@shiro
Z Huawei support.
Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Vycital nazov z weboveho interace a TR-069 je standardna vec asi ako gateway alebo subnet? To nie je VLAN 69 alebo co. Cely nazov je Technical Report cislo 69 (asi 69-ta iteracia dokumentu).
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
O tomto som vobec netusil a preto mi bolo divne, ze ako sa tam vie Orange dostat. Ked v bridge mode je z routera len hlupy prevodnik z optiky na metaliku. Clovek musi pracovat u ISP aby sa s tym stretol.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Ako tiež mi všetci tvrdili, že sa tam nedá dostať vraj je to len hlúpy prevodník optika-metalika (teda po tom bridge). Ale bolo mi divné, že tam svieti na tom routeri Huawei to WiFi, tak som zo srandy položil otázku AI a tá, že sa to dá tak som to skúsil a ono to fakt ide. Len teraz otázka aké tam bude to VAN ID. Ale to skúsim až keď budem mat ten SFP modul a potom budem múdrejší. Oni zámerne zavádzajú, že sa tam nedá dosť a pod... aby sa im v tom ľudia nehrabali asi. Ale aj tak majú tam neporiadok, lebo každý operátor, predajca ti tvrdí niečo iné ... po vlastnej skúsenosti.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tak toto je silno okrajova zalezitost, necakaj od cloveka u operatora co sa venuje 99 percent casu inym veciam ze bude technicky zdatny aby ti vedel v tomto poradit.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Je to pochopitelne z pohladu operatora. Tiez by si nechcel mat v sieti X zariadeni roznych vyrobcov a modelov a potom aby ti vyvolavali BFU, ze daco nefunguje. A ty ries tomu support - nemas to otestovane, zhanaj dokumentaciu na nejaky paskvil, co si Fero kupil a Duro mu to nastavil. Lebo o tom dakde daco cital, vraj router od operatora je srajda, Kupil router, pozadaval tam hodnoty a musi to predsa ist.
Sietari u operatora fakt nemusia byt odbornici na Mikrotiky, Ubiquiti, Cisco a co ja viem este ake znacky predavaju beznejsie routre so SFP+, co si clovek kupi aj domov.
O bezpecnostnych rizikach pre celu siet ani nehovorim. Vela ludi ani nevie ze sa da firmware v routri updatnut.
Operator si vyriesi jednu znacku, jeden model, ten si otestuje, stara sa o updaty - a je garantovane ze to pobezi.
Ty sa vyznas, vies co robis...ale vela ludi nevie.
Sietari u operatora fakt nemusia byt odbornici na Mikrotiky, Ubiquiti, Cisco a co ja viem este ake znacky predavaju beznejsie routre so SFP+, co si clovek kupi aj domov.
O bezpecnostnych rizikach pre celu siet ani nehovorim. Vela ludi ani nevie ze sa da firmware v routri updatnut.
Operator si vyriesi jednu znacku, jeden model, ten si otestuje, stara sa o updaty - a je garantovane ze to pobezi.
Ty sa vyznas, vies co robis...ale vela ludi nevie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB