Čisto teoreticky by bola možnosť ešte Arc B580, má 12GB VRAM a je za 300€, ale nevidím model s dĺžkou do 220mm...
Podtaktovanie je dobrá cesta k zníženiu hlučnosti, prevádzkoval som tak starú aj súčasnú AMD kartu. 6800XT aj 9070XT vedia ísť na 225W z pôvodných 300W pričom strata výkonu u mňa je len okolo 5%...
GK okolo 300 eur do 220mm
Re: GK okolo 300 eur do 220mm
Spoiler: ukázať
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
ARC b580 by som asi nebral (aj keby existoval sub 220mm model) , špecialne ak ma starši procesor
(neviem či sa to tu spominalo alebo nie? nechce sa mi čitať celu 5 stranovu temu odzačiatku)
ta karta ma dosť slaby vykon na 300 eurovu grafiku , v hrach kde nie je problemom VRAM ju v podstate dorovnava rtx 4060-tka vo full-hd,
do necelych 10% odskoči až vo 1440p ale to sme zas pri VRAM .
pride mi to malo nehovoriac o tom, že jej vykon utrpi dalši hit so starymi procakmi a to aj ked na nich rozbehaš reBAR .
a "nerozumie" si dobre ani so staršimi hrami v niektorych pripadoch ...
(aj ked je pravda , že tuna sa vykon až tak nerieši a 10% hore dole asi ani nehra ulohu)
pozeram ale , že alza si už pekne uletela s tymi radeonmi 9060xt , najlacnejši 16gb model už "upgradovali" na 432 eur ,
pri tejto cene už dava vačši zmysel o 35 eur drahšia 5060Ti 16gb ...
snad sa ti ešte nejakym zazrakom podari zohnať tu nemecku kartu pod 400 eur ,
na chladenie by som sa vykašlal , je to mala karta , ktoru uchladi prakticky čokolvek , ano ma o 7-8 stupnov vyššie teploty ako napr. sapphire
ale to je daň za male rozmery a že to bude kusok hlučnejšie a s menej vykonnym chladičom je aj daň za nižšiu cenu ...
osobne by som sa ako prve "vykašlal" na tu "klietku" ,
ktora ťa obmedzuje a zobral nejaku elegantnu mATX/ITX skrinku ,
"but that´s just me" ...
(neviem či sa to tu spominalo alebo nie? nechce sa mi čitať celu 5 stranovu temu odzačiatku)
ta karta ma dosť slaby vykon na 300 eurovu grafiku , v hrach kde nie je problemom VRAM ju v podstate dorovnava rtx 4060-tka vo full-hd,
do necelych 10% odskoči až vo 1440p ale to sme zas pri VRAM .
pride mi to malo nehovoriac o tom, že jej vykon utrpi dalši hit so starymi procakmi a to aj ked na nich rozbehaš reBAR .
a "nerozumie" si dobre ani so staršimi hrami v niektorych pripadoch ...
(aj ked je pravda , že tuna sa vykon až tak nerieši a 10% hore dole asi ani nehra ulohu)
pozeram ale , že alza si už pekne uletela s tymi radeonmi 9060xt , najlacnejši 16gb model už "upgradovali" na 432 eur ,
pri tejto cene už dava vačši zmysel o 35 eur drahšia 5060Ti 16gb ...
snad sa ti ešte nejakym zazrakom podari zohnať tu nemecku kartu pod 400 eur ,
na chladenie by som sa vykašlal , je to mala karta , ktoru uchladi prakticky čokolvek , ano ma o 7-8 stupnov vyššie teploty ako napr. sapphire
ale to je daň za male rozmery a že to bude kusok hlučnejšie a s menej vykonnym chladičom je aj daň za nižšiu cenu ...
osobne by som sa ako prve "vykašlal" na tu "klietku" ,
ktora ťa obmedzuje a zobral nejaku elegantnu mATX/ITX skrinku ,
"but that´s just me" ...
personal rig:
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Intel hrubý výkom OK ale na daily use brať starú karty s otáznou podporou, to nebude pre mňa. A Rozmery sú mimo.
Ďakujem tiež za radu ale som s tým OK
Saphire je o cca 2CM dlhšia a chladiaci výkom je úplne inde, ide skôr o nezaujímavý trh tak tam ubúda ponuky, pochopiteľne.
ja ďakujem že ste sa do toho viacerí tvorivo opreli
Ďakujem tiež za radu ale som s tým OK

ja ďakujem že ste sa do toho viacerí tvorivo opreli

- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Objednana powercolor 9060 xt 16 gb za 420 z mironetu. Z nemecka sa dalo za 405, to uz nestoji za rozdiel...
Tak snad bude pokoj a ziadne black screeny ako pri 5060.
Edit: cena pocas objednavania carovne klesla na 414
nice.
Dam vediet, ale cakam ze to bude dobre a v ramci ocakavani
Tak snad bude pokoj a ziadne black screeny ako pri 5060.
Edit: cena pocas objednavania carovne klesla na 414

Dam vediet, ale cakam ze to bude dobre a v ramci ocakavani