pala napísal: Po 29. Sep, 2025, 11:22
... aby isiel Facebook, hry na facebooku (netusim ake maju naroky, ale necakam nic narocne)...
Este v casoch, ked boli uplne bezne 3GB RAM a 32-bitovy OS, dokazal polhodinu spusteny Facebook (bez akejkolvek pouzivatelskej aktivity) zaplnit 1GB RAM..
Vobec netusim, ako je na tom teraz a uz vobec netusim, ako su na tom nejake FB hry.. Ale verim tomu, ze naroky sa casom so zvysujucim sa vykonom priemerneho PC zvysovali tiez, takze by som asi preventivne nepouzil slovne spojenie "nic narocne"..
pala napísal: Po 29. Sep, 2025, 11:22
shiro ty asi nemas vela skusenosti so starymi ludmi a ako rozmyslaju
Mam. V rodine kopu. Telefonat o 12:20: "Hybaj ihned ku nam, lebo mi nejde zoznam.sk a daco mi to tu pise". No jasne, vsetko odhodim a utekam. Upracem ich, ze svet sa netoci len okolo nich a nech sa nechovaju jak decka. Pridem vecer po robote. Vybavene.
tak to by si chcel kus vela, hadam nechces po nich aby ti spustili team viewer
Nic narocne, to ynamena tak max si otvorit word alebo excel a tukat si tam nejake cisla. Akonahle je pouzite slovicko internet, tak poziadavka nic nenarocne ide bokom. Internet vie sakramenstky PC vytazit a to este mozeme zacat rozoberat cez aky priehladac nan chodi, ake stranky sa pozeraju a co sa na webe robi.
Bezna prax potom je, ked sa kupi nieco taketo starsie na prehliadanie webu, ze pri otvorenych par taboch a pustenom videu na facebooku je CPU vytazeny na 100% a cely komp je totalne zasekany
mp3turbo napísal: Po 29. Sep, 2025, 15:37
... kam by si chodil, ked mas nejaky remote controlling, ze ?
Moji vedia pustit anydesk, riesim tak 90% ich "problemov". Posledne im tam zacal vyskakovat na W10 nejaky OOBE-like wizard ohladom zalohovania a boli z toho odvareni. Z tym im uz nepomozem, lebo to vyskakuje nahodne, plocha nebezi a anydesk nemaju ako pustit. Musia to vyklikat, ze nic z toho nechcu, co napodiv zvladaju. Ale ked som na vyjazde v RS bez ntb, tak to nemam ako riesit.
>> tak to by si chcel kus vela, hadam nechces po nich aby ti spustili team viewer
hmmmm pravda, neda sa to nejako jednoduchsie a automatizovanejsie ? Poslat z Windowsu poziadavku na pomoc je zlozitejsie nez pustit TeamViewer , nenapada ma ziadny software kde by sa dalo zaskrtnut "automatically allow" (Famatech Remote admin ?).
Nejaka taka blbost ako Microsoft Teams a "volat" uzivatelovi, cize mu vyskoci okienko kde stlaci zelene tlacitko cim akceptuje hovor, a potom sharovat obrazovku ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ako jasne aj ja by som tiez radsej za tie iste prachy kupil to iste s i5 8500t
ale zase ten g5400t nieje az tak pomaly - tak jej bude trocha pomalsie skrolovat ten facebook
da sa vymenit za 4/6 core raz dva
zamna je to este pouzitelne, samozrejme trochu pomalsie ale da sa to pre nenarocneho pouzivatela, babka asi neotvara naraz 30 tabov, excel a pdf.