Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Ja pouzivam toto z aliku https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 1802onyRwO, stalo ma to 25e a fici to ako vinko s UCG-Fiber
- QuaDko
- Používateľ

- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
No tak to si ma potešil za tú cenu, tak asi skúsim objednať toto, za tú cenu čo môže byť zle
Working on
Len pozor na verziu, ja som bral APC kedze mam APC koncovku. Jedine co bolo trochu tricky bolo sa dostat do toho web rozhrania, lebo to pocuva na 192.168.1.1 tusim, takze som musel pridat staticku cestu pre SFP port, nahodit seriove cislo a hotovo. Inak teoreticky to vie robit aj PPPoE, cize potom by malo stacit tam zadat meno, heslo a mozno VLANu a len pichnut do SFP, ale to som uz neskusal.
- QuaDko
- Používateľ

- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Môžem otestovať aj to, jasné oba konca mám APC, u rodičov Telekom ktorý ide cez PPPoE, a doma mmám orange ktoré je vlastne od nich priamo DHCP, taka ta ich polostaticka IP, ale teda vyskúšam to na oboch koncoch ak to bude fungovať aj na PPPoE, rovno to nechám aj u rodičov a vyhodím telekom zbytočný router
Working on
Aktualizoval som navod k verzii ROS 7.21.3 kedze prislo kopec zmien a oprav co sa tyka IPv6. U mna je akurat problem s expiraciou prefixu na tejto verzii. Nefunguje predlzenie expiracie aktualneho prefixu a pripojenie pri pokuse o Renew zhasne. Je potrebny Release co znamena novy prefix. Riesim to na mikrotik fore a idem este skusit DEV verziu a este raz 7.20.8.
Predpokladam ze ti co ste na inych zariadeniach podobne harakiri nemate.
@BiffroSVk
Super ze nas je viac a vdaka za literaturu. Prebehol som a je tam zopar zaujimavosti, ktore by som rad otestoval a doplnil do navodu ale najrpv musim byt stabilna zakladna konfiguracia a potom
@Numline1
Ano ten script ma divne apostrofy. Kopiroval som tu priamo zo zariadenia a je divne, ze Mikrotik neprotestuje, ale opravil som to. Malo by to byt uz v poriadku.
@TheEragon
To s tebou som si hodnu chvilu mailoval?
Skusal si PPPoE na module? Plnou rychlostou si myslim ze to na 99,9% nepojde ale som zvedavy kolko pretlaci ta cinska sranda a ako bude tepla lebo za tych par supov je to
Pani potom dajte vediet ako ostatne moduly hlavne co sa teploty tyka lebo v lete to vie byt celkom teple.
Predpokladam ze ti co ste na inych zariadeniach podobne harakiri nemate.
@BiffroSVk
Super ze nas je viac a vdaka za literaturu. Prebehol som a je tam zopar zaujimavosti, ktore by som rad otestoval a doplnil do navodu ale najrpv musim byt stabilna zakladna konfiguracia a potom
@Numline1
Ano ten script ma divne apostrofy. Kopiroval som tu priamo zo zariadenia a je divne, ze Mikrotik neprotestuje, ale opravil som to. Malo by to byt uz v poriadku.
@TheEragon
To s tebou som si hodnu chvilu mailoval?
Pani potom dajte vediet ako ostatne moduly hlavne co sa teploty tyka lebo v lete to vie byt celkom teple.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 5800X@4,6GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: MSI GeForce RTX 3080 10GB, System SSD: Samsung 960 PRO 512GB, Data SSD: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: MOTU M2 + Audio-Technika ATH-M50x + Sonarworks SoundID Reference, CPU Cooler: Noctua NH-U12A, Case: Streacom BC1, Keyboard: Keychron Q6 QMK Gateron G Pro Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver + Elgato Cam Link 4K, Main Disaply: Gigabyte M34WQ, Secondary Display: ASUS ProArt PA328CGV, Calibrated with: Spyder X Elite, Arm: Ergotron LX DUAL STACKING ARM
Ano riesili
Nekusal som to PPPoE, nemam dovod to este viac zatazovat, teraz som k tomu dal maly vetracik od Noctua a teplota je 45-48C, mam to cele v pivnici takze necakam ze v lete to bude ine, ale ano, tato cinska sranda kuri viac. Na druhu stranu 30e + vetrak je stale menej nez FS