Ahojte, mám na vás prosbu s vysvetlením k môjmu problému teda, možno to iba ja zle chápem.
Cez e-shop obchodu Panta Rhei som si objednal knihu. Rozhodol som sa odstúpiť od zmluvy do 14 dní. Knihu som prevzal 20.06.2026, posledný deň 14., podľa ich zamestnanca na podpore pripadal na 03.07.2026. Oznámenie o odstúpení od zmluvy som zaslal 03.07.2026. Na podpore po ďalšom rozhovore mi povedali že oznámenie nič neznamená a 14 dní je celkový počet dní aj s vrátením.
Čítal som si na ich stránke ( https://www.pantarhei.sk/obchodne-podmienky ) obchodné podmienky. Konkrétne časť 11.ODVOLANIE OBJEDNÁVKY, ODSTÚPENIE SPOTREBITEĽA OD ZMLUVY, ODSTÚPENIE PANTA RHEI OD ZMLUVY
- 11.4 Lehota na odstúpenie od zmluvy sa považuje za zachovanú, ak oznámenie o odstúpení od zmluvy bolo odoslané spoločnosti Panta Rhei najneskôr v posledný deň lehoty na odstúpenie od zmluvy. Odstúpením kupujúceho od zmluvy sa zmluva od začiatku zrušuje.
- 11.9 Kupujúci je povinný najneskôr do 14 dní odo dňa odstúpenia od zmluvy zaslať tovar späť alebo ho odovzdať spoločnosti Panta Rhei. Lehota podľa prvej vety sa považuje za zachovanú, ak bol tovar odovzdaný na prepravu najneskôr v posledný deň lehoty. Náklady na vrátenie tovaru spoločnosti Panta Rhei znáša kupujúci.
Ja tomu rozumiem tak že mám 14 dní na oznámenie že odstupujem od zmluvy a následne 14 dní na vrátenie. Je to tak alebo tomu chápem špatne?
Ďakujem
Odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu do 14 dní
Re: Odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu do 14 dní
Ako to mám riešiť, keď ma tak jednoducho odbila doslova napísala "oznámenie nič neznamená."
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Odkazat ich na tieto konkretne dva body, ktore si postol aj sem..
Spoiler: ukázať
- kllr007
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
jak ze nic neznamena
v Zakone je jasne pisane ze odstupenie od zmluvy im musi byt dorucene do 14 dni (resp ak posielas postou tak aby si mal doklad ze si do 14 dni poslal). Nasledne mas 14 dni na samotne vratenie tovaru. Na co oni maju nasledne 14 dni na vratenie penazi.
Absolutne by ma nejaka teta na supporte nezaujimala, ty si im poslal odstupenie, a mas proste cas kym zabalis a vratis samotny tovar, to sprav a viac neries. Ak nebudu chciet vyhoviet jednaju proti zakonne, posli na nich SOI a pod.
v Zakone je jasne pisane ze odstupenie od zmluvy im musi byt dorucene do 14 dni (resp ak posielas postou tak aby si mal doklad ze si do 14 dni poslal). Nasledne mas 14 dni na samotne vratenie tovaru. Na co oni maju nasledne 14 dni na vratenie penazi.
Absolutne by ma nejaka teta na supporte nezaujimala, ty si im poslal odstupenie, a mas proste cas kym zabalis a vratis samotny tovar, to sprav a viac neries. Ak nebudu chciet vyhoviet jednaju proti zakonne, posli na nich SOI a pod.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: nVidia RTX 5070Ti; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10