18TB Toshiba - MG09ACA18TE VS Seagate Exos 18TB
Re: 18TB Toshiba - MG09ACA18TE VS Seagate Exos 18TB
Máte niekto seagate exos x20? Pri zápise v ňom dosť puká. Ako sa pohybuje tá hlava alebo čo to je. Neviem či to je normálny zvuk alebo nie. 26 rokov si skladám počítače ale nikdy som takýto zvuk nemal pri žiadnom hdd. Tak sa chcem opýtať či máte s týmto zvukom nejakú skúsenosť.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Mal si za tych 26 rokov nejaky Enterprise disk? Ja som si velmi davno kupoval prvu generaciu WD RAID Edition a uz tie disky boli pri presune hlaviciek vyrazne hlucnejsie, ako ich desktopovi surodenci.. A tak to je stale, WD RE2, RE4, potom Black a Gold..
Na to, aby Ti niekto potvrdil, ci je to normalny zvuk alebo nie, treba trochu viac, ako subjektivny popis "dosť puká"..
Na to, aby Ti niekto potvrdil, ci je to normalny zvuk alebo nie, treba trochu viac, ako subjektivny popis "dosť puká"..
Spoiler: ukázať
Nie nemal. Preto sa pýtam. Neviem ako má taký disk znieť. Volal som teraz pánovi čo mi ho predal. Povedal že disk je factory recertified. Ale že on robil kontrolu povrchu disku. A že je 100% v poriadku. Tak budeme mu veriť teda
no nikdy žiadny disk nemal takýto zvuk. Ani dokonca keď sa pokazil že hlava zabrúsila do platne tak nebol takýto zvuk.

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
jedina podstatna je zaruka - podla "zvukov" nic nevyriesis.
Vysokokapacitne disky zvyknu mat iny prejav, pretoze poprve su typicky vysokootackove (7200rpm), podruhe su plnene heliom, potretie ich mechanika je ina lebo typicky su to disky lepsej konstrukcie takmer az datacentroveho prevedenia (ziadne Green, Surveillance atd modely), atd atd.
Vysokokapacitne disky zvyknu mat iny prejav, pretoze poprve su typicky vysokootackove (7200rpm), podruhe su plnene heliom, potretie ich mechanika je ina lebo typicky su to disky lepsej konstrukcie takmer az datacentroveho prevedenia (ziadne Green, Surveillance atd modely), atd atd.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Áno taký disk to je. Záruka neni. Je to bazoš. S 9 tisíc hodinami.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Takze Ty si kupil pouzivane disky bez zaruky a nenechal si prebehnut kontrolu? No OK, ja by som taky odvazny urcite nebol, aj ked by ta kontrola trvala celkom dlho..xvydra napísal: Št 18. Sep, 2025, 11:06 ... že on robil kontrolu povrchu disku. A že je 100% v poriadku. Tak budeme mu veriť teda...
Factory recertified je tiez nova info, ale nie az taka kriticka, kedze to "obnovenie" riesi priamo vyrobca a zvykne sa robit, ked relativne "mlademu" disku umrie elektronika (skratka ziadne fyzicke poskodenie).. Vyrobca da novu, disk otestuje zo vsetkych siestich svetovych stran a potom sa pod to podpise aj zarukou.. Bezne sa recertified disky davaju ako vymenny kus v ramci RMA..
Spoiler: ukázať
No to tam mal ten pán pred rokom. Nikto to nekúpil a tak to z inzerátu zmazal. Ale ja si ten disk a toho pána pamätám.
Už mám od neho 3 disky a vždy boli v poriadku.
Už mám od neho 3 disky a vždy boli v poriadku.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
26r skladas PC a nevies ako znie HDD? To moze povedat dakto, kto sklada PC 6 mesiacov...
Dakedy v 1998 som mal WD 1.6GB HDD, robil zvuky ako z ineho sveta (hlavne pri instale OS) a bolo to jeho normalne fungovanie. Plus velka PC bedna, kde sa to ozyvalo a dakedy to bolo ako ked pada dazd na plechovu strechu.
Je fuk aky disk, kazdy model, kazda kapacita ma rozdielny prejav.
Pokial nepuka pravidelne, hlasno, kovovo, 1-2x za sekundu, tak sa nemas coho bat...ale to by si uz beztak vedel ze je daco zle, lebo by nefungoval.
Dakedy v 1998 som mal WD 1.6GB HDD, robil zvuky ako z ineho sveta (hlavne pri instale OS) a bolo to jeho normalne fungovanie. Plus velka PC bedna, kde sa to ozyvalo a dakedy to bolo ako ked pada dazd na plechovu strechu.
Je fuk aky disk, kazdy model, kazda kapacita ma rozdielny prejav.
Pokial nepuka pravidelne, hlasno, kovovo, 1-2x za sekundu, tak sa nemas coho bat...ale to by si uz beztak vedel ze je daco zle, lebo by nefungoval.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB