Kúpa 4tb hdd z bazosa
Kúpa 4tb hdd z bazosa
Zdravím. Našiel som 4tb disk na bazoši a má nabehané 0 hodín. Viete niekto či je zložité urobiť toto? Vynulovať tie hodiny? Pýtal som sa pána či bola menená elektronika kde sú zapísané hodiny. Povedal že za toto sa nedokáže zaručiť. Nerád by som kúpil ďalšiu mŕtvolu.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Kúpa 4tb hdd z bazosa
ako nedokaze zarucit? ak je disk novy alebo nepouzivany a on je jeho majitel, tak hadam vie, ci bolo nejako s diskom manupulovane alebo nie.
Na druhu stranu, naco kupujes disk z bazosu, ak chces mat istutu ze je neopuzivany? Kup disk z alzy, datacompu a na starosti ci bolo s diskom manulupovane alebo nie, mozes zabudnut.
Na druhu stranu, naco kupujes disk z bazosu, ak chces mat istutu ze je neopuzivany? Kup disk z alzy, datacompu a na starosti ci bolo s diskom manulupovane alebo nie, mozes zabudnut.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Nie. On niekde tie disky kupuje. Väčšinou má recertified disky. Ale aj iné. On ich skupuje. Doma vyčistí. Urobí kontrolu a predá ďalej. On nieje prvý majiteľ toho disku. A čo s tým kto robil vie len on sám. Ale keď odíde nechce byť za to zodpovedný tak radšej mi povedal že to nemôže zaručiť. Tak ja nepotrebujem úplne nový disk. Stačí ak par rokov vydrží. Sťahovať naň Torenty.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

recertifikovane disky su pouzivane disky, len repasovane vyroncom, ktory ich da do stavu ako keby bol novy, ale novy nie je
novy 4tb disk stoji kolo 100eur, tento kupis za 30? Je aspon nan nejaka zaruka, od toho pana, predava to cez firmu, ci je to taky parkoviskovy predaj, ze ty mi das peniaze a ja tebe tovar bez zaruky?
Takze ked sa ten disk pokazi, prides o data, peniaze a o cas ktory si venoval jeho kupe? Ak ano, je to na tebe, ci ta cena pre teba je tak zaujimava, ze si ochotny toto riskovat. Nevravim, ze o data nemozes prist aj na uplne novom disku, ten tiez moze po par hodinach vypovedat sluzby, ale mas aspon zaruku na ten disk. Cize bud ti daju novy, alebo ti vratia peniaze.
novy 4tb disk stoji kolo 100eur, tento kupis za 30? Je aspon nan nejaka zaruka, od toho pana, predava to cez firmu, ci je to taky parkoviskovy predaj, ze ty mi das peniaze a ja tebe tovar bez zaruky?
Takze ked sa ten disk pokazi, prides o data, peniaze a o cas ktory si venoval jeho kupe? Ak ano, je to na tebe, ci ta cena pre teba je tak zaujimava, ze si ochotny toto riskovat. Nevravim, ze o data nemozes prist aj na uplne novom disku, ten tiez moze po par hodinach vypovedat sluzby, ale mas aspon zaruku na ten disk. Cize bud ti daju novy, alebo ti vratia peniaze.
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Akonahle kupujes daco z bazaru, nik ti nebude zodpovedny za nic a je nezmysel daco take pozadovat. Akurat sa na tebe dobre zasmeju.
Ked tam chces davat torrenty, kt. si furt mozes stiahnut znova, (tj. nedolezite nahraditelne data) tak aky zmysel ma vobec tato tema?
Ci sa daju vynulovat nabehane hodiny? Povedal by som ze softwarovo mozno aj ano, ale je to tak okrajova a specializovana tema, ze nam zmysel sa o tom vobec bavit. Pri refurbished/recertified HDD sa robi generalka disku u vyrobcu a teda sa moze menit elektronika za novu = 0 hodin. Ale nikdy nezistis, co sa presne dialo ci menilo. U podobnych roznych prepredavacov uz duplom nie.
Chces istotu a zaruku? Kup z normalneho obchodu. Nieje tu co dalej riesit.
Ked tam chces davat torrenty, kt. si furt mozes stiahnut znova, (tj. nedolezite nahraditelne data) tak aky zmysel ma vobec tato tema?
Ci sa daju vynulovat nabehane hodiny? Povedal by som ze softwarovo mozno aj ano, ale je to tak okrajova a specializovana tema, ze nam zmysel sa o tom vobec bavit. Pri refurbished/recertified HDD sa robi generalka disku u vyrobcu a teda sa moze menit elektronika za novu = 0 hodin. Ale nikdy nezistis, co sa presne dialo ci menilo. U podobnych roznych prepredavacov uz duplom nie.
Chces istotu a zaruku? Kup z normalneho obchodu. Nieje tu co dalej riesit.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- zodiaq
- Používateľ

- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Kupujes disk z bazaru cize cena zodpoveda zaruke, teda 0,00. Moze fungovat 10 rokov moze sa pokazit zajtra.
Stocene hodiny na disku, velmi nepravdepodobne ze upravuje smart data.
Ak by dosiel mrtvy tak urcite by som pozadoval nahradu ale inak asi nepochodis. Ak chces zaruku kup v obchode.
BTW predajca na bazosi Patrik? V poslednej dobe tiez registrujem jeho inzeraty a preco by potom nemazal hodiny na tych diskoch s 45k a viac hodinamy?
Stocene hodiny na disku, velmi nepravdepodobne ze upravuje smart data.
Ak by dosiel mrtvy tak urcite by som pozadoval nahradu ale inak asi nepochodis. Ak chces zaruku kup v obchode.
BTW predajca na bazosi Patrik? V poslednej dobe tiez registrujem jeho inzeraty a preco by potom nemazal hodiny na tych diskoch s 45k a viac hodinamy?
[PC1] AsRock DeskMini H470: Pentium G6400, Noctua NH-l9i, 2x8GB 2666Mhz, WD SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB
[PC2] Lenovo M80q: i5-10500T, 16GB 2666Mhz, WD SN5000S 1TB
PS5 Slim 1TB + 2TB Samsung 990 Pro, Poco X6 5G 256GB/12GB
[PC2] Lenovo M80q: i5-10500T, 16GB 2666Mhz, WD SN5000S 1TB
PS5 Slim 1TB + 2TB Samsung 990 Pro, Poco X6 5G 256GB/12GB
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tvoje data a strategia informacna nemoze byt postavena na nejakom disku. Akejkolvek znacky, kapacity, ceny, povodu...
keby si mal na ten disk zaruku 1 mesiac, bolo by to lepsie nez teraz ? Keby si mal zaruku 1 rok, bola by to uplne ina situacia nez teraz ? keby si mal 3 rocnu zaruku, data na nom a disk sa pokazi, vyriesilo by to tvoje radosti ?
keby si mal na ten disk zaruku 1 mesiac, bolo by to lepsie nez teraz ? Keby si mal zaruku 1 rok, bola by to uplne ina situacia nez teraz ? keby si mal 3 rocnu zaruku, data na nom a disk sa pokazi, vyriesilo by to tvoje radosti ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja netvrdím že on niečo maže. Môže to urobiť ten od koho to kúpi. Ja som len chcel vedieť či to vie niekto bežne urobiť. Áno je mi jasné že to nemusí ísť ani hodinu.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

bezne asi nie. Ale pri recertifikovanych diskoch nikde ako spotrebitel sa nedozdvies co sa realne s diskom robilo a ani jeho minulost. recertifikaciu robia iba vyrobcovia a tieto informacie neposkytuju. Ja by som taky disk od noname uja z bazosa nekupil, jedinezeby stal do tych 30eur a riskol som to, ze po par hodicnach klakne a mozem z neho akurat tak spravit podpivnik.
Tento disk zrovna nieje recertified. Neviem jeho pôvod. Mám od pána 4 disky. Všetky zatiaľ idú. On tiež nevie čo s tým kto robil. Ja som len chcel vedieť či je to jednoduché urobiť tomu 0 hodín. Možno naozaj nemal veľa hodín. Ako píšete to sa nedozvieme. Cena je 45eur. Bez záruky samozrejme. Keďže ide len o torrenty tak sa z toho nestriela. Len som chcel vedieť váš názor. Inak všetko čo píšete je mi absolútne jasné.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Uz len toto zaruci, ze ani na novom disku by nebola nula.. Takze ak na tom disku nula je, odpovies si sam..
Spoiler: ukázať
Áno takže to musel upraviť lebo tá 0 by tsm nebola. Kontrola povrch dobrých pár hodín. Áno je mi to jasné. Pán napísal že na tomto disku urobil iba Quick scan a preto má stále 0 hodín.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
To si mu medzicasom pisal a pytal si sa ho na toto konkretne? Ci to pisal hned?
Ale OK, tak naco to potom na pouzivanom disku robil? To je ako keby mi v servise pozreli auto z dvoch metrov a povedali, ze je vsetko OK..
Ale OK, tak naco to potom na pouzivanom disku robil? To je ako keby mi v servise pozreli auto z dvoch metrov a povedali, ze je vsetko OK..
Spoiler: ukázať
To mi povedal až teraz ako som to napísal. A pred nedávnom písal že ak chcem vie urobiť komplet kontrolu povrchu.