Novy mobilny telefon do cca 400 eur

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
FEC
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 04. Dec, 2010, 13:49

Novy mobilny telefon do cca 400 eur

Príspevok od používateľa FEC »

Cawes,

hladam si novy mobil do cca 400 eur. Nemam extremne velke naroky. Nehram hry, moc nefotim takze v podstate potrebujem ho iba na volanie, pisanie sem tam nejaky web. nic extra. Taka poziadavka, resp. bolo by dobre, keby bol vodeodolny kedze sa mi uz dva podarilo utopit :-D .

Doteraz som mal low budget mobily od Xiaomi (predtym Mi A1 a posledny bol Redmi Note 11). Ten posledny Redmi by mi aj stacil a keby ho nestratim mam ho este aj teraz :).

Pozeral som v danej cenovej hladine napr. https://www.alza.sk/xiaomi-redmi-note-1 ... 195957.htm alebo potom este varianta s 12GB/512GB za cca 439 eur aj ked je to nieco cez budget. Kludne moze by aj ina znacka ak sa oplati a pomer cena/vykon bude zodpovedajuci

Vedeli by ste mi v tejto cenovej hladine daco poradit? S cim mate skusenosti, co sa vam osvedcilo? Kedze aj podla mojich narokov vidno, ze nie som bohvieako narocny pouzivatel

Dikes

PS: Kupovany bude pravdepodobne na firmu
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Re: Novy mobilny telefon do cca 400 eur

Príspevok od používateľa Jednoduska »

https://www.alza.sk/motorola-edge-70-fu ... 253808.htm

Momentalne s kodom za 398. Skoro cisty android a ziadne reklamy ako v redmi. Sam mam 60 fusion a musim povedat ze motorola brutalne dava v nizsej a strednej triede.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Radšej Xiaomi 15T, s kódom jemne cez 400
ITX >>> ATX
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Tá Motorola má zaoblený displej (majú aj verzie bez) a celkovo vyzerá imho lepšie (tie ich matné povrchy sú mňam na dotyk). hrubý výkon má Xiaomi lepšie to jo, aj je trocha drahší. Argument proti číne asi nehrá rolu, aj Motorolu kúpilo Lenovo viac ako 10 rokov dozadu (aj keď sa stále tvária ako US Company :laugh: )
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
FEC
Nový používateľ
Nový používateľ

vdaka za tipy.

@Jednoduska dal si dobry point, ze Xiaomi je celkom dost zahlteny blbostami. A vidim, ze celkom slusna velkost baterie. Kolko cca ti tvoj vydrzi bez kdejakych blbosti, ale normalne kazdodenne pouzivanie?
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Redmi sú na tom celkom zle, ale všetok bordel vieš odstrániť preč. Len ti to zaberie nejaký čas.

Vyššie rady Xiaomi (napr ten 15T) majú minimum predinštalovaného bordelu.
ITX >>> ATX
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Xiaomi samotné nie je zahltené reklamami, to tie ich podznačky Redmi a Poco sú nimi prepchaté. Predinštalované blbosti ako Mi Coin sú rovnaké, len ti napr. v Galérii či Mi Video nevyskakuje reklama tak ako v Redmi. Štandardne nejdú odinštalovať, možno cez root alebo dačo podobné. Inak aj samotný systém sa mi zdá stabilnejší v Xiaomi ako Redmi a Poco, aj keď to môže byť aj celkovým postupným odladením keďže Redmi a Poco som mal v minulosti a Xiaomi mám teraz.

Čistý Android môže byť dobrý dôvod vybrať Motorolu, nielen predinštalovaný balast, ale aj niektoré veci (napr. nastavenia) sú inak riešené ako v štandardnom Androide, čo môže byť výhoda aj nevýhoda podľa toho čo ti viac vyhovuje.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 7 9800X3D, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, ASRock B850M-X WiFi, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6200, Sapphire Pulse RX 9070XT 16GB, Samsung 980 PRO 2TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Eternico MKS 7010, Logitech G400, Hifiman HE-4XX/Edifier M60 + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 7600X, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury@6000, Gigabyte RTX 3070 8GB Vision, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Gigabyte P650SS ICE, Zalman P10 White, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Edifier WN820NB Plus
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Je na to sw, realne to trva do 5 minut a vsetky blbosti su prec
https://github.com/kirthandev/MIUI-Debloater-official

Za mna fajn deal, ale to uz nech si posudi kazdy sam.

Nie je zahnuty displej celkom velka nevyhoda? Uz by som to nechcel ani zadarmo.
FEC
Nový používateľ
Nový používateľ

ako jasne, tie default blbosti viem odstranit to nie je az taky big problem. skillex dikes za link urcite vyuzijem.

@wingo pre mna informacia, ze ten xiaomi je stabilnejsi ako redmi je dost velke plus kedze predtym co som mal redmi, tak v niektorych aplikaciach to bol dost problem. a konkretne co si myslel tymi odlisnymi vecami v "cistom" androide? vies uviest nejake blizsie priklady? lebo nechystam sa nejako tweakovat mobil
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Ahoj,

Ja s baterkou nemam problem na motorole ale mam inu verziu to nema zmysel porovnavat.

Mne velmi vyhovuje motorola ale urcite neurobis chybu s xiaomi, appky preinstalujes.

Ja povazujem ten matny povrch za top vyhodu, drzi sa v ruke lepsie ako manzelkin iphone. Prave aj koli zajnutemu displeju, nie je to taka tehla :)
Ale ja idem na ostro, ak nosis obal tak je to irelevantne.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

tiez mam motorolu kvoli tomu ako sa drzi v ruke, tie telefony dnes su otrasne
nabuduce asi pojdem do apple, idealne ak by vydali zas nieco na styl 13mini

Návrat na "Nákupná poradňa"