Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Mar, 2026, 15:59

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa andy_Xt »

@TheEragon

Tak mi došiel ten SFP modul z Ali, zmenil som SN, dokonca aj MAC adresu aj IP ... dalo sa do toho dostať úplne v pohode cez web aj cez putty, tam sa dalo úplne pomeniť skoro všetko ... ale keď to dám do UniFi brány, internet nenabehne... neviem objednal som ten s SC/APC (mám zelený kábel) ale tento modul mám modrú páčku ale na nálepke je SC/APC tak neviem ... ešte raz to hodím do konvertera pozriem sa na silu optického signálu. Ty máš na tom module akú páčku (farbu). Myslím si že tam bude asi zrada.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Nov, 2025, 11:51

Príspevok od používateľa TheEragon »

A nastavil si v unifi meno/heslo, vlan a pppoe?

Ja mam inak tiez modru packu
2b836695-c8ab-498d-8665-8ca382c92e59.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

inak ako pripravu na optiku k domu, aky Single mode s akymi konektormi je najlepsie pripravit ? Pouzivaju orange/tcom vsetci rovnake ? tusim len 1 vlakno, nie pair ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ

@TheEragon

No PPoE som nenastavoval lebo u orange by malo ísť VLAN a DHCP a ani nemám heslo
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ

Urcite musis mat meno/heslo. Vsak aj @Klaboor to popisuje v navode v bode #3 ze treba pre Orange zadat meno/heslo do PPPoE clienta pre Orange.

Inak v GUI sa dalo pozriet v akom stave je ten ONU stick, teda Ox, asi by si mal byt v stave O4
Naposledy upravil/-a TheEragon v So 11. Apr, 2026, 11:54, upravené celkom 2 krát.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> inak ako pripravu na optiku k domu, aky Single mode s akymi konektormi je najlepsie pripravit ?

co konkretne chces pripravovat ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ

@TheEragon

Prišiel som domov z práce a nedalo mi to tak som ten SFP modul napichol na prevodník, pichol som doň optický kábel SC/APC od Orange a stalo sa to, že sa doň vôbec neviem prihlásiť ani na Putty nereaguje ale ako náhle vytiahnem z neho optiku tak sa normálne doň prihlásim. Ešte som kukol na Ali ale tam už vyhodilo err. 404 že (produkt už je nedostupný v našej krajine) ale pozrel som si order info a je tam mimo iného, že Connector Type: SC/UPC. Preto možno ta modrá páčka ale na nálepke je SC/APC. Môže byť, že keď tam dám tento iný kábel SC/APC celé to zblbne a nepôjde to ani načítať? Lebo čo som sa dočítal, vraj by mal byt len zlý signál ale nie že by to nemalo ísť vôbec.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ

No ja tam mam APC 1 PCS v objednavke, cize si asi naozaj objednal zle, este vies skusit nieco taketo
Naposledy upravil/-a TheEragon v Pi 10. Apr, 2026, 17:09, upravené celkom 1 krát.
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ

@TheEragon

No tiež mám na tej objednavke APC 1 PCS, ale este som pozrel detaily tej objednavky a tam je uz UPC. Tak som s toho jeleň ale našiel som kabel SC/APC na SC/UPC, tak to skusim kúpiť stojí to pár eur tak snáď to rozbehám potom. Ak nie tak to zahodím a zmierím sa s tým Huawei.
Screenshot_20260410_181513_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_204830116062852.jpg
Screenshot_20260410_181254_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_204979613618368.jpg
IMG_20260407_171412_edit_204888029735486.jpg
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

mp3turbo napísal: Pi 10. Apr, 2026, 16:03 >> inak ako pripravu na optiku k domu, aky Single mode s akymi konektormi je najlepsie pripravit ?

co konkretne chces pripravovat ?
Optikes z plotu do racku, fullka ako sa vravi
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Akoze chces mat na zaciatku pri plote nejaky opticky kabel s SC/APC konektorom a podobne? To sa nerobi. Ak chces len predpripravu pre operatora, tak od predpokladaneho privodu optiky k domu az do racku natiahnes len prazdnu chranicku na optiku. Nieco taketo napriklad. Vo vnutri je vrubkovana so znizenim trenim (silikon ci teflon) a "DB" oznacuje, ze sa moze zakopat priamo do zeme. Do nej operator zafukne krehky opticky kabel. Jeho koniec vyjde u teba v racku a tam sa da krabicka, ktora ten krehky kabel "konvertuje" na ten bezny domaci ohybny zvycajne so zelenymi koncovkami (SC/APC). Cize tvoja uloha by mala byt len natiahnutie prazdnej chranicky.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ

@andy_Xt

Tak podla mna mas dobry a netreba ti nic menit. Mozno skus factory reset a najst to pppoe meno heslo.
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ

@TheEragon

Neviem kde je chyba mám ten modul urobený dobre len nejde do neho optický signál a ešte k tomu PPPoE toto je screen s origo Huawei a nie je tam PPPoE ani na zmluvách nikde nemám žiadne hesla. Vraj PPPoE Orange dáva len vtedy ak je na T_Com optike ako host a vtedy aj VLAN ID je tych 2510 a keď som na origo Orange optike malo by ísť IPoE (DHCP) a potom VLAD ID 836 ale tým číslo nie som si istý lebo v tom Huawei je 851.
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ

@TheEragon

Tu je ešte screen s Putty ako to mám nastavené samozrejme SN, GPONSN som zmazal aj IP, ale zhodujú sa s Huawei routerom. Neviem možno vás niekoho ešte niečo k tomu napadne.

Ja vidím problém asi v tom kábli alebo ešte som si všimol, že keď ten modul zastrčím do UF-Fiber tak sem tam len blikne dióda a nesvieti stále (skúšal som aj s optickým káblom aj bez.), či tam nie je problém s napätím lebo keď ho dám cez FX/TP konverter tak tam diódy svietia.
Ešte ma napadlo, že ten Bridge Huawei je nejaký neviem pofidérny, lebo v Orange mi vtedy tvrdili, že by som sa tam nedá už dostať a ani origo wifi nebude aktívna a ona aktívna je. Ale verejná IP je na mojej UF-Fiber.
Myslím, že sa u mňa stretlo viacero problémov naraz hlavne ma mätie ten výpadok web rozhrania ani pingnút to nejde ak je tam optický kábel. Tak neviem ktoré O1 až O5 svieti.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ

Je to divne, na druhu stranu, mne zase nefungoval FS modul co som mal pokial som v nom nemal opticky kabel, cize opacny problem ako ty :D

Návrat na "Siete"