nVidia GeForce 8800GTX/GTS
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- drajver tam mam 94.daco (cerstvo stiahnute z nvidia.com pre 8800seriu)
- skusal som to na tom starom Athlone 3200+ (tam co bol slabsi vykon aj na 7950GX2)
- 3DMark06 som nestihol urobit, prave si ponu prisiel zakaznik (som ju mal len 2 hodiny)
- ale ak by som mal supjektivne porovnat tie 2 karty tak na tom slabom CPU v NFS Carbon slapale lepsie ta GX2.... (ale naozaj len subjektivne porovnanie)
T. 8)
- skusal som to na tom starom Athlone 3200+ (tam co bol slabsi vykon aj na 7950GX2)
- 3DMark06 som nestihol urobit, prave si ponu prisiel zakaznik (som ju mal len 2 hodiny)
- ale ak by som mal supjektivne porovnat tie 2 karty tak na tom slabom CPU v NFS Carbon slapale lepsie ta GX2.... (ale naozaj len subjektivne porovnanie)
T. 8)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Kód: Vybrať všetko
Village Mark D3D:
HQ bez MSAA 2x MSAA 4x MSAA 8x MSAA
640x480 1.275 1038 1246 854
1024x768 957 703 884 455
1600x1200 546 377 494 220
viac ...Nove ROPs:
V GeForce 8800GTX je sest ROP blokov, pat v GeForce 8800GTS. (odpovedajuce poctu jednotlivych 64 Bit pamatovych pripojeni) Na jeden blok pripadaju len styri Alphablending jednotky, ale az 32 Z-test units. Pokial je v hre aj farba daju sa vyuzit este 16 Z-test units.(tato "optimalizacia" so zdvojnasobenim Z/Stencil testrate pre bezfarebny Stencil a Z-rendering existuje uz od NV30)
G80 ROP su podla toho optimalizovane pre 4x Multisampling.Na prvy pohlad nerozumne vysoky pocet 192 Z-testov za takt – pokial nie je v hre ziadna farba – prinesie svoje vyuzite pri prednostnom Z-pass. Doteraz trval prednostny Z-pass v porovnani s renderingom este tak dlho, ze v konecnom farebnom renderingu usetrena fillrate ho nemohla kompenzovat – predovsetkym preto, ze Vertexshader musel byt pouzity dvakrat.
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokial mate problem s rozmazanym obrazom na 8800GTS pri napojeni cez DVI priamo...
tu je riesenie...
nvidia control panel, display, manage custom timings, create, advanced, Timing standard, CVT reduced blank, test, exit.
nvidia control panel, display, spravovat vlastne casovanie, vytvorit,
pokrocile, CVT znizene vymazavanie, test, exit...
tyka sa 97.72
niektore starsie idu normalne...
povodne som xcel reklamovat kartu, potom lcd...
tu je riesenie...
nvidia control panel, display, manage custom timings, create, advanced, Timing standard, CVT reduced blank, test, exit.
nvidia control panel, display, spravovat vlastne casovanie, vytvorit,
pokrocile, CVT znizene vymazavanie, test, exit...
tyka sa 97.72
niektore starsie idu normalne...
povodne som xcel reklamovat kartu, potom lcd...
Spoiler: ukázať
push
http://www.beyond3d.com/forum/showpost. ... ostcount=5
http://www.beyond3d.com/forum/showpost. ... ostcount=5
Rys napísal:Rather than wonder about a discrete CB cache, I changed it to read that there definitely is one since we've since confirmed that's the case.
Confirmation that scheduler clock runs at half the shader clock (675MHz for 8800 GTX f.e.).
Confirmation that the missing MUL is serial to interp/SF and not available for general shading just now.
Confirmation that SPs are arranged '8x2' in a G80 shader cluster.
Confirmation that each cluster has its own dedicated register space rather than wondering.
Those are the big changes in presented info, the rest was mostly just correcting layout issues, grammar and spelling, etc.
s pozdravom, crux.
http://www.pcper.com/article.php?aid=357
kazdy mesiac novy ovladac od nVidie - podobne ako ATi
Prvy zo serie ma prist uz vo february a ma nahradit FW 100.59 s Beta statusom - nahrada ma mat uz WHQL certifikat
kazdy mesiac novy ovladac od nVidie - podobne ako ATi
Prvy zo serie ma prist uz vo february a ma nahradit FW 100.59 s Beta statusom - nahrada ma mat uz WHQL certifikat
NVIDIA told me that they planning to start releasing a new version of their Forceware driver for Vista at least once every month. I say at least because Diercks said that if they find several game fixes or bugs that are substantial they may have intermittent releases as well to help appease the gaming masses. This move is very similar to the driver development cycle that ATI’s Catalyst drivers have been in for a couple of years now, with updates about once a month. Having this type of regular schedule should help NVIDIA users feel more at ease about their purchases knowing that a fixed time length is ahead of them to await another software release that could address whatever issue that ails them.
s pozdravom, crux.
potvrdene, ze schelduler bezi na polovicnej frekvencii shader coru - (675MHz u GeForce 8800GTX)HEAD napísal:Muzes mi prelozit co se tam pise?Co sem prelouskal tak neco o 2MUL jednotce..
potvrdene, ze sa chybajuca MUL nemoze zatial vyuzit na shading
potvrdene, ze "SP" su zoskupene po 2x8 v G80 shader clustery
potvrdene, ze kazdy cluster ma vlastny register ktory je vacsi ako sa predpoklada
s pozdravom, crux.