Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
rybar94
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2026, 17:51

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa rybar94 »

Klaboor napísal: Ut 12. Máj, 2026, 12:43 Bolo by fajn podelit sa detailmi aj s otatnymi vo forme navodu. Urcite bude viac ludi v podobnej situacii.
Ked budem mat trochu viac casu, tak to spisem pre doplnenie
Používateľov profilový obrázok
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Mar, 2026, 15:59

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa andy_Xt »

Zdravím tak konečne po mesiacoch skúšok, pokusov a omylov a modulov, hlásim úspech. Huawei router je odpojený a všetko beží na UCG-Fiber a SFP Module Leox LXT-010S-H (veľká vďaka bratom z PL). Na nete je video podľa ktorého som to urobil: https://www.youtube.com/watch?v=G3va7X4PZFo
plus tento návod (spomenutý vo videu): https://hack-gpon.org/ont-leox-lxt-010s-h/#top
Tu sú príkazy ktoré treba zmeniť (cez putty):

192.168.100.1 (IP modulu)

LXT-010S-H login: leox (nazov modulu)

Password: leolabs_7 (heslo do modulu)

/etc/scripts/flash set OMCI_OLT_MODE 3 (prepnutie do custom modu)

flash set LAN_SDS_MODE 1 (prepnutie do 1G módu, lebo tento modul podporuje aj 2.5G ale niektore brány majú problém)

flash set GPON_SN HWTCxxxxxxxx (gpon seriál number HWTCxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxx - sú vaše SN)

nv setenv sw_custom_version0 HWTCxxxxxxxxx (software version HWTCxxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxxx - sú vaše sw)

nv setenv sw_custom_version1 HWTCxxxxxxxxx (software version HWTCxxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxxx - sú vaše sw)

flash set HW_HWVER HWTCxxxxxx (software version HWTCxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxx - sú vaše hw)

flash set PON_VENDOR_ID HWTC (vendor ID ... HWTC (Huawei)) - toto si každý dá svoje

flash set GPON_ONU_MODEL HG8245W5 (model Huawei HG8245W5) - toto si každý dá svoje

reboot

Modul je implicitne nastavený na bridge (to som nemenil lebo aj môj Huawei router od Orange bol v bridge), potom v UCG-Fiber som nastavil WAN ID na 836 a klonovanie MAC adresy (tam som nastavil tú zo zadného štítku Huawei ale posledný znak +1 viď staršie príspevky). V samotnom module som MAC nemenil.

Návrat na "Siete"