Ako ja si cením tvoje rady. Vidím že si typek čo do toho rozumie sa. Ale ty dakedy tak pohŕdavo a na múdro vieš tu pisat že človek nemá chut. Ale ty a tvoje nenávidení topping?! Všade ho chvália. Má perfektne meranie. Že je Čína? A čo? Aj Najky sa robia v čine aj ajfony. Topping ide hore. Ano je pravda. Nemal som nič iné okrem toppingu tak nemam s čím porovnať. Ale ja som spokojny. Ukaz mi daco lepšie jak je dx3pro+ do 215€??? Ukaz mi daco lepšie jak je dx5 II do 300€??? Prečo som nekúpil hneď daco s plne syntetickým výstupom tak ako si radil?! Lebo som chcel vyskúšať iné lacnejšie alternatívy. Lebo som nadmieru Spoko s tým nedobre pajkovanym dx3pro+. A Ano dal som si námahu prečítať z audioscience 60 a 120 stránkové vlákna a prišiel som nato že lepšie jak dx5 II za 300€ nezozeniem nič. Topping tune nepoužívam. Používam 5r/peace/ eq apo a už asi 5r eq od oratory. Zatiaľ na Meze v2 tam neni ničzoom napísal: So 10. Jan, 2026, 05:19 Takze po vymyslani so vselijakymi TOSLINKami cez televiziu a bastleni cinch konektorov do ghetto-pseudo-XLR si urobil to, co si mal tuna poradene uz v septembri a zrazu je vsetko presne tak, ako ma byt.
Co sa tyka toho DX5 II, tak mi tak nejak stale lezi v hlave. Dlhodobo rozmyslam nad vymenou mojho Aune S6. Mam vybratu nahradu RME ADI-2 DAC FS, lebo jednoducho overeny a skvely DAC, Made in Germany, bezkonkurencna podpora a aktualizacie. Vsetko do detailu premyslene. Akurat ho kupim tak za 650,-€ second-hand najlacnejsie a su tam nejake veci, co mi vadia (napr. externy power adapter). Ten DX5 II som odhalil ako lahko fascinujucu nahradu -- robi co chcem, ma novy vzhlad (stare DX sa mi nepacia), parametricky EQ aj s aplikaciou v PC a to vsetko nove za 3 stovky... ako zadarmo. Problem je, ze Toppingom/SMSL jednoducho opovrhujem. Mozno HW cast maju dobre zmaknutu (aj ked kvalita prevedenia/letovania je biedna, nehovoriac o zmrdstve ako zbrusenie modeloveho znacenia na op-ampe), ale ja neverim, ze vedia urobit dobry SW. A ze teda nevedia. Dal som si tu namahu a cital som si 60-stranovy aj 120-stranovy topic o tom DACe. A proste tie elementarne chyby a bugy... neukladanie presetov po power cycle, resetenie presetov, parametricky EQ raz posunie krivku -12dB, potom +12dB, nasledne -6dB, potom nejaky problem so standby ci s cim, firmware update raz je na stranke, potom ho radsej stiahnu a nevies preco, atd atd. A to vsetko este koncom minuleho roka, pricom DAC je vonku hadam od jari. Uplne ze patlalcina indickeho kalibru. Situacia sa nejako zlepsuje FW updatmi, ale ziadne z tych chyb sa nemali dostat do finalneho releasu.
Napriek tomu vsetkemu nad nim stale rozmyslam a uplne ho nezavrhujem. Mozno, ked to trosku odladia...
A posledna vec - ak nepoznas, existuje typek oratory1990, ktory meria sluchatka a robi zoznam, ako nastavit PEQ na dosiahnutie vyvazenej krivky. Klik tu. Tvoje Classics su tam len V1, ale mozno jedneho dna budu aj V2.
DAC/SLUCHADLOVY ZOSILNOVAC pre Mackie m524 a sluchadla AT a550z
-
satanicek666
- Používateľ

- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Re: DAC/SLUCHADLOVY ZOSILNOVAC pre Mackie m524 a sluchadla AT a550z
Amd R7 9800x3d = Noctua d15+2xA12x25 G2 = MSI B850 Tomahawk = Kingston 64gb ram 6000mhz cl30 = Rtx 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua A12x25-out + 2x Noctua A12x25-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx5 II = Mackie mr524 = Meze 99 classics V2
DX5 II mal problémy s ukladaním presetov (u mňa osobne sa tiež prejavil), ale posledný FW všetko fixol (aspoň pre mňa). Už je všetko uložené bez ohľadu na reštarty appky alebo samotného zariadenia.
Výhoda PEQ priamo v pamäti DACu je, že si vie pamätať zvolený preset podľa outputu - na HPA (tvoje Meze) si môžeš nastaviť EQ podľa rakúšana oratory1990 (keď vyjde), pričom na LO (mackie cez xlr) môžeš fungovať bez EQ.
Ináč odporúčam nastaviť zmenu outputu na klik knobu, následne ovládač vôbec nepotrebuješ a môže ísť do šuflíka.
Výhoda PEQ priamo v pamäti DACu je, že si vie pamätať zvolený preset podľa outputu - na HPA (tvoje Meze) si môžeš nastaviť EQ podľa rakúšana oratory1990 (keď vyjde), pričom na LO (mackie cez xlr) môžeš fungovať bez EQ.
Ináč odporúčam nastaviť zmenu outputu na klik knobu, následne ovládač vôbec nepotrebuješ a môže ísť do šuflíka.
ITX >>> ATX
-
satanicek666
- Používateľ

- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Dikes Mišo. Viem hej všetko som naštudoval a nastavil podľa svojich preferencii. Momentálne sa mi páči cisty zvuk Meze aj mackie. Nepotrebujem eq. Keď niečo pride od oratory tak nastavím cez toppingtune. Ovladac budem používať lebo som si nastavil komplet preset pod C1 na výstup slúchadla s Meze a C2 na mackie. Farbu menu, hlasitosť atd. Jediná vec čo mi vadi kus je ten displej. Skoda že neni oled. Lebo aj keď len svieti jemne to usb pri automatickom vypínani displeja tak ten displej je jak ips 
celé to svieti do sivá. A všímam si to
Amd R7 9800x3d = Noctua d15+2xA12x25 G2 = MSI B850 Tomahawk = Kingston 64gb ram 6000mhz cl30 = Rtx 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua A12x25-out + 2x Noctua A12x25-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx5 II = Mackie mr524 = Meze 99 classics V2
Tak keď potrebuješ meniť farbu menu podľa outputu, bez ovládača to nepôjde. Hlasitosť si tiež pamätá podľa outputu, rovnako ako PEQ.
ITX >>> ATX