Mam taku jednu zahadnu situaciu ktoru nedokazem vyriesit:
- bezi mi niekolko aplikacii v dockeri, z ktorych velka cast je dostupna iba interne z vnutornej siete skrz DNS record v OPNsense, na adrese aplikacia.domena.tld
- toto mi bezi spolahlivo bez akychkolvek problemov, s vynimkou vaultwardenu.
- ked sa snazim otvorit url vaultwardenu, tak mi hlasi ze domena neexistuje
- ked otvorim z private modu, tak domena funguje. rovnako mi funguje aj z inych zariadeni, ako napr. z mobilu
- ked restartnem kontajner vaultwardenu, tak to funguje vsade normalne, po chvilii (neviem presne ci su to hodiny alebo dni) to zasa prestane fungovat a hlasi neexistujucu domenu
- toto mi robi desktopovy firefox na linuxe aj na windowse
Nejde mi to do hlavy v com moze byt problem. Kedze z private modu to funguje, tak to vyzera ako problem firefoxu a nie na problem DNS resolution. ale potom vonkoncom nechapem preco na to vplyv restart kontajnera... v logoch som nenasiel nic relevantne.
mate nejake napady cim to moze byt?
lokalny hostname nedostupny z firefoxu
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: lokalny hostname nedostupny z firefoxu
Moc napadov nemam a skor nebudem uzitocny, ale:
- Pouzivas vo Firefoxe DNS-over-HTTPS? V "about:preferences#privacy" uplne dole. V nejakom bode to asi by default zapinali pre domacnosti a ma to aj nejaku logiku fungovania, kedy sa pouzije a nepouzije DoH. Velmi teoreticky by sa obcas mohlo pytat na tvoju lokalnu adresu ich DoH providera (Cloudflare), ktory o tom samozrejme nebude nic vediet.
- Firefox udrziava svoju DNS cache a myslim, ze je rozdielna pre normalny a private rezim. Dostupne v "about:networking#dns". Je tam nejaky rozdiel v zaznamoch, ked to ide a ked to nejde? Alebo nejaka indikacia niecoho ineho?