repro k pc dake mid end , mozno high end...
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 26. Apr, 2015, 16:51
repro k pc dake mid end , mozno high end...
Dobry zase otravujem ale doparoma pred 4 dnami som odchadzal z domu vypol som svoje logitech z5500ky spinacom a prijdem dnes domov zapnem ich a nenabehol control panel, nerozsvietil sa. Takze mam len 3 moznosti- otestovat poistku ci neni odpalena to spravim zajtra rano, ak poistka je v pohode tak vymenit control pod co sa prakticky neda zohnat mozem skusit par znamosti ale asi mi ostanu oci pre plac a tretia moznost cele repro je v prdeli a opravi to len panboh...
Smutny som z toho a nestastny bolo to dedicstvo po ocinovi ale tak co uz. Preto sa chcem opytat prakticky zvazujem dve moznosti Steesleries Arena 7 alebo Steelseries arena 9. Mate s nimi niekto skusenosti? su to reproduktory so zvukom aspon ako z5500 a podobnym vykonom?
Alebo ci sa pozriet este niekde inde a zohnat daco uplne insie. Rozpocet mam tak max ako je cena Arena 9 - obcas byvaju aj v zlave na pgsku alebo alze lebo davat za to 660e sa mi nechce ked som ich videl aj za 450 uz.
Tak neviem teraz ci cakat a cihat na nejaku zlavu na areny alebo ci je vobec nejaka alternativa a existuju nejake dobre 5.1ky k pc ktore podporuju DTS.
Sorry ak sa v tom prispevku tazko vyznat ale som zroneny ze mi nejdu logiteky hlavne preto ze su po otcovi
Smutny som z toho a nestastny bolo to dedicstvo po ocinovi ale tak co uz. Preto sa chcem opytat prakticky zvazujem dve moznosti Steesleries Arena 7 alebo Steelseries arena 9. Mate s nimi niekto skusenosti? su to reproduktory so zvukom aspon ako z5500 a podobnym vykonom?
Alebo ci sa pozriet este niekde inde a zohnat daco uplne insie. Rozpocet mam tak max ako je cena Arena 9 - obcas byvaju aj v zlave na pgsku alebo alze lebo davat za to 660e sa mi nechce ked som ich videl aj za 450 uz.
Tak neviem teraz ci cakat a cihat na nejaku zlavu na areny alebo ci je vobec nejaka alternativa a existuju nejake dobre 5.1ky k pc ktore podporuju DTS.
Sorry ak sa v tom prispevku tazko vyznat ale som zroneny ze mi nejdu logiteky hlavne preto ze su po otcovi
Re: repro k pc dake mid end , mozno high end...
1. Decentnejsi servis by nemal mat problem.opravit ich
2. Ked uz nove, preco nie kvalitne stereo? A nie taketo kolotocariny....
2. Ked uz nove, preco nie kvalitne stereo? A nie taketo kolotocariny....
Tu máš kvalitné 2.1 a dokonca aj v zľave
https://www.tsbohemia.sk/edifier-speake ... wn_d391061
https://www.tsbohemia.sk/edifier-speake ... wn_d391061
ITX >>> ATX
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

Diky za odpoved noo stereo mam doma edifiery ale chcel by som nieco so subwoferom, pozeram este po Edifier s360DB vyzeraju celkom v pohodke.
Kolotocariny vobec mi nezalezi na rgb, na BT a podobnych kravinach chcem len co najlepsi zvuk s co najvyssim vykonom a subwofer k tomu. Keby som riesil stereo k pc kupim od stryka 2 repraky yamaha ktore mi ponukal za super cenu, aj keby som ich len otocil tak zarobim jak prasa su to klasicka nezohnatelna tak 25 rocna HIFI sustava plne funkcna so vsetkym este aj platne to vie ale prijde mi dost odveci davat tak 1.5 metrove repraky k PC
.
Fakt len by som rad nejake tipy na nieco k pc do ceny areny 9 ale ak je nieco lacnejsie ci uz 2.1 alebo 5.1 tak potesim sa.
No a k oprave tychto z5500 to by bol ideal lebo maju sentimentalnu hodnotu ale riesit to sa mi vobec ale vobec nechce su tazke jak prasa a prepravovat to k niekomu este s tym ze vysledok je neisty je naprd
Kolotocariny vobec mi nezalezi na rgb, na BT a podobnych kravinach chcem len co najlepsi zvuk s co najvyssim vykonom a subwofer k tomu. Keby som riesil stereo k pc kupim od stryka 2 repraky yamaha ktore mi ponukal za super cenu, aj keby som ich len otocil tak zarobim jak prasa su to klasicka nezohnatelna tak 25 rocna HIFI sustava plne funkcna so vsetkym este aj platne to vie ale prijde mi dost odveci davat tak 1.5 metrove repraky k PC
Fakt len by som rad nejake tipy na nieco k pc do ceny areny 9 ale ak je nieco lacnejsie ci uz 2.1 alebo 5.1 tak potesim sa.
No a k oprave tychto z5500 to by bol ideal lebo maju sentimentalnu hodnotu ale riesit to sa mi vobec ale vobec nechce su tazke jak prasa a prepravovat to k niekomu este s tym ze vysledok je neisty je naprd
Sentimentu rozumiem ale z5500, a uz vobec nejake Steelseries kvalitny zvuk nemaju.
Ak sa podari opravit tie z5500, tak super.
Inak sa ale treba v ramci kvalitneho zvuku obzerat po niecom inom ako po znackach co vyrabaju pc periferie.
Ak sa podari opravit tie z5500, tak super.
Inak sa ale treba v ramci kvalitneho zvuku obzerat po niecom inom ako po znackach co vyrabaju pc periferie.
Asi najdôležitejšia otázka: Je treba k PC repro aj sub? Má to zmysel alebo stačia kvalitné 2.0?
CPU: R7-9800X3D Cooler: AC LF3 420 MB: x870E Nova GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: Corsair Vengenance 64GB 6200CL28 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
Je to o preferencií, ale na filmy sub nezaškodí
ITX >>> ATX
Ako vravi Miso, ak mas rad prebasovane veci lebo to jednoducho preferujes "fyzicky citit bassy", tak hej. Lepsi zvuk dostanes za mna z komba slusny DAC + stereo. Vyhodu to ma aj taku, ze male regalovky vedia ist nahlas ale na pomerne maly priestor a nehucia vsade dookola cez pol panelaku. Ako decko som fungoval na dedikovanej zvukovke + 2.1 repro. Dnes by som sa k tomu uz nevratil.Famous napísal: Ne 07. Jún, 2026, 12:57 Asi najdôležitejšia otázka: Je treba k PC repro aj sub? Má to zmysel alebo stačia kvalitné 2.0?
MB: GIGABYTE B850 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D Cooler: DeepCool AK620 GPU: GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G SSD: Samsung 990 PRO 2 TB RAM: Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 Case: NZXT H5 Flow PSU: ADATA XPG CORE REACTOR II 1000W
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech pro X superlight, Logitech MX Master 2S
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650 + Niceboy Voice call, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech pro X superlight, Logitech MX Master 2S
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650 + Niceboy Voice call, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

Noo ako som spomenul mam doma 2.0 edifiery ktore sa nepouzivaju aj 5.1 sw hf 6000. Aj ked tie sa momentalne pouzivaju v robote ale iba obcas cize viem ich dostat domov. Ale nechce sa mi ist pod z 5500ky zvukom takze preto uz druhy den len na sluchatkach
. Ale tie SS arena 7 praveze nevyzeraju zle za cenu 290 euro mi to prijde ako primerana kupa. Neviem sice ako hraju ci je ten subac lepsi ako k z 5500ke ale ak hej tak asi veznem tie areny. Aj ta 5.1 arena 9 suprava vyzera fajn ale kurna zase tahat kable zo zadnych repro a centra je na nervy. Ani teraz nemam central tam kde by mal byt skor je naboku pri pravom uchu.
No ale ak mate dake napady na HIFI ktore by sa dalo zohnat do dakej rozumnej sumy tak pohodke mozno by som zobral to HIFI ale nie ze jeden reprak 800e tolko ani nemam rozpocet
No ale ak mate dake napady na HIFI ktore by sa dalo zohnat do dakej rozumnej sumy tak pohodke mozno by som zobral to HIFI ale nie ze jeden reprak 800e tolko ani nemam rozpocet
Takto... Co na nich budes pustat? Filmy? Hudbu? ak ano tak aku? aky zdroj hudby?
Neviem si velmi predstavit situacie v ktorych tie Z5500 alebo arena 7 mozu zniet dobre
Mozno na vybuchy vo filmoch/hrach alebo na hardbass
Neviem si velmi predstavit situacie v ktorych tie Z5500 alebo arena 7 mozu zniet dobre
Tuto Miso ti napisal presne Edifiery, preco tie nechces? Lebo mas doma nejake ine 2.0, ktore sa nepouzivaju?
Taktiez Dunar ti zlahka naznacil, ze SS asi radsej nie.
Ja by som si nechal poradit a upustil od SS a pozrel na tie S360DB, pripadne sem napisat potreby/pouzitie a chalani nieco vyberu.
Taktiez Dunar ti zlahka naznacil, ze SS asi radsej nie.
Ja by som si nechal poradit a upustil od SS a pozrel na tie S360DB, pripadne sem napisat potreby/pouzitie a chalani nieco vyberu.
CPU: R7-9800X3D Cooler: AC LF3 420 MB: x870E Nova GPU: RTX 3080 Ti Suprim X