Vsetko od Ryzen 2000 serie je oficialne kompatibilne s Windows 11. Iba Ryzen 1000-kovej serie je mimo.zoom napísal: Pi 29. Máj, 2026, 02:06[*]Ryzen 3800XT popravde neviem, ci je alebo nie je kompatibiliny. Samotny Microsoft hlasi v zozname, ze Ryzen 3000 seria su kompatibilne len G a GE modely. Ked pozriem internety, tak na 3800X to jednemu ide, dalsiemu zase nie... tak neviem.
Asus AM4 desky support a infa, zkušenosti, dotazy
-
faugusztin
- Moderátor

- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Asus AM4 desky support a infa, zkušenosti, dotazy
Tak nakoniec bolo treba dať Launch CSM na Disable a už to išlo ako do maminky.
CPU: AMD FX 8370 BE + DeepCool Lucifer V2, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM:4x Patriot 8GB DDR3 1600MHz CL11 Signature (32GB), PSU: Corsair TX650W, VGA: XFX Swift AMD Radeon RX 9060 XT OC 16G Triple Fan, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
CSM je legacy, compatibility mode, určený pre Windows XP a podobné systémy.
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ako s tou grafikou moze byt, ze Windows pojde, ale tazko hadat, aka bola realna situacia, ked clovek povie, ze "nejde to". Microsoft ma v oficialnych Win 11 requirements, ze grafika musi byt WDDM 2.0. A jedna vec je nejaky fiktivny requirement, ze chceme TPM 2.0, ale v skutocnosti ho netreba a druha vec je mat nieco ako XPDM (predchodca WDDM), ktory je v jednom bode odstraneny zo systemu a konecna. Pozeram, ze X1550 ma aj WDM driver (ako dobovu novinku). Samozrejme to bude WDDM 1.0.
S tym CPU sa mi to tiez zdalo divne, preto som to len tak neisto spomenul, ale mohli by si teda vynovit ich stranku.
Tak ale pokial pomohlo vypnut CSM a ide to, tak je situacia znacne lepsia nez som myslel a ten requirements nie je v skutocnosti requirement, aj ked maju napisane "These are the minimum system requirements for installing Windows 11 on a PC."
S tym CPU sa mi to tiez zdalo divne, preto som to len tak neisto spomenul, ale mohli by si teda vynovit ich stranku.
Tak ale pokial pomohlo vypnut CSM a ide to, tak je situacia znacne lepsia nez som myslel a ten requirements nie je v skutocnosti requirement, aj ked maju napisane "These are the minimum system requirements for installing Windows 11 on a PC."
Aj s3 trio vedela vykreslit windows 11
sice pooomaly v malom a sivom ale vedela.