Crashujúca RTX 3080 po štarte

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Crashujúca RTX 3080 po štarte

Príspevok od používateľa CageJ »

Páni, už od začiatku roka ma trápi a serie jeden problém a asi nie som jediný... podľa mňa je to ovládačmi ale ...

Skrátka, nabootujem OS, zapne sa DC/STEAM alebo zapnem prehrávanie videa a odpojí mi na chvíľu obe obrazovky - proste blackscreen. Stane sa tak raz a potom už ide. Hry totálne bez problémov. Dohral som Mafiu The Old Country a až na crashe hry, žiadny taký problém. To samé AC Oddysea.

Vravím, crashne po štarte raz a dosť. Podľa eventlogov crashne nvlddmkm.
The description for Event ID 153 from source nvlddmkm cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event: Obrázok

\Device\000000dd
Reset TDR occurred on GPUID:3f00

The message resource is present but the message was not found in the message table
Skúšam teraz utilitu MPOGPUFIX.
https://github.com/RedDot-3ND7355/MPO-GPU-FIX

Reinštalácia OS nepomohla, znovuosadenie GPU tiež ne.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: Crashujúca RTX 3080 po štarte

Príspevok od používateľa Vlko »

Ak máš podozrenie na driver, tak pred RTX 5xxx sériou keď začali problémy aj na starších GPU je posledný dobrý ovládač 566.36, takže použi DDU, nainštaluj ho a sleduj či problémy zmizli. Ale zase keď tak, prídeš o aktuálne optimalizácie pre nové gamesy ...
AMD Ryzen R9 7950X3D UV-OC, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6 258MHz CL30 White RGB, MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC PLUS @3,2/34Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz

Návrat na "Grafické karty"