Ano, nikdy nepozeram, kde je aky symbol priamo na klavesu, vzdy to jednoducho skusam. Nemam prstoklad a neusim pisat texty od rana do vecera
vyber repasovaneho/poleasingoveho notebooku na doma
- reflex
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 23. Nov, 2020, 08:30
Re: vyber repasovaneho/poleasingoveho notebooku na doma
Ono asi zalezi od pouzitia a od cloveka ... Mne su symboly na klavesoch vacsinou k hovnu ... Roky pouzivam nemecku klavesnicu QWERTZ aj napriek tomu mam vo Windows US rozlozenie a DE pouzijem len, ked potrebujem DE abecedu. K hernemu PC kupujem vyhradne len US rozlozenia a SR rozlozenie obchadzam oblukom. Na notase mam SR rozlozenie, lebo asi nebolo dostupne US rozlozenie.
Ano, nikdy nepozeram, kde je aky symbol priamo na klavesu, vzdy to jednoducho skusam. Nemam prstoklad a neusim pisat texty od rana do vecera
DESKTOP: AMD Ryzen 7 9800x3D / MSI MPG B850 EDGE TI / Sapphire PULSE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB / Kingston Fury Renegade 64BG 6000MHz CL32 / Kingston KC3000 2TB / Asus ROG STRIX 850W Platinum/ Noctua NH-D15 G2 ***27" DELL P2720DC + 27" DELL S2721DGFA***
LAPTOP: Macbook M1
PERIPHERAL: Corsair K70 RGB MK.2 LP / Razer Deathadder v2 / Razer BlackShark v2 / Edifier R2000DB
LAPTOP: Macbook M1
PERIPHERAL: Corsair K70 RGB MK.2 LP / Razer Deathadder v2 / Razer BlackShark v2 / Edifier R2000DB
- scream
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No niekedy potrebujes aj nieco formalne napisat...ziadosti, urady... da sa to ale riesit bezdrotovov, notebooky aj tak pouzivam 90% v docku ale to nie je pripad napriklad rodicov.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Natukas bez diakritiky a das chatuGPT doplnit.
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ale ved na kazdu klavesnicu si zvyknes za kratku chvilu - semtam netrafis nejaky zriedkavy znak a hotovo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Moja rec.. Neviem, preco by sa na svedskej nedal napisat formalny dokument.. Bud vies (a nemusis mat ani prstoklad), ze na 3-ke je š a pod., alebo sa to za nejaky cas naucis..
Skor je zabava, ked potrebujes znaky, ktore su na anglickej by default, ale na slovenskej ich hladas s vlciakom.. A ucis ludi pouzivat klavesnicu na obrazovky, aby si zvykli, ako za menej ako 5 minut napisu <>[]#^ a pod..
Skor je zabava, ked potrebujes znaky, ktore su na anglickej by default, ale na slovenskej ich hladas s vlciakom.. A ucis ludi pouzivat klavesnicu na obrazovky, aby si zvykli, ako za menej ako 5 minut napisu <>[]#^ a pod..
Spoiler: ukázať
A preto treba mať vo Windows nainštalované dve klávesnice (SK+EN) a vedieť ich prepínať cez ALT+SHIFT. A/alebo naučiť na čo sú tie popisky v pravom dolnom rohu a že sa používajú s klávesom AltGr, ktorý mimochodom nie je totožný s ALT 
Spoiler: ukázať
- stanomx
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ja som zvykol na sk layout a je mi jedno aku fyzicku klavesnicu. Altgr ma vsetko co potrebujem a mam to v pohybovej pameti co je kde. Asi to tak nefunguje u kazdeho. Tym padom ja nepouzivam tie tkl nezmysli ale 100%. Samozrejme neprogramujem denne, takze vselijake zatvorky, ciarky atd mi staci davat cez altgr.
- scream
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
A co ti to akoze pomoze, ked na klavesach ten znak nevidis... Tie nalepky su menej bolestne riesenie.wingo napísal: St 04. Mar, 2026, 14:43 A preto treba mať vo Windows nainštalované dve klávesnice (SK+EN) a vedieť ich prepínať cez ALT+SHIFT. A/alebo naučiť na čo sú tie popisky v pravom dolnom rohu a že sa používajú s klávesom AltGr, ktorý mimochodom nie je totožný s ALT![]()
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X