Tablet do 200€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Tablet do 200€

Príspevok od používateľa Dunar »

Ach jaj.... 🤦
Hyper OS je graficka nadstavba na androide. Kazde Xiaomi ma android a na nom vlastnu nadstavbu Hyper OS. Ma to tak "99%" vyrobcov, cisty android najdes malokde.
Samsungy maju android a na nom vlastnu nadstavbu One UI, Huawei ma android a vlastnu nadstavbu EMUI, One Plus ma android a na nom vlastnu nadstavbu Oxygen OS, atd., atd.
opto
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 21. Sep, 2022, 16:02

Príspevok od používateľa opto »

Ja chcem malý 4G alebo 5G tablet max 10" :!:
Ja som neobjednal tablet z Temu ale z Alzy a síce Lenovo Tab M9 LTE ale som si to rozmyslel a objednávku som pred dodaním do Alza boxu zrušil.
Takže nerozumiem či sprdávate mňa alebo niekoho iného. :?:

Rozmýšľa zobrať tento
https://www.hdmobil.sk/sk/tablety/32804 ... aaeue.html
ale ten predajca sa mi nepozdáva a neviem prečo to má až o tolko lacnejšie
https://tablety.heureka.sk/samsung-gala ... west_price

Čo si myslíte o tablete ?
Čo si myslíte o predajcovi ?

Vopred ĎAKUJEM za odpoveď ktorá je jasná aj pre starca.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

maju pobocku tu na slovensku, tak by to mal byt OK obchod. Ale ta lacna cena mi tam nesedi. Mi to pride ako zahranicny prekup, alebo nakupuju tovar, ktory nie je pre nasu krajinu. S tym mozu vzniknut iste problemy

bol tu doporuceny tablet REDMI a ten by byt tebou zobral

moja predchadzajuca reakcia bola na 4040, nie na teba
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
opto
Používateľ
Používateľ

ĎAKUJEM Ti . :good:
Objednal som si teda Xiaomi Redmi Pad 8.7 LTE za 119E z Alzy.
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Dunar napísal: Pi 26. Sep, 2025, 07:14 Ach jaj.... 🤦
Hyper OS je graficka nadstavba na androide. Kazde Xiaomi ma android a na nom vlastnu nadstavbu Hyper OS. Ma to tak "99%" vyrobcov, cisty android najdes malokde.
Samsungy maju android a na nom vlastnu nadstavbu One UI, Huawei ma android a vlastnu nadstavbu EMUI, One Plus ma android a na nom vlastnu nadstavbu Oxygen OS, atd., atd.
No presne,tak som to bral aj ja.Veď je to Android.Takže som kúpil Xiaomi Redmi Pad SE 8.7 WiFi 4 GB/64 GB.Skúsil som nainštalovať aplikáciu Waze a vybehla hláška ,že ten Andoid nemá podporu pre Waze alebo naopak.Skúsil som niečo iné a opäť.Potom som si všimol na stránke Alza ,že v popise je HyperOS.Vytiahol som starší tablet Lenovo,kde je Android a žiadný problém.
Takže som hľadal niečo podobné a skúsil som Tému.Vybral som si ALLDOCUBE iPlay 60 mini za 72€.Objednal som ho 19.9 pred polnocou.
Dnes 26.9 mi tablet došiel.Je tam Android 15.Spustil som tablet a žiadný problém nainštalovať Waze.Neviem,ako dlho vydrží ale ak budem spokojný ,tak nabudúce objednám verziu Pro ,prípadne Pro 11".Pridám pár fotiek.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

To že ti pri nejakej konkretnej situacii vybehla nejaka hlaška (dôvodov môže byť milion), neznamena že tam nie je android. Ani že je to zle zariadenie, ani, ani... To sa môže stať na ľubovoľnom android zariadeni. A to že tam je nadstavba Hyper OS, to s tym nema absolutne žiadny suvis.
opto
Používateľ
Používateľ

A čo ak ak Ti Waze odmietlo preto že ten Tvoj Xiaomi Redmi Pad SE 8.7 WiFi 4 GB/64 GB neposkytoval mobilné dáta ( nebol LTE a zároveň nemal vloženú SIM kartu0 ?
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Nepotrebuješ sim kartu ,aby si nainštaloval Waze.Nepotrebuješ ani mobilné dáta.Do toho tabletu som nevložil žiadnú sim kartu a beží to.
Príde Ti tablet ,tak skús a daj vedieť.
opto
Používateľ
Používateľ

Áno- Redmi Pad 8,7 4G som nainštaloval vrátane Waze cez WiFi ale vložil a odkúšal som aj datovú SIM kartu za 1E mesačne s nekonečnými dátami 128kbps aby som z neho mohol aj volať cez Whatsapp a navyše zadarmo.

Adguard ma vystríhal že nepodporuje Chrome a keď som sa chcel prihlásiť cez neho na "moj orange" tak mi pri prihlasovaní a zadávaní telefónneho čísla niekoľko krát skapal a požiadal ma aby som chybu zaslal čo som aj urobil. Na iných stránkach Chrome neskapina.
Ináč Adguard mi doporučil prehliadač Yandex brouser ktorý odpovedá ruskými stránkami a nejaký Samsung brouser a cez oba sa mi na "moj orange" podarilo prihlásiť bez problémov.
Skúsil som aj vypnúť Adguard ale Chrome presne na tom istom mieste skapína tiež.
Čo si o tom myslíte ?

Mám tam len 64GB tak tam budem musieť doplniť pamäťovú kartu .
Ako sa tam dá najjednoduchšie presmerovať ukladanie všetkých dát ?
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ten adguard tam bol naonstalovany, alebo si ho tam instaloval ty? Doporucujem ti, odmazat apky co nrpouzivas, bohuzial , redmi rada telefon/tablet obsahuje hoodne predinstalovaneho balastu.
Ku tej karte, kup nrjaku 256gb a strc ju tam. Potom v nastaveniach ju naformatuj a nech si adnroid na nej povytvara potrebne priecinky.
Po tom co kartu zasunies, nadormatujes, v nastaveni h chod do aplikacie fotoaparatu, a nastav tam predvolene ulozisko kartu.
Mozes presunut aj niektore apky na kartu, len pozor. Po jej poskodeni, alebo vybrati prestanu tie apky fungovat. Tiez na kartu nepresunies vsetky aplikacie. Napriklad neprenesies systemove apky
opto
Používateľ
Používateľ

Díky, Ja som si pred cca 5r zakúpil nekonečnü licenciu na 10 zariadení za 100€ tak som ju natiahol aj do tejto novej hračky.

Rozmýšľam či potrebujem aj toto
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Adguard a podobne programy su skor kontraproduktivne ako uzitocne.

To puzdro je dobra vec, minimalne s nim ziskas dobry stojan. Klvesnica s mysou je taka celkom ok ficura, ale na androide som fyzicku klavesnicu nepotreboval

Návrat na "Nákupná poradňa"