Pri PC som dal stvrtu D5 pumpu, ktoru zapinam len na 3Dmarky ... V okruhu mam este ja chillera, ktory pustam tiez iba na 3Dmarky ...
Takze aktualny stav ...
( pivnica ) 2x D5 pumpy namontovane v MO-RA3 420 D5-DUALTOPE →→→ filter Alphacool ES Big Inline →→→ 7metrov hadic do bytu →→→ ( v byte ) 1x D5 pumpa →→→ CPU →→→ GPU →→→ RAM →→→ 7metrov hadic do pivnice →→→ ( pivnica ) 1x D5 pumpa →→→ Mora 600 →→→ Teco Chiller →→→ Expanzka s prietokomerom→→→ spat do 2x D5 pumpy namontovane v MO-RA3 420 D5-DUALTOPE
Takto to mam teraz zapojene ... Vsetky pumpy mam teda zapojene v serii ... Bezny 24/7 setup mam zapojene iba 3x pumpy v pivnici na 90% ... = cca 180L/H ... Ked ma vsetky pumpy naplno , aj s tou pri PC ,, prietok sa zvysi na cca 240-250 L/H ... Ano, tych 240L/H je uz dost, ale chcel by som este viac ... viac = lepsi vykon

No a otazka znie ... Cim nahradit tie 4x D5 pumpy ? Hladam nejake riesenie, ktore by bolo mozno aj vykonnejsie a jednoduchsie ... Ci neexistuje na trhu pumpa, ktora by bola dost vykonna, aby podavala rovnaky vykon alebo este lepsi vykon, ako tie 4x D5 pumpy ... Zeby som proste tie 4x D5 vyhodil a do pivnicie dal jednu silnu pumpu ( pripadne 2ks ? )
Mam vyhodu v tom, ze by bola umiestnena v pivnici, takze nemusi byt pekna, ani super ticha, ani mala, ani neviem aka ... Kludne nejaka priemyselna pumpa , ktora by splnala moje poziadavky...
Nejake poziadavky ale samozrejme mam :
- vykonna na to, aby to davalo min taky vykon ako tie 4x D5, idealne este lepsi vykon
- musi byt na 230V, zapojim do zasuvky v pivnici
- nesmie byt az prilis hlucna, aj ked bude v pivnici, kvoli susedom by mi to tam nemohlo moc hucat
- s G1/4 zavitom isto nenajdem, ale ked tak by som tam spravil nejaku redukciu, aby som tam mohol dat fitinky / hadice
- spotreba pumpy nehra rolu
- cena neni taka podstatna ( neviem do 300-400€ ? )
Co som dostal nejaku radu od znameho,,tak mam hladat nieco taketo ... https://www.ebay.ca/itm/175667826949 ... Jedna sa o magneticku Iwaki pumpu, ktore su zevraj spolahlive a dobre ... Je tam ale v ponuke milion modelov, takze netusim co vybrat a ci by to splnalo moje poziadavky ...
Nejake rady , postrehy , navrhy ? Dokazem vymysliet vobec nieco lepsie ako tie 4x D5 ? Dakujem