Caute.
Mam tuto krasku s 8700G.
Chcel som z toho prcka vymacknut zo najviac v pomere prikon/performance.
Momentalne tam mam. 8700G, Fury 2x16GB @6400Mhz, thermalright axp90-x47 a nejaky disk.
Ramky bezia na 6400Mhz s 1.25V
8700G bezi na 1.2 pri 4800Mhz
GPU ide na 3100Mhz
problem mam taky, ze frekvencia pamati sa meni z 3200 na 1000Mhz.
pri idle sa to deje kazdu chvilu, cize mozno je to feature.
Ale v hrach by to malo prekvenciu drzat IMHO. Odpoved som sa nedocital ani na amd fore.
Ak som mal na CPU aktivovane PBO+CO, bolo to este horsie.
Skusil som bloknut CPU na 80% a frekvencia pamati bola ovela stabilnejsia.
Preto som cpu podtaktoval na 4800Mhz na 1.2V a vypol PBO. Ale aj tak sa tam nejaky dip objavy.
Aj v hrach, kde mam utilizaciu CPU len 15%.
Zvysenie napatia na Ramkach bez efektu.
GPU na stock frekvencii bez efektu.
Deskmini x600 8700G
Deskmini x600 8700G
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Deskmini x600 8700G
Windows performance profil : Maximum performance
rucne nastavit cpu : (Edit Power Plan, Change Advanced Power Settings, PCI Express, Link State Power Management vypnut, processor power management, nastavit Minimum Processor State na 100%, Maximum tiez 100% )
v biose vypnut APSM, ak tam taka polozka je
rucne nastavit cpu : (Edit Power Plan, Change Advanced Power Settings, PCI Express, Link State Power Management vypnut, processor power management, nastavit Minimum Processor State na 100%, Maximum tiez 100% )
v biose vypnut APSM, ak tam taka polozka je
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ono ten CPU lock vs PBO je dané tým že pri tom PBO vyzerá že je uprednostnený CPU na úkor iGPU ak si všimneš skóre, je to notebook chip a inteligentne riadi power a thermal limit medzi CPU a GPU. Keby to brzdila RAM podtaktovaná z 3200 na 1000 tak tam nie je taký malý rozdiel v GPU score a určite ti to nepridá na CPU score.
Skús nechať CPU stock alebo ešte lepšie skúsiť podvoltovať CPU a potom sa hraj samostatne iba s taktovaním iGPU.
A iGPU pomôže vyššia frekvencia RAM, takže zabudni na zlaté pravidlo 1:1 a čo najnižšie latencie a skús naopak zdvihnúť voltáž, nastaviť 1:2 gear a nataktovať RAM čo to dá a až keď narazíš na strop potom riešiť latencie, teda ak ťa doska pustí lebo nie každá zvládne vysoké takty RAM.
Skús nechať CPU stock alebo ešte lepšie skúsiť podvoltovať CPU a potom sa hraj samostatne iba s taktovaním iGPU.
A iGPU pomôže vyššia frekvencia RAM, takže zabudni na zlaté pravidlo 1:1 a čo najnižšie latencie a skús naopak zdvihnúť voltáž, nastaviť 1:2 gear a nataktovať RAM čo to dá a až keď narazíš na strop potom riešiť latencie, teda ak ťa doska pustí lebo nie každá zvládne vysoké takty RAM.
Spoiler: ukázať
APSM je disabled, aj ked sa to u asrocku vola inak.
powerplan nastaveny
teraz som to hodil do stocku a vyzera to tak, ze pamate koreluju s GPU taktami..
Len nechapem preco Ryzen Master detekuje PBO, ked v biose je disabled..
Hosi, aktivoval som eco mode (35W), min strata vykonu, praveze na gpu zisk a skoro polovicna spotreba. Ani to uz nekuri..
skoda, ze tam neni volba aj 45W.
powerplan nastaveny
teraz som to hodil do stocku a vyzera to tak, ze pamate koreluju s GPU taktami..
Len nechapem preco Ryzen Master detekuje PBO, ked v biose je disabled..
Hosi, aktivoval som eco mode (35W), min strata vykonu, praveze na gpu zisk a skoro polovicna spotreba. Ani to uz nekuri..
skoda, ze tam neni volba aj 45W.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.