WANTED notebook do 400e

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: WANTED notebook do 400e

Príspevok od používateľa zoom »

Mam jemne podobnu poziadavku a zisla by sa mi rychla rada. Musim kupit notebook do rodiny do 500,-€ a bude sa na nom robit len bezne internetovanie. Poziadavka je, ze musi byt strieborny. Bez tej poziadavky by som siel do ThinkPadu T, ale s tou farbou som sa asi uzrozumel na HP EliteBooku. Idealne 15" s numpadovou castou. Generacne G8, lebo tam bol vykonnostny skok od G7 v CPU (novsia generacia). Uz nejaky cas pozeram Bazos, ale 850 G8 je jednoducho takmer nezohnatelny.

Teraz som nasiel tento konkretny repas a celkom ma to posadilo, napriek tomu, ze som sedel. Repas po leasingu, 3 roky zaruka, Core i7 + 32GB RAM + 512GB SSD, slovenska klavesnica.

Co je uplny gol je display, ktory nie je bezny shitny 45% NTSC, ale podla jedneho popisku ten s HP Sure View, co podla datasheetu znamena 1000 nits a 100% sRGB pokrytie.

Nikdy som nevidel HP Sure View nazivo a podla tohto videa sa to da dokonca zapinat a vypinat. Moja otazka znie: Ked je to vypnute, tak ten displej vyzera ako normalny iny? Nie je tam... ja neviem co, nejake ine odlesky, ciary, flaky, pripadne zasadne zmensene pozorovacie uhly a take nieco? Ak by to bolo ako normalny displej, tak este dnes vecer objednam jeden kus.
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Rovnaký 1000nits so SureView je na Elitebooku G8 čo som bral mesiac dozadu. Je to vypínateľné, ale aj s vypnutým to má pozorovacie uhly ako TN.
ITX >>> ATX
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Príspevok od používateľa pepkopav »

pozrel si parametre? je tam jasne napísané - 15.6" Matný IPS displej, LED podsvietenie, Full HD rozlíšenie, UWVA, AntiGlare 250 nits (cd/m2), 45% NTSC ... stačilo zrolovať dolu...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 3Tb,IPS 2560X1600,Windows 11...
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Pozrel si parametre nad tymi parametrami? Tam je napisane 15,6" antireflexná obrazovka s rozlíšením Full HD (1920 x 1080) a integrovanou ochranou súkromia HP Sure View. Ano, maju tam dve protichodne informacie, ale to napisem predajcovi a vyjasnim to. Vzhladom na ostatne dobre parametre mi pride pomerne pravdepodobne, ze tam bude aj ten lepsi displej. Navyse maju este platny kupon, tak cely ten notebook by bol za 450,-€.

To s tymi pozorovacimi uhlami je naozaj nejaka extra bieda? Vacsia nez hnusny 250 nits IPS so 45% NTSC a farbami ako namalovane rozriedenymi vodovymi? Velmi ma laka ten kus.

Edit: Nasiel som nejake fotky, porovnanie displeja bez Sure View a s vypnutym Sure View tu alebo tu. Ked tak na to pozeram, radsej to nechcem (plus vseobecna nespokojnost po nete). Napisem tomu predajcovi, ci je tam naozaj ten displej, ale inak asi nic... skoda, fakt dobry kauf to vyzeral byt.

Návrat na "Nákupná poradňa"