Pouziva niekto, ze namiesto diskretnej grafiky ma monitory zapojene do grafiky na doske? Ma to nejaky negativny vplyv na vykon dedikovanej GPU? Pripadne ine problemy s tym spojene? Benefit by mal byt, ze akceleracia desktopu bezi cez iGPU a tym padom GPU ma k dispozicii viacej pamate pre ine workloady. a tym padom aj spotreba na desktope by mala byt nizsia.
vraj na windowse to funguje out of the box, ale na linuxe treba robit kopu zmien v konfiguracnych suboroch, tak zistujem skusenosti kym sa do toho pustim
Hybridne zapojenie grafiky - pouziva niekto?
- dexterav
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Hybridne zapojenie grafiky - pouziva niekto?
jo windows funguje out of box
dgpu strati cca 10% výkonu spotreba nizsia v celku nebude lebo dgpu číha v pozadí a v idle sú to len jednotlivé aj waty aj tak
igpu ti zase ukusuje z normalnej ram
vyhoda je skorej to že napr intelácke igpu majú skvelú prácu z videom
dgpu strati cca 10% výkonu spotreba nizsia v celku nebude lebo dgpu číha v pozadí a v idle sú to len jednotlivé aj waty aj tak
igpu ti zase ukusuje z normalnej ram
vyhoda je skorej to že napr intelácke igpu majú skvelú prácu z videom
Spoiler: ukázať
-
Mumak
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
a ked pustim 3dmark, tak cez aku grafiku pojde obraz?
Main:ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6200 CL28 Expo, Crucial T700 4TB Gen5(System/games), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX.
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Gigabyte Windforce RTX5080 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
Toyota Corolla TS 2020 2.0 Hybrid 135kW
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Gigabyte Windforce RTX5080 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
Toyota Corolla TS 2020 2.0 Hybrid 135kW
- dexterav
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ked s tým nič nebudeš robiť tak cez velkú, ale dá sa to ručne meniť
Obraz ti vždy bude zobrazovať cez GPU do ktorej je zapojený monitor, ale rendering môže bežať na ktorejkoľvek. Kľudne aj monitor do dGPU a rendering cez iGPU
Keď som to skúšal vo Windows šlo to väčšinou v pohode, až na občasné bugy typu aplikácia šla na iGPU namiesto dGPU alebo vyhodila chybu. Ale to boli výnimky. Strata výkonu ak bola tak taká malá že som si nevšimol, čiže kľudne do tých 10% ako hovorí Dexter, len som nemeral tak nebudem tvrdiť presné číslo. A priamo vo Windows v Rozšírených nastaveniach grafiky sa dá nastavovať nielen predvolená GPU, ale aj ktorú GPU má využívať ktorá konkrétna aplikácia, čiže vieš si aj nastaviť napr. že nejaká 2D indie hra pôjde cez iGPU aj ak máš ako predvolenú nastavenú dGPU.
Keď som to skúšal vo Windows šlo to väčšinou v pohode, až na občasné bugy typu aplikácia šla na iGPU namiesto dGPU alebo vyhodila chybu. Ale to boli výnimky. Strata výkonu ak bola tak taká malá že som si nevšimol, čiže kľudne do tých 10% ako hovorí Dexter, len som nemeral tak nebudem tvrdiť presné číslo. A priamo vo Windows v Rozšírených nastaveniach grafiky sa dá nastavovať nielen predvolená GPU, ale aj ktorú GPU má využívať ktorá konkrétna aplikácia, čiže vieš si aj nastaviť napr. že nejaká 2D indie hra pôjde cez iGPU aj ak máš ako predvolenú nastavenú dGPU.