Rozmýšľal som kam hodiť novinky ohľadom nového HW od Valve a vyzerá že Valve v oblasti HW nespomaľuje, skôr naopak, tak si myslím zaslúži vlastnú tému ohľadom ich HW.
https://videocardz.com/newz/valve-intro ... el-per-eye
Nový VR headset STEAM Frame.
https://videocardz.com/newz/valve-says- ... chitecture
Na STEAM Deck 2 si vraj počkáme lebo na trhu nie je čip s dostatočne lepším pomerom výkon/cena/spotreba aby sa to oplatilo. S čím sa aj dá súhlasiť, teoreticky Strix Halo má dobrý pomer výkon/spotreba ale cenovo je mimo čiže najskôr asi niektorý Medusa čip. Od leakerov koluje info že Valve sa vraj pýtalo aj na custom čip ale neboli ochotní dať toľko peňazí dopredu alebo sa zaviazať na tak veľké odbery čipov na rozdiel od Sony a MS (pôvodný STEAM Deck má čip vyvinutý pre MS Surface ale MS si to na poslednú chvíľu rozmyslel a nedal do Surface tak AMD hľadalo alternatívneho zákazníka a Valve bolo ochotné ho použiť).
https://videocardz.com/newz/steam-machi ... with-28cus
Nový STEAM Machine bude z lacných "zvyškov" od AMD, Valve pravdepodobne mieri na čo najnižšiu cenu bez viazania sa na vysoké objednávky od AMD. Čiže nás čaká low end SoC Hawk Point 2 so 6 jadrami Zen4 (2xZen4 + 4xZen4c), 16GB DDDR5 RAM a pravdepodobne výpredajové RX 7600M 8GB GDDR5 VRAM ktorých má AMD plný sklad a už ich nik nechcel. Podľa mňa bude mať zmysel iba ak bude fakt lacný, ideálne <=499USD, nad 600USD stráca zmysel.
Za mňa sklamanie, dúfal som že ak to aj nebude full custom čip (6x Zen4 + 30-40CU RDNA4 + 32GB LPDDR5X za cenu konzoly) tak to aspoň bude založené na Strix Halo, ideálne 388 (8x Zen5 + 40CU RDNA3) + 32GB LPDDR5X alebo nejaká custom lacnejšia orezaná verzia niekde medzi 388 a 380 (6x Zen5 + 32CU) s 24GB LPDDR5X, to všetko ideálne cca za cenu PS5/XboX Series X, ešte lepšie ak by boli dve edície, drahšia Pro verzia s 388 a lacnejšia s tým 6-jadrom, podobne ako je viac verzií STEAM Deck.
Valve/STEAM HW všeobecne
Valve/STEAM HW všeobecne
Spoiler: ukázať
Re: Valve/STEAM HW všeobecne
Mna ten Steam Machine velmi zaujal. Je to pre niekoho, kto nema vysoke naroky (alebo cas na hranie ako taky). Dufam, ze to bude, ze nejaku rozumnu cenu. Mam tusim 10 rocny PC, ktory som planoval upgradovat. Povodne som planoval "pustit" ~3k eur za PC a Oled monitor. Ale tento steam machine ma prinutil sa zamysliet.
Podla mna Valve super tah, ze nedali cenovky. Posledne dni na nate nevidim nic ine iba spekulacie o cenach ich novych produktov.
Snad to teda cenou neprepalia.
Podla mna Valve super tah, ze nedali cenovky. Posledne dni na nate nevidim nic ine iba spekulacie o cenach ich novych produktov.
Snad to teda cenou neprepalia.
Dôležitá bude cena ale vzhľadom na to, že SSD a RAM ceny idú nahor, tak neviem neviem.
Tak recenzie a ceny STEAM Machine sú vonku a (nielen) podľa mňa to s cenou za STEAM Machine poriadne prepálili.
OK beriem že nechcú HW dotovať, ale toto nie je ani cena na úrovni výrobných nákladov keď pýtajú 1040€ za výkon ktorý dokážem na Alze vyskladať za 850€ alebo do tých cca 1100€ dokonca kúpiť celý notebook s RTX5060 8GB, je to viac kuriozita ako seriózna alternatíva. Hlavne keď sú to staré komponenty ktoré Valve získalo vo výpredaji lebo ich už nik nechcel a ten výkon je nižší ako majú už pár rokov staré PS5 či XSX.
OK beriem že nechcú HW dotovať, ale toto nie je ani cena na úrovni výrobných nákladov keď pýtajú 1040€ za výkon ktorý dokážem na Alze vyskladať za 850€ alebo do tých cca 1100€ dokonca kúpiť celý notebook s RTX5060 8GB, je to viac kuriozita ako seriózna alternatíva. Hlavne keď sú to staré komponenty ktoré Valve získalo vo výpredaji lebo ich už nik nechcel a ten výkon je nižší ako majú už pár rokov staré PS5 či XSX.
- kllr007
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Je to na smiech.
Vyhovárajú sa na ceny pamäti - tak nech to dajú bez pamäte.
Nakúpili od AMD zastaralé cipy takže to museli mať za pár drobných. Jasne nemôže človek rátať len nákupnú cenu komponent ale aj tak. Cenovo to proste prestrelili.
Vyhovárajú sa na ceny pamäti - tak nech to dajú bez pamäte.
Nakúpili od AMD zastaralé cipy takže to museli mať za pár drobných. Jasne nemôže človek rátať len nákupnú cenu komponent ale aj tak. Cenovo to proste prestrelili.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: nVidia RTX 5070Ti; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Suhlas, jednoducho to nema take benefity ahy to bolo odporucitelne pre niekoho, steam OS ma potencial ale to je vsetko.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD, CPU Cooler Bequiet! Pure Loop 2
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
- dexterav
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
imho prísť v 2026 z výkonom nizšim ako PS5 za 1k neni ani zlý vtip
a to ešte top verzia stojí 1400e

a to ešte top verzia stojí 1400e
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Si mysleli ze prerazia v case, ked ceny pamati a veci s nimi suvisiacich su o 300% vyssie...amateri menezerkovia. Si snad mysleli, ze zakaznici steam machine su ako applaci, co kupia 3x predrazeny telefon, lebo jablko
Takze CPU z roku 2022...a to ma mat este rezervu do buducna ako konzola?
https://www.ign.com/articles/steam-machine-review
Takze CPU z roku 2022...a to ma mat este rezervu do buducna ako konzola?
https://www.ign.com/articles/steam-machine-review
no...The Steam Machine is packing a 6-core, 12-thread Zen 4 processor, paired with a RDNA 3 GPU with 28 CUs, the equivalent of a Ryzen 5 7600 and a Radeon RX 7600, respectively. That’s not exactly a recipe for a high-end gaming PC, but it is more than enough to run most modern games, although you will have to tweak settings to play at 4K.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
Festro1991
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Mňa najviac zaujal steam controller a steam dráme. Na farme som zvedavý aká bude cena nebude mať OLED tak za mňa celkom mínus, lebo tá šedivá čierna tie dnešné dostupné VR celkom zabíja.
CPU: AMD 9950X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: TUF GAMING B850M-PLUS WIFI RAM: 2x32GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Platinium 1200W SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: Phanteks XT M3 Monitor: Alienware AW3432DWF
Shiro, ono je to presne naopak, kríza im plány prekazila, nie že ju chceli využiť a preto to vydali teraz - STEAM machine bol vo vývoji dávno predtým než ktokoľvek tušil že príde nejaká RAM a DRAM apokalypsa. A ten CPU je na tom doslova ten najmenší problém. Ale v jednom máš pravdu, manažment bol pri cenotvorbe odtrhnutý od reality.

Tie dva autocorrecty ani nemohli dopadnúť smiešnejšieFestro1991 napísal: St 24. Jún, 2026, 21:30 Mňa najviac zaujal steam controller a steam dráme. Na farme som zvedavý aká bude cena nebude mať OLED tak za mňa celkom mínus, lebo tá šedivá čierna tie dnešné dostupné VR celkom zabíja.