Microsd pre kameru na dom ( 128,256)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00

Microsd pre kameru na dom ( 128,256)

Príspevok od používateľa Reinok »

Ahojte, zaobstaral som si domov Dahua kameru, a potrebujem do nej dať MicroSDčku.

Rád by som vybral niečo spolahlivé, ale zase nie zbytočne predražené, čo by ste odporúčili do kamery, kde sa bude nahrávať na motion detect? Dátový tok bude cca 1-4Mbps
Maximálna kapacita je 256GB. Dnes už má veľa kariet označenie, že vhodné pre surveillance systémy, ale poznáme marketing.

Značka mi je asi jedno či Samsung, Sandisk, Kingstone. A neviem či postačí 128, alebo 256, Bol by som rád keby si viem pozrieť aspoň 2 týždne dozadu. Za poslednú dobu nám zmizlo pár vecí spred baráku a už ma to nebaví. ( Bývame vo viladome, v rade villadomov, takze nemáme ploty ani záhradky, všetko je prístupné každému)

Ideálne keby máte niekto skúsenosti. Nechce sa mi po 2 mesiacoch trepať na rebrík a vyberať kartu a riešiť reklamačku.

Pri 256 by som sa rád vtesnal do 30€ ( škoda mi dávať drahšiu keď mi dokáže niekto utrhnúť kameru aj s kartou :laugh: )

Ďakujem za radu.
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Re: Microsd pre kameru na dom ( 128,256)

Príspevok od používateľa stiv »

Napr. Sandisk high endurance alebo max endurance.
.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Najvacsiu vydrz budu mat microSD karticky s MLC chipmi oproti TLC. Pomerne tazko to uz dnes kupit a cenovo mimo tvoj rozpocet. Uplne sa staci zameriavat sa na tie Endurance vyrobky a od serioznych znaciek.

V aute dlhe roky pouzivam Transcend High Endurance, ktora je MLC a bez problemov. Akurat dnes uz maju zlatu High Endurance (MLC, max. 32GB) a bielu High Endurance (3D NAND, do 1TB), cize v tvojich velkostiach uz MLC nie je.
Medzi SanDisk High Endurance a Max Endurance by som zobral ten Max, lebo zvladne viac zapisov a ma dlhsiu zaruku (nejde o to, ze za 3 roky mozes reklamovat 25-eurovu karticku, ale ze vyrobca jej viac veri). Dalej existuje SanDisk Industrial, ktora je MLC, tazsie zohnatelna a cenovo mimo (128GB za ~80€).
Samsung PRO Endurance bude tiez v pohode. Uz dlhsiu dobu ich mam v domacej kamerke a na viacerych miestach v rodine. Nema specifikovane, ci je MLC, tak zrejme nie je.
Kingston Endurance bude tiez OK a analogicky ponukaju Kingston Industrial, ktore pouziva TLC v pseudo-SLC rezime, ale je cenovo aj kapacitou mimo (max. 64GB za 70+€).

Ked chces co najvacsiu odolnost, tak hladaj MLC, ale hociktora z vyssie uvedenych bude v pohode na tento ucel. Pokial je to takyto dolezity ucel, tak by som tu kartu kludne za 2 roky vymenil za novu pre dobry pocit. Staru mozes strcit niekam do auta alebo co.
Bono83
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2011, 08:12

Príspevok od používateľa Bono83 »

Do kamier pouzivame tieto WD, zatial nam ziadna neodisla. Su urcene do CCTV.https://www.nay.sk/pamatova-karta-weste ... nIQAvD_BwE
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Samsung Pro Endurance (biela) aj za mna OK, mam ju v outdoor kamere, zaznam 24/7 uz 5 rokov a este som ju nemusel menit. Jediny dovod preco nad tym rozmyslam, ze by som tam dal vacsiu, lebo mam len 128GB model. Pri 256 musi byt vydrz este vyssia
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mam dojem, ze henten WD vyraba priamo Sandisk
https://shop.sandisk.com/products/memor ... P0C-85AEL0

ale to je nepodstatne - je to karta, ktora by mohla dosiahnut az 1000 cyklov zapisu na bunku, teda pri kapacite 256GB by mala mat garantovanych 256x1000 = 256TB zapisov. Teraz matematika :

256 TB = 256 000 GB = 256 000 000 MB a este krat osem aby sme to mali v Mbitoch. Ak tvoja kamera zapisuje 10Mbit/s povedzme v dennom priemere, co je hodne kvalitny obraz, tak karta statisticky / garantovane vydrzi hentie dve cisla vydelene navzajom sekund deleno 3600 aby sme to mali v hodinach deleno 24 v dnoch deleno 365 v rokoch = 6.49 roku. To je garantovane mnozstvo zapisov, teda je vysoko pravdepodobne ze zivotnost bude realne dvoj az trojnasobna.

Vsetky karty vymenovane Zoomom maju minimalne 600 P/E cyklov (program/erase teda zapisov do pamatovej bunky), niektore z nich 1000 a niektore aj cez 2000 cyklov. Naozaj su vhodne na nonstop kamerovu prevadzku a nesmierne prekracuju zivotnostou bezne lacne hrkálky, ktore nie su schopne vydrzat v podmienkach sustavneho zapisu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Nákupná poradňa"