Lagovanie Windows 11
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Lagovanie Windows 11
Exfat mam na prenosnom ssd, lebo vie nan zapisovat a precotat ako win, tak aj macbook
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Mac nepozna NTFS ktore je tu s nami len 30 rokov ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tiez sluzil ako exterak medzi macom a pc. 2 roky ho uz mam riadne v doske na pc a problemy som nemal. Ale skusim ten format na ntfs. Mac ntfs nepozna ( preco by aj , sak mek
)
turbo: to k tym ze niesu rovnake. Prave C: s ktorym problemy nemam ma 200TBW a toto len 26, rovnako starsi asi o rok a pok, plus sa vari viac nakolko je v slote nad gk, ten problemovy je zo zadnej strany mobo. Ale budis elektornika
turbo: to k tym ze niesu rovnake. Prave C: s ktorym problemy nemam ma 200TBW a toto len 26, rovnako starsi asi o rok a pok, plus sa vari viac nakolko je v slote nad gk, ten problemovy je zo zadnej strany mobo. Ale budis elektornika
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue, 18TB WD Elements PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
-
Ivko
- Používateľ

- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Win 10 som dal čistú inštalačku niekedy ako som robil upgrade komponenty som kupoval 8/2024, teda ani rok ...shiro napísal: Po 01. Sep, 2025, 08:50 V akom stave a aky stary si mal predosly W10? Ak si ho mal XY rokov a nerobil si cisty install, tak sa moc niet comu cudovat. Moze sa tam diat milion veci.
3.5GB zabratej RAM nema preco odstavit cele PC...hadam nemas v dnesnej dobe mas 4GB RAM celkovo?
Cisty reinstall Opery si skusal?
mas davat pozor a nezelane zmeny sa konat nebudu...co ti na to povedatkedy si človek nechtiac potiahnutím záložky vykoná zmenu![]()
Opera - spotrebu 3,5GB RAM som vyčítal zo správcu úloh počas chodu, ale podarilo sa mi tam vidieť už aj cez 5GB u Opery a bežalo stále...
Si myslím z celkových 32GB mám ešte stále velkú rezervu. Ked sa to zasekne, tak správcu úloh ak ho mám otvorený si viem pozrieť, ale je zamrznutý a u Opery vidím napríklad 3GB
Opera mala niekedy komplet reinštal, lebo nechcela brať update. Možno by to pomohlo znovu, ale nabúchať všetko do rýchleho prístupu, mi zoberie tri roky života. Toto za celé roky nemajú domyslené, máš zálohovanie nastavené, ale ked urobíš novú inštaláciu Opery a prihlásiš sa tak rýchly prístup si musí človek zložito podla návodov z internetu nastaviť. Také niečo ako že by to urobil nejak intuitívne nehrozí...
Každopádne zaseká sa to znovu a znovu a nie je tam žiaden náznak, skrátka surfujem, otváram / zatváram taby a zrazu pri načítaní dalšieho to začne sekať a je dosurfované. Dám operu zatvoriť, ale niekedy sa toho ani nedočkám, len vidím že mi nebeží čas v pravom dolnom rohu - som kludne 4 minuty pozadu. Tak podržím tlačítko štart na skrinke a PC sa reštartne...
Všetko to začalo s WIN 11, prechádzal som asi 3 týždne dozadu
Ryzen 7 5700G, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, 32GB RAM, RTX3060, 2TB Apacer M.2 + ADATA Legend 900 2 TB, Raijintek CRATOS 850W BLACK...
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tak za posledny mesiac som zapol windows presne dvakrat - pred dvoma tyzdnami, ked sa mi stiahli nejake velke updaty a dnes. a lagovanie je prec, takze vyzera ze to bolo nejakym dokafranym updatom.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
nie, vie ho len citat, ale tak nech sa vyjadria nejaky power user mac ludia
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- lezgy
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
caute, neviem si rady, winwos je od vymeny ssd a po zahodeni zalohy zdechly. co som objavil v ms config v options je fajknute numbers of processor 1 zo 4 dostupnych a ram je podsvietena a ukazuju 0 zo 16gb . problem je ze ked som to posledne zmenil zrachotal cely system a skoncil som na BScreen s jendinbou moznostou reinstal zalohy. mal som podozrenie na adblock ale vlecie sa to aj s katastrom a pod webmi. com som vedel som pomenil ale efekto nulovy akurat zmeny v msconfig som uz druhyrat neriskoval.... ako mate nastavene vy? dik
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
V zivote som v MSconfig nic nemenil, kym na to nebol specificky dovod, co by bolo za 20+ rokov spocitatelne na jednej ruke..
Ako si sa k tym hodnotam dostal a ci vobec neboli len chybne interpretovane, netusim..
Ako si sa k tym hodnotam dostal a ci vobec neboli len chybne interpretovane, netusim..
- lezgy
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
no lebo vsetko ostatne co sa dalo pomenit z tych standard pokusov som uz pomenil...
blbne to aj v robote po poslednom update win11, zhoda nahod je ze som nahodil nove ssd na firemnom sere sa to aj tam
nemate niekto problem s po tych updatoch?
blbne to aj v robote po poslednom update win11, zhoda nahod je ze som nahodil nove ssd na firemnom sere sa to aj tam
nemate niekto problem s po tych updatoch?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Msconfig neriešim vôbec.To sa nerieši už dávno,ako bolo už spomenuté.Čo som zmenil,tak je to akurát hodnota virtuálnej ram.
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
W11 doma aj v praci, ziaden problem.
Nastavovat pocet CPU a RAM v msconfig je zbytocne. Ludia si mysleli neviem co, porobili navody, na kt. sa nachytaju BFU a rozbabru si systemy.
Videl som systemy, kde po zlych vysledkoch tohoto nastavenia uz akoby neakceptovali nastavenie nazad na default a bol nutny reinstall.
Nastavovat pocet CPU a RAM v msconfig je zbytocne. Ludia si mysleli neviem co, porobili navody, na kt. sa nachytaju BFU a rozbabru si systemy.
Videl som systemy, kde po zlych vysledkoch tohoto nastavenia uz akoby neakceptovali nastavenie nazad na default a bol nutny reinstall.
cez co si robil a obnovoval zalohu? Ci len rucne kopirovanie dat?
s cim vsetkym si hybal?
ze mas kolotocarsku RAM nieje podstatne a kde ukazuje 0?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Nastavovat pocet CPU a RAM v msconfig je zbytocne.
nieze zbytocne, ale absolutne nespravne a natotalku divne.
Na nieco taketo musi byt extremne dobry dovod, podlozeny nesmiernymi datami (nielen strielat odboku...)
nieze zbytocne, ale absolutne nespravne a natotalku divne.
Na nieco taketo musi byt extremne dobry dovod, podlozeny nesmiernymi datami (nielen strielat odboku...)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Nechcem byt zlym prorokom, ale reinstal bude zrejme nutny.. Tentokrat bez zasahov do systemu.. A nechat ho, nech si po instalacii "sadne", nainstaluje vsetky aktualizacie.. Nielen Windows Update, ale aj aplikacie v MS Store..
To vsetko vie spomalit system..
To vsetko vie spomalit system..