Hrateľnosť je za mňa dosť dobrá, taká dobrá klasika BF. Čo mi ale vadilo - divný nepomer pri zabíjaní a zomieraní. Neviem, či je to len pocitovo alebo to je tak blbo nevyladené, ale ja som dával killy na 7-8 nábojov (priame zásahy do tela/hlavy) a keď zabili mňa, pocitovo ako keby po jednej strele. Z akýchkoľvek automatických zbraní. Neviem či som to opísal dobre, ale videl som veľa podobných reakcií. Toto snáď ešte doladia. Alebo toto bolo tak vždy v BF? Naposledy som hral 2042 chvíľu po vydaní, takže dlho som BF nehral, ale nepamätám si, že by som pocitovo tak rýchlo zomieral.
Mapy boli menšie, ale tuším to aj niekde vysvetľovali, alebo to niekto spomínal - do bety chceli menšie mapy cielene, potom by mali byť aj väčšie. Budúci víkend má pribudnúť Brooklyn, ale to bude tiež menšia mapa. Ani jedna mi vyslovene nevadila, ale teda tiež by som bral veľké mapy.
https://www.ea.com/games/battlefield/ba ... tures/maps
Tieto by mali byť pri vydaní, z tých väčších asi len 3 - Operation Firestorm (klasika z BF3), New Sobek City a Mirak Valley. Zvyšok menšie mapy. Keď už sa tak chvália, že počúvajú komunitu, snáď pochopia, že chceme viac väčších máp

Ale teda deštrukcia máp paráda, niekedy až prehnane, ale po chvíli som si zvykol, že sa všetko rozpadá a aspoň nie je nuda. Hral som len conquest, takže ostatné režimy neviem zhodnotiť. Tanky a vozidlá taká klasika. Zalietať som si nestihol, ale pár vrtuľníkov som s RPG zostrelil. Načasovať RPG do trasy vrtuľníka a sledovať zásah, mňam

Čo sa týka odrazov optiky od sniperov - súhlasím, to bolo až komické ako svietili z kopcov. To snáď trocha upravia, lebo to kazilo dojem z hry.
Celkovo to hodnotím pozitívne a pravdepodobne si to potom aj kúpim.
Inak, hral som to na PS5 Pro s klávesnicou a myšou. Samozrejme, graficky sa to na PC nehrabe, ale už sa mi nechce sedieť v pracovni pri PC po celodennej robote, takže som to chcel vyskúšať na PS vyvalený pred telkou. Optimalizácia super, v režime performance to malo 85-120fps, prevažne stabilných 110+, k 85 to klesalo len výnimočne. Je to samozrejme upscalované a na úkor detailov, ale keď sedím tak 1,5-2m od telky a pri tej rýchlosti hry si aj tak tie detaily ani nevšímam, takže uprednostňujem plynulosť. V režime kvality to bolo oveľa krajšie, ale tam to bolo max 60pfs, čo je akurát tak na singleplayer kampaň, nie na online.