VLAN v poriadku, na jednom routri a switchi to samozrejme moze bezat.
O APckach sa vyjadrit neviem, ale malo by to byt schopne (neviem ako presne pracuju Omady s nejakymi VLANkami a viacnasobnymi SSID).
Bezpecnost je riesena este aj tak, ze vsetky pripojene bezdrotove zariadenia su navzajom izolovane (nemozu komunikovat navzajom, napriek tomu ze su pripojene na jedno a to iste AP). Kazdy vyrobca to oznacuje inak.
Mikrotik - pre zaciatocnikov
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Hej to viem, ale to nechcem... Tu sa streamuje, prenasa, posiela, tlaci zo zariadenia na zariadenie, neviem si predstavit ze by mobil nevidel na notebook atd.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
V doveryhodnej sieti to nechas vypnute, ale v Guest sieti mozes kludne zapnut izolaciu klientov. Jeden docasny guest klient nepotrebuje vidiet vedlajsieho klienta.
A ked budes rozmyslat nad segmentaciou siete, tak mozes uvazovat, ci neoddelis IoT zariadenia do samostatnej VLAN. Su to jednoduche krabicky, kde sa prilis nemysli na bezpecnost a ani tam nemas mnoho moznosti nastavenia. Dobry vstupny vektor utoku.
A ked budes rozmyslat nad segmentaciou siete, tak mozes uvazovat, ci neoddelis IoT zariadenia do samostatnej VLAN. Su to jednoduche krabicky, kde sa prilis nemysli na bezpecnost a ani tam nemas mnoho moznosti nastavenia. Dobry vstupny vektor utoku.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
urcite. Navyse, mnohe mydlove krabicky nepotrebuju pristup na internet... takze by som im ho zakazal absolutne. A samozrejme zakazat vytvaranie novych spojeni z mydlovej krabicky do internej siete pretoze zase neexistuje prilis vela situacii, kedy mydlo zahajuje komunikaciu - ono ma sediet na sieti a cakat, pokial sa pripoji niekto na neho.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.