local LLM, AI, Vibe Coding

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Používateľov profilový obrázok
drastyk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41

Re: local LLM, AI, Vibe Coding

Príspevok od používateľa drastyk »

lepermessiah napísal: St 11. Feb, 2026, 14:42 OK, ja asi nebudem dobra vzorka na toto :D okrem toho, ze vlastne 2 tyzdne bojujem s tym, aby mi aspon nejako fungoval OS na tom uzasnom laptope, tak pocas generovania to vyuzivalo GPU na 10% a CPU na 38% v priemere, cize bude asi nie idealne porieseny environment pre beh LLM. Videl som, ze sa riesia nejake ROCm a neviem co pre AMD GPU ale mna to akosi obchadza, zatial som vo faze, aby mi aspon monitor zaplo ked pripojim kabel :D

Vysledky viac ako smiesne .. 5.53 tok/sec | 1860 tokens | 13.17s (a to som si vypol prehliadace a Electron appky, aby mi to zralo menej RAM, no ten model mi v RAM berie len 20GB, co je asi dost malo)

EDIT: ked som dal na GPU Offload zo 7 na 25, tak mi GPU zataz stupla na 25%, ale .. 6.59 tok/sec | 1945 tokens | 8.66s. Teda predpokladam, ze ja to CPU/GPU budem mat uplne zle poriesene, ale s tym Strix Halo je peklo cokolvek rozchodit, polka veci v tom notebooku nefunguje ani na predinstalovanom Ubuntu. To by sa na Inteli nestalo.
V skratke ten model je moc velky na 64 Gb, mozno ho rozchodis ale offload cez CPU. Odporam RAM nastavit na 32/32. lebo potrebujes mat este nejake rezervy na kontext a pod veci, system adt. A dat naloadovat model iba do velkosti vRAM.
Spoiler: ukázať
MB: Asus Z170 Pro Gaming CPU: i7 6700K@4,5Ghz VGA: Gainward GTX 1070 PSU: Seasonic s12 520 W RAM: Corsair 16GB@3000 Mhz CASE: Define R3 Black Pearl Monitor: Benq 2411z 144Hz" Repro: Focal Alpha 65 DAC: Topping DX5 ii Sluchádlá: Sennheiser HD 598

Návrat na "Programovanie"