ORANGE HG8245W5 ako AP prestal fungovat

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
b8wrdoc
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Dec, 2008, 21:37

ORANGE HG8245W5 ako AP prestal fungovat

Príspevok od používateľa b8wrdoc »

Ahojte,

niekedy od prveho Decembroveho tyzdna 2025 som spozoroval zmenu v spravani HUAWEI HG8245W5 od ORANGE ktory som pouzival cisto ako AP pre domace WiFi zariadenia. Router pouzivam vlastny do ktoreho je pichnuty HG8245W5 port1 cez L2 switch. Internet stale funguje rovnako na vsetkom co je na kabli.

Ja som ziadnu zmenu nerobil a vsimol som si ze HG8245W5 sa akoby sam restaruje po nie dlhom case co sposobovalo stratenie WiFi na mozno 1min.

Pri pingani LAN IP HG8245W5 som videl odpovede a na cas ked "padlo" WiFi odpovede nesli co som vyhodnotil ako restart zariadenia.

Skusil som RESET cez ten maly button a ze to znovu nastavim od zaciatku. Uz som nevidel tie restarty no zistil som ze v nastaveniach WAN neviem robit nic a teda device neviem prepnut do bridge mode. Nie som si isty ci to v minulosti vobec islo nastavit, no viem ze cely HUAWEI tak fungoval bez problemov. Nateraz som zapol radio na starom WiFi routeri ( len WiFi4 vs WiFi5 na HUAWEI ).

Viete prosim niekto poradit co sa mohlo stat ? Je mozne ze HUAWEI HG8245W5 si zaktualizoval firmware a tym padom ORANGE mi zablokoval funkcionalitu ?

dakujem
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: ORANGE HG8245W5 ako AP prestal fungovat

Príspevok od používateľa shiro »

Pokial viem, vo WAN nevies robit nic a do bridge ti to prepina Orange z ich strany. Nie uzivatel.
Router ma logy, vies zistit ci sa restartol.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Je nejaky dovod, preco naplno nepouzivas svoj router (predpokladam bezny WiFi router) aj s jeho WiFi castou? Tvoje zapojenie mi pripada, ze mas za sebou 2 routre. Prvy Huawei robi NAT a este obsluhuje WiFi, potom tam mas druhy router... ale uz neviem naco? Alebo ako to mas presne teraz zapojene?

Ked mas vlastny WiFi router, tak by som ten Huawei nechal prepnut do bridge modu, nech len konvertuje optiku na metaliku a pripojil ho na WAN port tvojho routra. Ten dostane vonkajsiu IP adresu a tam uz si robis, co chces - vsetko pekne na jednom zariadeni.
b8wrdoc
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Dec, 2008, 21:37

Príspevok od používateľa b8wrdoc »

Moj vlastny router nie je WiFi router. Na smerovanie a NAT pouzivam Firewall ASA 5506-X do ktoreho mam zapojeny UTP z konventora ORANGE HUAWEI EchoLife HG8240. To nie je ten isty Huawei HG8245W5 o ktorom pisem ze som ho pouzival ako AP bez smerovania.
Mne ORANGE nanutil novy WiFi router aj ked som ho nechcel ale aspon mi ponechali funkcny stary Huawei. Tym padom som mal navyse krabicku ktoru som donedavna pouzival cisto ako AP v bridge mode. Problem je ze tato 'nova' krabicka po x rokoch fungovania ako AP v bridge mode prestala a po resete sa zda ze bridge mode nefunguje. Neviem presne ako to fungovalo predtym, ale proste to slo. WiFi zariadenia dostavala IP od Firewall DHCP.
Riesit to viem jednoducho a to kupou noveho AP, len pred tym sa chcem nejak dopatrat ci ORANGE nieco spravil, lebo ja som nespravil ziadnu zmenu a napriek tomu to prestalo ist.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Ked si to resetoval, tak jasne ze to nepojde ako predtym. Nevidim dovod pouzitia dalsieho routra, ak nevyzadujes special veci, kt. bezny HG8245W5 poskytovany Orangeom nezvlada. HG8245W5 mam tiez a zvlada portforward, wifi a vsetko co bezny uzivatel potrebuje. Zbytocne si to komplikujes.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

"Trosku" sa v tych zariadeniach zacinam stracat. Mame tu teda Huawei HG8240, ktory sluzi ako konvertor optiky na metaliku a ktory beries ako ten stary funkcny Huawei, co mas zrejme zapojeny a pouzivas. Potom mas svoj Cisco ASA router, ktory planujes pouzivat, comu rozumiem. No a na konci mame Huawei HG8245W5, co bude ten novy nanuteny WiFi router, ale zaroven je to tiez konvertor optiky na metaliku. Tento si teraz pouzival v AP rezime ako AP a zacal blbnut.

Ak ti doteraz nikto presne neporadil, asi ani neporadi. Ja sam ich WiFi router nepouzivam. Co sa mna tyka, asi by som to trochu upratal podla toho, co vsetko platis. Ten HG8240 je starina niekde hadam z 2014, tak by som ho kludne nahradil tym novsim (prepnutym do bridge modu) a dokupil AP. Ak ti Orange uctuje za ten W5 nejaky prenajom, tak by som im ho vratil, ze to nechcem a dokupil AP. Nemaju ti ho ako nanutit mimo technickych dovodov. Donesies na predajnum ze to nechces pouzivat a uz nechces platit prenajom.

Ja mam HG8145V5 routero-wifi-konvertor a za ten neplatim nic. Po tom, ako sme vo vedlajsom topicu obchadzali toto zariadenie a strkali si opticky kabel priamo do Mikrotikov, je odlozeny v skrini.

Návrat na "Siete"