Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Nevravim, ze v realite tam bude zasadny rozdiel, ale pokial takyto naoko lepsi stav dosiahnem uplne zadarmo prepnutim jednej volby v Mikrotiku,
>> tak beriem. Preto odporucam aj dalsim si toto pozriet.

jasna vec, jednoduche nastavenie tak preco nevyskusat. Inak mozno https://edgeoptic.com/products/xpon/2-5-10xgspon-sfp-c ale ajtak je to drahe
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

na XGS musia ist, ked chcu nad gigabit, nie ? Mam taky vodojem, ze stary GPON konci na gigabite.

inak, páni súdruhovia, nieco taketo by nemohlo fungovat ?

https://www.ebay.com/itm/256558321937
https://www.ebay.com/itm/186752258604
https://www.ebay.com/itm/156473310997
https://www.ebay.com/itm/257532377236

atd, vseobecne nieco z tohoto
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=XG ... =0&_sop=15
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=XG ... 40&_sop=15
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Nov, 2025, 11:51

Príspevok od používateľa TheEragon »

Myslim, ze GPON vie ist do 2.5G/1.25G cize nemusia ist do XG-PON pokial ponuknu max 2.5G.

A teda ten Orange Huawei OptiXstar HG8245B7N je stale len GPON zariadenie, cize zatial netreba riesit novy SFP device.
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ja som si kazdopadne lepsie precital clanok na dsl.sk (alebo to tam doplnili) a pre moj pripad sa pise:
Internet XL Extra bude zatiaľ Orange poskytovať iba vo svojej vlastnej optickej sieti a nie v sieťach iných operátorov, na ktorých tiež poskytuje optické pripojenie.
Takze s Fibernet Partner, kedy Telekom vlastni kabel a program mam od Orange, mam zatial utrum a mozem cakat. No co uz. Nie je to zatial katastrofa, ze by som mal 50 Mbit internet. Aj s 1000/500 Mbit vydrzim. Kebyze toto citam mladsi ja, ked som na 64 kbit mikrovlnke stahoval 3CD Mafia 1 tyzden, tak by som si dal pohlavok.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

je to obrovske utrpenie na gigabite, citime s tebou - no ale zatnes zuby a budes trieskat pastami do stola ako byvaly minister pred kravinom.

takze jedna firma poskytne druhej len kabel a ta do toho kablu nasvieti, co len chce. Cize cakas na vymenu infrastrukturnej casti Telefonu. Telekomu.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Na druhej strane, aspon by to mohlo odstartovat "preteky" v zrychlovani internetu, doteraz tu bol taky stojaty monopol gigabitu a nikto sa ani nesnazil ponuknut nieco viac...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano, ono ale nad gigabit fakt dnes ani zajtra nema ziadny realny zmysel pre domaceho uzivatela.

Ze sa mi natiahne 50GB velky superfilm v spickovej kvalite (vizualne nerozpoznatelnej od 20GB toho isteho filmu na 85") za 161 sekund namiesto 400 sekund ? Nesmierne dolezite ; to sa vobec nebavime o tom, ci mas odkial tahat 300MB/s = 2.4Gbit/s. To uz nie je sranda. Za hodinu natiahnem 3600/400 = 9 takychto obrovskych filmov na pomalom gigabite, pripadne 22 filmov na "dva-a-polke". Jedna ruka na bradavky a druha do treniek : kolko takychto filmov mate ? Za noc ich natiahnem 100 na gigabite pripadne 240 na 2.5Gbitke. Jednu jedinu noc no teda presnejsie dvanast hodin.

100 filmov za noc. Takychto obrovskych superkvalitnych. Budem ich pozerat rok a pol, dva ?

Keby sme sa bavili o hnusnych nekvalitnych malinkych 17GB filmoch, hned tie cisla vynasobte trojkou : 300 za jedinu noc ma pomalom internete.
Bragging rights, nothing more. Zvysovat rychlost uploadu ma zmysel, nikto sa nechce zaseknut v jaskyni - polgigabitu kazdemu, gigabit sa hodi.
Viac netreba ani dnes, ani zajtra. Dokial najdeme ZMYSLUPLNE vyuzitie, dovtedy budu rychlosti daleko vyssie. Nastastie v nasej zemepisnej sirke uz nie je rychlost pripojenia problemom (zato realna priepustnost ano, v ramci Europy to mame jakztakz v pohode, ale cokolvek dalej uz zacina smrdiet pruserom ; to vsak nema absolutne nic spolocne s nasim lokalnym pripojenim).
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dobre a co tak hry... Dnesne hry maju bezne 80-150GB. Kamarati ti zavolaju ze halo serus ideme hrat.

Zapnes PC, stlacis install a cakas kym ti to stiahne. Ani 10gbit by v takej situacii nebol zbytocny rychly :D

To iste film, je super ze ich za noc stiahnes 100, ale ja som si prave sadol v obyvacke, v ruke drzim dialkove a chcem si pustit ten moj ktory sa prave stahuje.

Mat gigabitovu VPNku domov ked som niekde prec je tiez dost fajn.

Nevravim ze je to must have, tiez mam "len" 850mbit lebo naco viac... Ale minimalne tu na fore by vela ludi vedelo vyuzit aj viac.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> To iste film, je super ze ich za noc stiahnes 100, ale ja som si prave sadol v obyvacke, v ruke drzim dialkove a chcem si pustit ten moj ktory sa
>> prave stahuje.

rozdiel je 400 sekund - 160 sekund = 240 sekund pre 50GB film. Takze si 4 minuty pockas. 50GB filmov nestahujes vela a ja uz som pocul nieco aj o streamovacich sluzbach, kde cvaknem gombik a ide to hned, nemusim nic stahovat. Je to cele komplikovane ako zivot samotny ale samozrejme, viac je lepsie.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Streamovacie sluzby su super

Chces pozriet serial cislo 1. Ktory je iba na amazon prime
O den neskor druhy ktory je iba na HBO
Potom dalsi film ktory je na netflixe
Potom dalsi clen rodiny chce vidiet jeden slovensky ktory je iba na voyo

Zistis ze mas 50€ mesacne v streamingovych apkach a aj tak tam vobec nemas vsetko a kvalita je ze faaajn ale nie najlepsia.

Tazko nevytiahnut piratsku vlajku.

Anyway, nevravim ze je to must have, ani ze to vyuzije dvojciferne percento ludi... Ale kazdy tlak na cenu a inovacie je dobry a su ludia ktorym aj tych 160 sekund prinesie radost.

Návrat na "Siete"