Lagovanie Windows 11
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Lagovanie Windows 11
Exfat mam na prenosnom ssd, lebo vie nan zapisovat a precotat ako win, tak aj macbook
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Mac nepozna NTFS ktore je tu s nami len 30 rokov ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tiez sluzil ako exterak medzi macom a pc. 2 roky ho uz mam riadne v doske na pc a problemy som nemal. Ale skusim ten format na ntfs. Mac ntfs nepozna ( preco by aj , sak mek
)
turbo: to k tym ze niesu rovnake. Prave C: s ktorym problemy nemam ma 200TBW a toto len 26, rovnako starsi asi o rok a pok, plus sa vari viac nakolko je v slote nad gk, ten problemovy je zo zadnej strany mobo. Ale budis elektornika

turbo: to k tym ze niesu rovnake. Prave C: s ktorym problemy nemam ma 200TBW a toto len 26, rovnako starsi asi o rok a pok, plus sa vari viac nakolko je v slote nad gk, ten problemovy je zo zadnej strany mobo. Ale budis elektornika

CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Win 10 som dal čistú inštalačku niekedy ako som robil upgrade komponenty som kupoval 8/2024, teda ani rok ...shiro napísal: Po 01. Sep, 2025, 08:50 V akom stave a aky stary si mal predosly W10? Ak si ho mal XY rokov a nerobil si cisty install, tak sa moc niet comu cudovat. Moze sa tam diat milion veci.
3.5GB zabratej RAM nema preco odstavit cele PC...hadam nemas v dnesnej dobe mas 4GB RAM celkovo?
Cisty reinstall Opery si skusal?
mas davat pozor a nezelane zmeny sa konat nebudu...co ti na to povedatkedy si človek nechtiac potiahnutím záložky vykoná zmenu![]()
Opera - spotrebu 3,5GB RAM som vyčítal zo správcu úloh počas chodu, ale podarilo sa mi tam vidieť už aj cez 5GB u Opery a bežalo stále...
Si myslím z celkových 32GB mám ešte stále velkú rezervu. Ked sa to zasekne, tak správcu úloh ak ho mám otvorený si viem pozrieť, ale je zamrznutý a u Opery vidím napríklad 3GB
Opera mala niekedy komplet reinštal, lebo nechcela brať update. Možno by to pomohlo znovu, ale nabúchať všetko do rýchleho prístupu, mi zoberie tri roky života. Toto za celé roky nemajú domyslené, máš zálohovanie nastavené, ale ked urobíš novú inštaláciu Opery a prihlásiš sa tak rýchly prístup si musí človek zložito podla návodov z internetu nastaviť. Také niečo ako že by to urobil nejak intuitívne nehrozí...
Každopádne zaseká sa to znovu a znovu a nie je tam žiaden náznak, skrátka surfujem, otváram / zatváram taby a zrazu pri načítaní dalšieho to začne sekať a je dosurfované. Dám operu zatvoriť, ale niekedy sa toho ani nedočkám, len vidím že mi nebeží čas v pravom dolnom rohu - som kludne 4 minuty pozadu. Tak podržím tlačítko štart na skrinke a PC sa reštartne...
Všetko to začalo s WIN 11, prechádzal som asi 3 týždne dozadu
Ryzen 7 5700G, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, 32GB RAM, RTX3060, 2TB Apacer M.2 + ADATA Legend 900 2 TB, Raijintek CRATOS 850W BLACK...