Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
rybar94
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2026, 17:51

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa rybar94 »

Klaboor napísal: Ut 12. Máj, 2026, 12:43 Bolo by fajn podelit sa detailmi aj s otatnymi vo forme navodu. Urcite bude viac ludi v podobnej situacii.
Ked budem mat trochu viac casu, tak to spisem pre doplnenie
Používateľov profilový obrázok
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Mar, 2026, 15:59

Príspevok od používateľa andy_Xt »

Zdravím tak konečne po mesiacoch skúšok, pokusov a omylov a modulov, hlásim úspech. Huawei router je odpojený a všetko beží na UCG-Fiber a SFP Module Leox LXT-010S-H (veľká vďaka bratom z PL). Na nete je video podľa ktorého som to urobil: https://www.youtube.com/watch?v=G3va7X4PZFo
plus tento návod (spomenutý vo videu): https://hack-gpon.org/ont-leox-lxt-010s-h/#top
Tu sú príkazy ktoré treba zmeniť (cez putty):

192.168.100.1 (IP modulu)

LXT-010S-H login: leox (nazov modulu)

Password: leolabs_7 (heslo do modulu)

/etc/scripts/flash set OMCI_OLT_MODE 3 (prepnutie do custom modu)

flash set LAN_SDS_MODE 1 (prepnutie do 1G módu, lebo tento modul podporuje aj 2.5G ale niektore brány majú problém)

flash set GPON_SN HWTCxxxxxxxx (gpon seriál number HWTCxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxx - sú vaše SN)

nv setenv sw_custom_version0 HWTCxxxxxxxxx (software version HWTCxxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxxx - sú vaše sw)

nv setenv sw_custom_version1 HWTCxxxxxxxxx (software version HWTCxxxxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxxxxx - sú vaše sw)

flash set HW_HWVER HWTCxxxxxx (software version HWTCxxxxxx - ja mám Huawei to je to HWTC, ostatné xxxxxx - sú vaše hw)

flash set PON_VENDOR_ID HWTC (vendor ID ... HWTC (Huawei)) - toto si každý dá svoje

flash set GPON_ONU_MODEL HG8245W5 (model Huawei HG8245W5) - toto si každý dá svoje

reboot

Modul je implicitne nastavený na bridge (to som nemenil lebo aj môj Huawei router od Orange bol v bridge), potom v UCG-Fiber som nastavil WAN ID na 836 a klonovanie MAC adresy (tam som nastavil tú zo zadného štítku Huawei ale posledný znak +1 viď staršie príspevky). V samotnom module som MAC nemenil.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

cool znizila sa ti aj latencia ? alebo si chcel len to Hnujwai odstavit ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10

Príspevok od používateľa Klaboor »

Gratulujem k uspesnemu boju :) Ked si najde chvilku vecer za PC tak linknem do uvodneho prispevku tvoj nech je to pekne pokope. U rybara to bude urcite podobne.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 5800X@4,6GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: MSI GeForce RTX 3080 10GB, System SSD: Samsung 960 PRO 512GB, Data SSD: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: MOTU M2 + Audio-Technika ATH-M50x + Sonarworks SoundID Reference, CPU Cooler: Noctua NH-U12A, Case: Streacom BC1, Keyboard: Keychron Q6 QMK Gateron G Pro Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver + Elgato Cam Link 4K, Main Disaply: Gigabyte M34WQ, Secondary Display: ASUS ProArt PA328CGV, Calibrated with: Spyder X Elite, Arm: Ergotron LX DUAL STACKING ARM
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Spolocnymi silami proti haraburdam od operatorov v domacnosti. Mal by som si ist zvysit rychlost na novy program z 1000/300 na 1000/500 pre dobry pocit a zaroven otestovat, ci prechod na nejaku novu konfiguraciu v pohode prezije toto zapojenie, alebo tam bude treba aspon na nejaku inicializaciu alebo co vratit Huawei. Ako malo by to ist podla mna, max nejaky restart SFP, ale jeden nikdy nevie.

Návrat na "Siete"