o2 Optický internet

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Leo89
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 11. Apr, 2026, 22:42

o2 Optický internet

Príspevok od používateľa Leo89 »

Zdravim , 🙂
Trochu popíšem svoj problém , a ak nič iné to tak sa mi aspoň úľavy že môžem tu napísať moje dojmy zo situácie v ktorej sa nachádzam .
Takže idem k veci dňa 3.3.26 som si chcel zriadiť Optický internet od O2, avšak mal som Opticky net od Orange ešte , tak že musím vypovedať zmluvu vrátiť im Router atď. Ok zmluva výpovedná , vrátil som Router atď 20.3 na predajňu , a 21
3 mi bol ukončený internet od Orange a 20.3.26 som si zriadil internet od O2 a dostal som k tomu Wifi Router Wi-Fi router Zyxel EX-3300 a Zyxel WX3100 Wi-Fi extender. Zariadenia mám doma ale internet nemám zapojený lebo optické káble sú cez Telekom a už od 20.3 do teraz sa mi neozval technik od Telekomu aby mi tam namontoval zásuvku , a to aj po viacerých urgenciach O2 aby sa mi odtiaľ ozvali z Telekomu , až tento týždeň čo bol tak že sa mi ozve Technik do 48 hod . Prešlo 48 hodín a nič , žiadna odozva zo strany Technika . A tak som opäť volal do o2 že prečo sa mi Technik neozval , a v Piatok mi volal predajca ktorý spisoval obj na internet od o2,a že im prišlo vyjadrenie že v rámci toho vchodu v tej bytovke kde bývam že už je veľmi by veľa Routrov ,a že keby to tam oni dali tak že by to zoslabilo signál že nie že len mne by to nešlo ale že aj ostatným o2 to preveruje s tým Telekomom že prečo si to myslia , nakoľko ja som mal už Optiku od Orange a Orange ide tiež cez káble Telekom , takže nechápu prečo to napísali a teda Kolegyňa ktorá má nastarosti Optiku atď o2, tak že tam napísala email do Telekomu že prečo si to myslia atd a že keby bolo niečo nové atď tak že sa mi ozve ten pán s ktorým som spisoval obj na internet . Dal som mu čas do 21 .4.25 ak to nebude dovtedy zriadené tak ja potom nemusím mať ich služby a vrátim im to tam .alebo ja neviem čo mám spraviť lebo fakt s týmto som sa ešte nestretol a zo strany Telekomu sa mi to zdá tendenčne, ak naozaj to tak je ako napísali vo vyjadrení do o2, tak tým pádom Telekom je neschopný zabezpečiť služby ak už prenajímajú káble iným operátorom , tak aby tie služby išli bez výpadkov tak ako majú bez ohľadu na to koľko ľudí bude mať od Telekomu zásuvky . Ja neviem čo mám spraviť nakoľko som cez 4ku na internete, ale nie je to ono , a v Trnavskom kraji čo sú poskytovatelia , tak si myslím že aj oni idú cez káble Telekomu , a aj keby som vypovedal zmluvu s o2 , tak neviem či by sa inému Operátorovi podarilo zriadiť mi optický internet .Za Vaše rady Vám budem vďačný 🙂.
Naposledy upravil/-a Leo89 v Ne 12. Apr, 2026, 10:51, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: o2 Optický internet

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> prišlo vyjadrenie že O2 ide po ich kábloch,a že je tam priliš veľa optik ako keby napojených , že by bol slabí signál že keby sa dá ďalšia

haha hahah ahahaha
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Leo89
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 11. Apr, 2026, 22:42

Príspevok od používateľa Leo89 »

Citoval som to čo mu napísali z Telekomu a ako mi to vysvetľoval predajca 🙂. Ale skúsim to skrátiť na vyjadrenie ktoré je oresnejši 🙂.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mne keby nieco hentake zacapili do telefonu, tak si hned pytam niekoho, kto trochu rozumie fungovaniu internetu a optickej infrastruktury.
to by proste u mna nepreslo.

ked ti niekto povie, ze bol z Kosic v Prahe za 15 minut, tiez asi zasvieti svetielko s napisom ERORR. Alebo takym nejakym podobnym.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Leo89 napísal: Ne 12. Apr, 2026, 10:50 Citoval som to čo mu napísali z Telekomu a ako mi to vysvetľoval predajca 🙂. Ale skúsim to skrátiť na vyjadrenie ktoré je oresnejši 🙂.
Hej, predtym ti orange cez stejnu optiku siel a zrazu by nic ine neslo. Somarina jak Brno.
Btw. co bolo zle na Orange?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

V prvom rade si to kusok pokazil tym ze si rusil orange atd... Stacilo ist do O2 ze k nim chces prejst a vsetko by zariadili, uz by ti len zavolali z orangeu ze ci naozaj chces odist, povies ano a je to vybavene :D

Podruhe tam ani fyzicky netrebalo nic robit :D Ked som prechadzal z orangeu do O2 tak som proste odpojil orange router, zapojil o2, pockal som niekolko minut a internet nabehol. Zasuvka, kabel, prevodnik nic sa nemenilo.

Návrat na "Siete"