Mars Colonial Transporter : dopravny system SpaceX na kolonizaciu Marsu
- materik
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00
Re: Mars Colonial Transporter : dopravny system SpaceX na kolonizaciu Marsu
manzelke ked som pustil, tak neverila, ze je to skutocne. Fascinujuce, ze sukromna firma dokaze to, co "veľmoci" nie.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
-
LordKJ
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak ale plati to aj tak vo finale US gov
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Vůbec poprvé se podařilo chytit raketu do sítě. Čína ji může znovu použít
https://www.idnes.cz/technet/vesmir/cin ... vesmir_vse

Video : https://tv.idnes.cz/technika/cina-start ... nestv_rejs
Tak už aj Čina vie chytať a znovu použiť rakety
btw ...z prvej strany
https://www.idnes.cz/technet/vesmir/cin ... vesmir_vse
Čína přepisuje historii vesmírných letů, když se jí podařilo vůbec poprvé přistát s raketou do speciální sítě. Tato zachycená část by se měla do kosmického prostoru znovu dostat ještě letos.

Video : https://tv.idnes.cz/technika/cina-start ... nestv_rejs
Tak už aj Čina vie chytať a znovu použiť rakety
btw ...z prvej strany
RP napísal: Ne 25. Sep, 2016, 17:47
- ak vsetko pojde dobre, tak prvi kolonisti by mali pristat na Marse v roku 2025
AMD Ryzen R9 9950X3D UV-OC, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @ 6 000MHz CL30 White RGB, GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16G @3,1(0,95V)/36Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Corsair RMx RM1000x ATX 3.1, Lian Li Lancool 215 White, 32" iiyama G-Master GB3271QSU-B1, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> ak vsetko pojde dobre, tak prvi kolonisti by mali pristat na Marse v roku 2025
aj by som k tomuto nieco napisal o posahanych blaznoch, ktorych netreba fakt vo vsetkom zakazdym pocuvat... ale naco
aj by som k tomuto nieco napisal o posahanych blaznoch, ktorych netreba fakt vo vsetkom zakazdym pocuvat... ale naco
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Myslím že v tej predpovedi veľa robí to nenápadné "ak všetko pôjde dobre"... čo pri nových revolučných technológiách nikdy nejde 
Spoiler: ukázať
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak ale chapes, taketo drtive spravy su nepodstatne - ak vsetko pojde dobre, v roku 2037 budem papezom. Ja osobne.
Kazdy rozumny clovek vie, ze od stavania panelakov na Marse sme tak trosku daleko.
Kazdy rozumny clovek vie, ze od stavania panelakov na Marse sme tak trosku daleko.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ak by si už teraz bol biskup a začal robiť kroky k tomu aby si sa pápežom stal, možno by sa to aj dalo prirovnať, ale takto ani moc nie 
Lebo to čo si teraz napísal je to isté ako keby som ja povedal že o 10 rokov pošlem človeka do vesmíru, ale zatiaľ som sa ani len nezačal zamýšľať nad tým ako vlastne nejakú raketu postaviť
Myslím že najlepšie prirovnanie je k známej predpovedi že komerčne využiteľná jadrová fúzia je vzdialená 30 rokov... už posledných 60 rokov či koľko, lebo furt keď vyriešia jeden problém objavia sa ďalšie dva
Lebo to čo si teraz napísal je to isté ako keby som ja povedal že o 10 rokov pošlem človeka do vesmíru, ale zatiaľ som sa ani len nezačal zamýšľať nad tým ako vlastne nejakú raketu postaviť
Myslím že najlepšie prirovnanie je k známej predpovedi že komerčne využiteľná jadrová fúzia je vzdialená 30 rokov... už posledných 60 rokov či koľko, lebo furt keď vyriešia jeden problém objavia sa ďalšie dva
Spoiler: ukázať