Dobrý nápad, ale nakoniec som to vyriešil inak. Keďže som dával dole tie pliešky pri novej case aby som tam dal grafiku tak mi dva ostali. Tie som skúsil dať do starej case a aj keď sú trochu iné tak pasujú

@mp3turbo - pozeral som v biose a tam mi ukazuje jedine vetrák CPU. Pripojené vetráky ostatné sú cez Molex kábel, kvôli ktorému zjavne nie je možnosť ich ovládať. Takže asi jedine tým jednoduchým odporom by som to musel spraviť.
Čo, inak pozerám v starej case tam sú síce len dva ventilátory, ale zadný je pripojený do základnej dosky a druhý predný Molexom. Čiže zjavne tam viem ovládať len ten jeden pripojený na dosku. Taktiež ako som to pozeral som ten predný ventilátor a netočil sa. Si hovorím, že či je pokazený alebo čo. Pozriem kábel... nebol pripojený

K tomu hluku ešte som porovnával trochu starý PC a nový. Predsalen mi príde ten novší trochu hlučnejší, ale ventilátormi to predsalen asi nebude. Okrem ventilátorov je v pozadí počuť ešte jeden trochu hlasnejší zvuk. Teoreticky môžu to vydávať dva 3,5" HDD? Neskúšal som síce porovnávať ešte zvuk pri odpojených diskoch, ale keďže pri starom PC najviac bolo počuť HDD tak ma napadá, že to bude tým.