Kamera na doma : ekvivalent Xiaomi Mi Home Security Camera

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Kamera na doma : ekvivalent Xiaomi Mi Home Security Camera

Príspevok od používateľa felipe25 »

Dobry den.

Poradite mi lacny ekvivalent kamery: Xiaomi Mi Home Security Camera ,bezpečnostná. Ta ide doteraz, nepotrebuje nic mesacne platit.
Mala by mat samozrejme slot na microSD kartu, a sluzby take, aby nebolo nutne platit ziadny Cloud.
Proste len cez Wifi pozriet zaznamy na kamere ktore su na karte a live obraz.

Viem ze dnes maju niektore kamery povinne platene cloud sluzby, ci?

Cenovo do 30/40€.

napr. Xiaomi Smart Camera C301 ?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Famous
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24

Re: Kamera na doma : ekvivalent Xiaomi Mi Home Security Camera

Príspevok od používateľa Famous »

Nejaka kamerka od TP-Linku seria Tapo. Cenovo aj funkciami sedi. Mas tam aj cloudove sluzby ak si zaplatis, ale ak mas free plan, tak funguje live zaber a tiez aj prehravanie z karty. Tie cloud sluzby su prehravanie z cloudu, ked mas kartu vybratu alebo device offline.

Znamy ma na check psa doma:
https://ip-kamery.heureka.sk/tp-link-ta ... /#prehlad/
CPU: R7-9800X3D Cooler: AC LF3 420 MB: x870E Nova GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: Corsair Vengenance 64GB 6200CL28 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Kup si Xiaomi C400. Je novsia, ma USB-C namiesto micro-USB a trochu vacsie rozlisenie nez C300 za takmer rovnaku cenu. To jemne vyssie rozlisenie je poznat na obraze aj v mobile. V danej cene velmi dobry vyrobok - fajn kvalita plastov a licovania, bezproblemova, dlhodobo funguje (aj s microSD kartickou vo vnutri), ziadne tlacenie do cloud sluzieb. C300 som pouzival dlhodobo, teraz funguje dalej v rodine. C400 mi bezi doteraz doma non-stop.

Vyhni sa Reolink kamerkam, asi najhorsi takyto vyrobok, co som drzal v ruke. Za mna odpad na urovni 8,-€ AliExpress no-name smejdu. S Tapo nemam skusenosti.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

@zoom no vidis a mne bezi Reolink Outdoor E1 uz 4 roky nonstop na okne a jedine co ma "problem", ze niekedy prestane fungovat internetovy pristup a musim ju restartovat, tak som jej nastavil automaticky restart v stredu o 3 rano a mam vybavene
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Nevravim, ze nepojde. Ma to jadro z IP kamery, takze v tomto ohlade to dokaze znacne viac nez Xiaomi kamerka, ale toto nie je to, co chce zakladatel topicu a hlavne to nestoji 40,-€. Reolink ma absolutne zdaleka najhorsiu kvalitu plastov a konstrukciu. E1 Zoom mi lezi tu doma v krabici a za tu cenu (viac nez dvojnasobok C400 a aj to v nejakej akcii na Amazone) je to uplna hnusna katastrofa. Nehovoriac o blbostiach, ze kamerka posle notifikaciu aktivity, ked si sama zmeni obraz na IR a opacne. Alebo aj taka vec, ze to pouziva ten gulaty 12V konektor a nie USB-C. Xiaomi kamerku chytim a pripojim k hocijakej USB nabijacke.

Ten Reolink - na toto pouzitie - by sa neoplatil, kebyze ma polovicnu cenu Xiaomi C400 a nieto dvojnasobnu. Hoci technicky moze fungovat dobre (su tam veci, co by som vytkol, pisali sme v inom topicu), tak dlho, predlho som nemal tak zly dojem z vyrobku co do nekvality spracovania. A btw... pises, ze ju musis obcas restartovat... to tiez nie je uplne bezchybna funkcnost. Xiaomi C400 som zapojil do zastrcky a zatial rok bezi uplne bez najmensieho problemu. Kebyze mam ist na blind, tak celkom urcite radsej skusim tu Tapo kamerku nez Reolink.
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Tieto xiaomi veci funguju prekvapivo spolahlivo, aj kvalita vyhotovenia a softveru je solidna. A hlavne to stoji 5 penazi.
.

Návrat na "Nákupná poradňa"