne by bolo fajn, keby sa kamera dala prepojiť na viacero výstupov ale to je už len bonus.

Máte niekto overený model alebo systém, ktorý by ste odporučili?

Zaujíma ma najmä:
– dobrý dosah signálu (ideálne aj cez viac stien),
– kvalitný obraz a zvuk (aj v noci),
– funkčná mobilná aplikácia,
– a rozumný pomer cena/výkon.

Vopred ďakujem za všetky tipy a skúsenosti! 🙏
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25

Re: Detská pestúnka

Príspevok od používateľa darklol »

ahoj. pouzivame kameru a hocaky telefon. a zase nemas to pustene vkuse iba ked je dieta same v izbe. mali sme aj pestunky atd. ale tam musis dbat na to aby to bolo stale nabite mas problem s dosahom atd.
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
Ghost
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Ghost »

Jo, uplne suhlasim. My roky mame obycajnu Xiaomi kameru. Pripevnil som ju k postielke. Za mna to ma len vyhody:
- sledujes obraz cez net
- ako prijimac mas telefon
- mozes zdielat aj s viacero ludmi
- urcite lepsi obraz a zvuk ok
- super nocne videnie
- cena

Kupil som len dlhy usb kabel a bolo. Kamera sluzi dodnes.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Pestunka je hovadina, to je tak na dovolenky ale doma urcite kameru, nejaky basic od reolinku napr. https://reolink.com/sk/product/e1/?attr ... 1915401479
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Príspevok od používateľa satanicek666 »

Nedávno som to riešil. Mám kameru aj pestúnku. Problém je v tom že na kameru musíš mat mobil ci tablet ale výhoda že máš veksi dosah. Pestúnka je pestúnka. Jednoduchá kamera a môžeš mat mobil i pestúnku.
Toto už mám pri druhom dieťati a Spoko. Dosah cez dve steny v byte v pohode. Žiadny výpadok signálu. Nocne videnie v pohode. Funkcia Vox. Pri pohybe sa zapne sama kamera a meranie okolitej teploty. Mám aj kameru ale pestúnka je jednoduchá. Ale môžeš kľudne aj Go pro kameru 🤣🤣🤣 4k videjo
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

My sme mali pri oboch detoch detsku pestunku. Pestunka nepotrebovala ziadne pripojenie na net, fungovala spolahlivo na 100m, stala cca 50€ a obsluzila mi obe deti, cca sme ju pouzivali 5 rokov. Oproti mobilu s kamerou, mala tu vyhodu, nepotrebovala wifi, nepotreboval som dalsi telefon s funkcnou aplikaciou. Nehovoriac o baterke v tom starom telefone. Vacsinou je uz k nicomu a stale rozsvieteny displej mi dokazal mobil do hodky vymlatit. Potreboval som obcas mat obrazovku s reproduktorom na dvore, kde som nemal pristup k elektrike
Mne prisla pestunka ako kednoduchsie zariadenie, nez apojenie mobilu s kamerou
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Príspevok od používateľa satanicek666 »

hell.presne tak.ja tu pestunku mam uz druhu.lebo prvu som dajako rozbil a potom som kupil tu xiaomi ci aku kameru.a teraz co mame druhe tak zo zaciatku sme mali kameru a asi pred mesiacom a pol som kupil pestunku lebo ta kamera ma obtazovala.furt na mobile mat zapnute a furt kamera vecer alebo poobede pustena.a stary mobil som nemal.a este podotknem ze byvam na tretom poschodi a s tou pestunkou co mam uz druhu mam signal az dole pod bytovku a na zahradku
presne tato https://truelife.eu/sk-sk/products/true ... am-v24-pro
najdes ich aj za 60e i menej
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

stary telefon mam ... baterka je otazna , mam tych telefonov viac ale realne aj novy telefon ak by si mal pusteny 10hodin do dna tak by to velmi nedrzalo

kamera je lacnejsia a mozem pre nu najst nejake dalsie vyuzitie v ramci domacnosti
milion znaciek a asi by som ostal pri nieco co podporuje aspon na papiery google home
a nieco zo znaciek ktore mam aplikacie :D

mam v hladaciku :
TP-Link Tapo C210
https://www.nay.sk/tplink-tapo-c210-ip-kamera

pride mi to ako lacne zariadenie ale vieme ako to v zivote je ze ak nieco nesedi na pouzivanie je jedno kolko to stalo

preto som sa aj pytal na realne skusenosti Vas , kde som aj bol naladeny na samostnatnu kameru ale viem ze kazdy z danych vyrobcov je dolezite ako pristupuje k aplikacii , k danym zaznanom a podobne ...

xiaomi som si uzil okrajovo , kvalita som bol spokojny , sledovanie objektov bolo mierne otazne ale ako hovorim vyuzival ju znamy a ja som len sem tam sa s tym pohral a znamy je skor menej technicky zdatny cize tam to hlavne skoncilo nastavenim si uhla a kontrolou zaznamov
po troch mesiacoch skoncil cloud zadarmo a aj ked od zaciatku bola v kamere karta tak to nejako nefungovalo uplne spravne

preto ma samozrejme zaujima funkcionalita pre buducnost a pouzitie ineho druhu ked napr dana kamera nebude potreba na strazenie dietatka
xiaomi chce mesacny poplatok podla poctu kamier co mi pride ako masaker a co som sa s tym chvilu hral tak mi prisla mierne obmedzena funkcionalita ked pouzivam len sd kartu co mi prislo ako pekne nefer aj ked marketingovo asi vyhodny krok ...
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

ja mam tapo c225, ktore uz 2 a pol roka pouzivame DENNE.
Prveho pol roka sme mali drahu detsku pestunku, avsak na tej prestalo fungovat nabijanie a popravde nebolo to dobre riesenie, kedze dosah tam bol len cez 2-3 steny a vzdy musel byt niekto v dosahu s monitorom v ruke. Teraz mame to tapo sparovane so samsungom A50 a funguje to paradne a bolo to dokonca o polovicu lepsie riesenie ako predtym. Ked chodievame na dovolenky, tak to mam vyriesene veeelmi elegantne. Do samsungu dam firemnu sim kartu, na nej zapnem zdielanie dat(ALEBO beriem so sebou stale tplink extender, kedze tie kamery maju slabsi prijem wifi), kamera sa pripoji, dokonca cez telefon mam pustenu relaxacnu hudbu pri ktorej paradne spi a my zatial vybehneme do hotelovej loby a na svojom telefone ho pozerame.
My sme sa prvotne tiez rozhodli pre tu pestunku, mali sme sovicku https://www.alza.sk/maxi/vtech-bm5550-o ... nkQAvD_BwE
ale v konecnom dosledku to nebolo pre nas dobre riesenie a teraz si to nevieme vynachvalit.
ROG CROSSHAIR X870E HERO, 9800X3D, KRAKEN 360, AORUS RTX 5080 MASTER+Noctua A12x15, G.SKILL 32GB 6000 CL30 Expo, 980PRO 2TB(system), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, NZXT H6i + 7x Noctua A12x25 Chromax + 2x NF-A14 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX. /// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE

Návrat na "Nákupná poradňa"