Ak chceš taktovať zvýš TDP limit na max a undervoltni čo to dá, akurát rátaj s tým že reálnu stabilitu len ťažko zistíš, v jednej hre môže byť stabilná a v inej nie. Takty si karta riadi sama, ten slider s taktmi pokojne ignoruj tak ako on ignoruje teba
Pretaktuj ešte VRAM a máš hotovo.
A nerátaj s tým že získaš výrazne veľa výkonu navyše, za mňa sa to neoplatí, ja som šiel opačnou cestou, podobný výkon výrazne nižšia spotreba.
Super cena v dnešnej dobe, pozerám že na Mindfactory.de kde mávajú dlhodobo najlepšie ceny v EÚ je najlacnejšia za 690€, v USA na newegg.com dokonca 730USD bez dane (open box nerátam), najlacnejšia na Alze je za 733€ (tiež Swift). Inak 730€ som dal ja takmer pred rokom za svoju hneď pri uvedení, sranda, som myslel že kvôli drahej RAM budú o dosť drahšie ale vyzerá že zatiaľ sa ceny vcelku držia možno aj kvôli skladovým zásobám.
Jaj to hlavne nVidia vyletela, pozerám že aj tam sa ceny vrátili na rovnakú úroveň ako pred rokom, 5070Ti znova atakujú 1100€
No nech karta dobre slúži, ak by si mal problémy alebo chcel poradiť kľudne napíš
Tak to nikdy nemohlo byť stabilné dlhodobo mimo vybraných hier/benchmarkov. Si pamätám keď karta vyšla presne tak isto to bolo, pár ľudí písalo ako im ide stabilne -100mV a viac a potom to postupne išlo dole ako skúšali aj iné hry
Mne to šlo vyše pol roka stabilne v rôznych hrách na -70 a potom prišiel Talos Principle 2 a ten nepravidelne padal kým som neznížil na -50
toto musi byt ina haxorina s tymito cipmi, ked 0.05V rozhoduje... vlastne kdeze 0.05, ved na -70mV to bolo zle a na -50mV je to dobre, takze...
ked sa snazim predstavit si tie vyrobne tolerancie a testovanie atd, brutalita. Tak asi bude nejaky dobry dovod - mozno aj dva - preco taketo vyrobky dokazu vyrabat len dve firmy na svete a vsetci ostatni paberkujú vratane Ciny.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.