@TheEragon
nooo, ja už tretí modul kupovať nebudem...
Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Na Huawei obrazku mas zobrazene udaje pre IPv4 connection type. Noze rozklikni este IPv6 co budes mat tam. Takisto tam mas VLAN ID aj s prioritou.andy_Xt napísal: So 11. Apr, 2026, 11:04 @TheEragon
Neviem kde je chyba mám ten modul urobený dobre len nejde do neho optický signál a ešte k tomu PPPoE toto je screen s origo Huawei a nie je tam PPPoE ani na zmluvách nikde nemám žiadne hesla. Vraj PPPoE Orange dáva len vtedy ak je na T_Com optike ako host a vtedy aj VLAN ID je tych 2510 a keď som na origo Orange optike malo by ísť IPoE (DHCP) a potom VLAD ID 836 ale tým číslo nie som si istý lebo v tom Huawei je 851.
Je mozne, ze kedze si priamo na ich sieti tak sa neautentifikujes menom a heslom co je typicke pre PPPoE, ale cez IPoE a to funguje iba bud MAC adresou zariadenia alebo cez DHCP option 82.
Kedze sa vies dostat do Huawei, tak by si mal niekde vycitat aj MAC adresu WANu alebo mozno na zadnej strane na nalepke. Naklonuj aj MAC adresu do toho SFP modulu a skus takto.
V prvom prispevku si pisal ze bezis na Ufiber Gateway kablom z toho Huawei. Mas nakonfigurovanu verejnu IP niekde napevno alebo len DHCP klient?
Pokial tam nemas nic navyse nakonfigurovane, tak naklonovanim MAC adresy by si sa mal teoreticky posunut s problemom dalej lebo kluc do optickej siete je seriove cislo zariadenia co si pravdepodobne urobil a teraz treba vyriesit prihlasenie do klasickej Ethernet siete, aby sa ti rozbehol internet. A je dost mozne ze budes musiet zadefinovat VLANu. Googli "ubiquiti ucg ipoe" alebo "unifi cloud gateway ipoe". Nieco v tom zmysle.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 5800X@4,6GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: MSI GeForce RTX 3080 10GB, System SSD: Samsung 960 PRO 512GB, Data SSD: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: MOTU M2 + Audio-Technika ATH-M50x + Sonarworks SoundID Reference, CPU Cooler: Noctua NH-U12A, Case: Streacom BC1, Keyboard: Keychron Q6 QMK Gateron G Pro Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver + Elgato Cam Link 4K, Main Disaply: Gigabyte M34WQ, Secondary Display: ASUS ProArt PA328CGV, Calibrated with: Spyder X Elite, Arm: Ergotron LX DUAL STACKING ARM