Biela technika
Re: Biela technika
Práve nám tiež štrajkuje chladnička, tak je najvyšší čas obzrieť sa po novej. Nemám asi žiadne vyhranené požiadavky, len aby to bola chladnička s mrazničkou, možno dobrý pomer cena/výkon, rozmerovo ju nič neobmedzuje, prípadne nejaká lepšia energetická trieda ale neviem, či sa oplatí na to pozerať a hlavne teda aby aj niečo vydržala 
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
caute, vyberam chladnicku s mraznickou do bytu, ziadne extra poziadavky nemam ... zatial som vyberal z Bosch/Liebherr a nasiel som nieco take:
Bosch KGN392LCF - zaujala skor cenou, lebo maju aj rozbaleny kus za 550€, inak 645€
Bosch KGN392LBF - to iste, len lepsia energeticka trieda - 702€
Liebherr Pure CNc 5703 - nejaky zakladny model Liebherr, hlavne 10r zaruka a jedina je biela (kuchyna je biela) - 775€
Liebherr Plus CBNsdc 573i - vyssi model Liebherr, no mozno zbytocne "drahy" na moje pouzitie - 900€
neviem sa rozhodnut, ze ci si priplatit viac alebo zobrat to najlacnejsie - pripadne ma niekto nejaky iny tip?
Bosch KGN392LCF - zaujala skor cenou, lebo maju aj rozbaleny kus za 550€, inak 645€
Bosch KGN392LBF - to iste, len lepsia energeticka trieda - 702€
Liebherr Pure CNc 5703 - nejaky zakladny model Liebherr, hlavne 10r zaruka a jedina je biela (kuchyna je biela) - 775€
Liebherr Plus CBNsdc 573i - vyssi model Liebherr, no mozno zbytocne "drahy" na moje pouzitie - 900€
neviem sa rozhodnut, ze ci si priplatit viac alebo zobrat to najlacnejsie - pripadne ma niekto nejaky iny tip?
- scream
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Neviem ci vies ale bosch robi aj 70tky na sirku https://www.nay.sk/chladnicka-s-mraznic ... ocel#popis
Za mna skvele ak na to mas miesto
Za mna skvele ak na to mas miesto
Spoiler: ukázať
ano, viem, miesto by aj bolo, ale teraz mam tusim cca 180x60 a bohate staci ... ale nebranim sa ani 70tke (aj ked ta konkretna je napr. iba LowFrost, takze tu radsej nie)
- scream
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
okeeej mne nestaci ani americka ja do chladnicky davam uplne vsetko 
Niekto kto sa vyznate do kuchynskej techniky, takto od boku nejake "neprestrielne" odporucanie na spolahlivu elektricku ruru (cierna, pyroliza) do 700 euro a k tomu kombo indukcnej varnej dosky (ciernej, 4 platne, ~500 euro) s digestorom ? Pokukujem po Bosch a Siemens, ale mam v tom celkom salat pritom ako vela roznych variant maju.
Pri vstavanom digestore si hlavne všímaj hluk a výkon pri jednotlivých stupňoch. Môže sa stať že na malom výkone nebude vôbec ťahať a pri vyššom bude hlučný ako lietadlo.
Rúru mám bosch s funkciou pary a za mňa v pohode.
Rúru mám bosch s funkciou pary a za mňa v pohode.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
-
Joseph_113
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: St 08. Feb, 2023, 18:37
Pridal by som sa k otázke ohľadom chladničky a truchu ju rozšíríl. Momentálne mám Calex CM345, fungujúcu už 32 rokov.
Jediné čo sa na nej menilo, bol 5x termostat ~7EUR za svojpomocnú opravu. Aj by som si ju nechal naďalej ďalších 32 rokov, keby mi nespálila cca 1MWh/rok.
Robil som si zopár prepočtov za distribúciu a dodávku elektrriny, a nová chladnička (energ. tr. C - ~160kWh/rok|) za cca 450EUR by sa mi vrátila do 3 rokov.
Otázka je, či by súčasne predávané chladničky boli schopná vydržať aspoň polovicu, alebo tretinu Calexky, ktorá sa nechystá umrieť.
Či má význam kupovať Liebherrku s porovnateľne veľkým mrazákom (aspoň 110l) za cca 800Eur, kde by bola návratnosť za cca 6 rokov (210kWh/rok), alebo zobrať lacnejšie?
Keď som obehal Planeo a Nay, tak mi súčasné chladničky prídu síce pekné na pohľad, ale kvalita a odolnosť materiálu vrátane pevnosti políc išla za tie dekády neporovnateľne dole :/ ,bez ohľadu na cenu (snáď okrem Miele, ktoré som nemal možnosť vidieť, ale sú mimo rozpočtu).
TLDR, máte nejaké tipy, rady? Bosch radu 4 mi nepríde kvalitou prevedenia lepšie, než napr. LG, Samsung. Možno vyššia rada je na tom lepšie.
Nejaké skúsenosti s Haier, alebo Beko?
Jediné čo sa na nej menilo, bol 5x termostat ~7EUR za svojpomocnú opravu. Aj by som si ju nechal naďalej ďalších 32 rokov, keby mi nespálila cca 1MWh/rok.
Robil som si zopár prepočtov za distribúciu a dodávku elektrriny, a nová chladnička (energ. tr. C - ~160kWh/rok|) za cca 450EUR by sa mi vrátila do 3 rokov.
Otázka je, či by súčasne predávané chladničky boli schopná vydržať aspoň polovicu, alebo tretinu Calexky, ktorá sa nechystá umrieť.
Či má význam kupovať Liebherrku s porovnateľne veľkým mrazákom (aspoň 110l) za cca 800Eur, kde by bola návratnosť za cca 6 rokov (210kWh/rok), alebo zobrať lacnejšie?
Keď som obehal Planeo a Nay, tak mi súčasné chladničky prídu síce pekné na pohľad, ale kvalita a odolnosť materiálu vrátane pevnosti políc išla za tie dekády neporovnateľne dole :/ ,bez ohľadu na cenu (snáď okrem Miele, ktoré som nemal možnosť vidieť, ale sú mimo rozpočtu).
TLDR, máte nejaké tipy, rady? Bosch radu 4 mi nepríde kvalitou prevedenia lepšie, než napr. LG, Samsung. Možno vyššia rada je na tom lepšie.
Nejaké skúsenosti s Haier, alebo Beko?
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Z mojho pohladu je uplne jedno, kolko elektriky usetri nova chladnicka, pretoze mat 32 rocnu chladnicku (ci pracku alebo umyvacku riadu) je jednoducho humus. Mozes tie spotrebice cistit, ale po tolkom case sa mi to uz hnusi. Cize mat nejaku staru hlucnu zazltnutu Calexku s jednym trapnym svetielkom ako z marnice, s ladom obalenymi potravinami v nepriehladnych suflikoch a utesovat sa, ze ma pevnejsiu policku nez moderna chladnicka... no nie. Aj keby ta moderna mala zozrat rovnaky 1 MWh, tak ju beriem.
Pises, ze moderna chladnicka sa ti vrati za 3 roky. Tak preco by zase mala nutne vydrzat aspon 16 rokov? Aj ked vydrzi len 5 rokov, tak si v pluse. Potom kupis dalsiu. V realite samozrejme vydrzi viac. Ja mam Bosch KGN39LBCF, maju ju aj v tvojom Planeu. Kupoval som ju par rokov dozadu za 850,-€. Chcel som ciernu kvoli kuchyni, tak som zvolil ciernu sklenu tabulu a da sa na to pisat a kreslit zmazatelnymi fixkami. Vzhladovo prima chladnicka (je to samozrejme subjektivne), prijemna siva farba zvonku. Riadne LED osvetlenie - nielen svetielko hore, ale cela LED lista na kraji, ktora ide zhora dole, bez tohto uz nechcem chladnicku. Ziadne problemy s namrazou, priehladne sufliky, aj v dverach. Presne udrzuje teplotu. Cirou nahodou posledny mesiac robim empiricky vyskum a presuvam Bluetooth teplomer/vlhkomer po polickach a sledujem teplotu. Chladnicku mam nastavenu na 4°C a realne tam je 3,9°C. V sufliku na maso (oznacenom ~0°C) je tak 1°C. Do zeleninoveho som sa este nedostal. Chladnicku pouzivam tak, ze dvere su otvorene aj 4 minuty, kym si v klude povyberam alebo naukladam veci.
Bosch pise, ze spotreba je 162 kWh/rok. Meriam jej priamo spotrebu. Za rok 2025 spapala 163,62 kWh, takze celkom seriozny udaj vyrobcu. Co sa tyka znaciek, tak Bosch je u mna sympaticky, Liebherr tiez. LG a Samsung ma tiez v pohode chladnicky. Miele za 2000,-€ malo najlepsi mechanizmus zatvarania dvierok, sufliky na plnovysuv a podobne. Cinske haraburdy nechceme, turecke... meh. Zrovna v poslednom Stiftung Warentest 8/2026 testovali kombinovane chladnicky. Prvych 10 miest ide takto: LG, Bosch, Bosch, Liebherr, Siemens, Samsung, Samsung, Bosch, Bosch, Liebherr. Otvor si nasledovny obrazok do noveho okna (mozno bude uzitocne aj pre buci, lebo je tam KGN392LCF ci Liebherr 575i).
Pises, ze moderna chladnicka sa ti vrati za 3 roky. Tak preco by zase mala nutne vydrzat aspon 16 rokov? Aj ked vydrzi len 5 rokov, tak si v pluse. Potom kupis dalsiu. V realite samozrejme vydrzi viac. Ja mam Bosch KGN39LBCF, maju ju aj v tvojom Planeu. Kupoval som ju par rokov dozadu za 850,-€. Chcel som ciernu kvoli kuchyni, tak som zvolil ciernu sklenu tabulu a da sa na to pisat a kreslit zmazatelnymi fixkami. Vzhladovo prima chladnicka (je to samozrejme subjektivne), prijemna siva farba zvonku. Riadne LED osvetlenie - nielen svetielko hore, ale cela LED lista na kraji, ktora ide zhora dole, bez tohto uz nechcem chladnicku. Ziadne problemy s namrazou, priehladne sufliky, aj v dverach. Presne udrzuje teplotu. Cirou nahodou posledny mesiac robim empiricky vyskum a presuvam Bluetooth teplomer/vlhkomer po polickach a sledujem teplotu. Chladnicku mam nastavenu na 4°C a realne tam je 3,9°C. V sufliku na maso (oznacenom ~0°C) je tak 1°C. Do zeleninoveho som sa este nedostal. Chladnicku pouzivam tak, ze dvere su otvorene aj 4 minuty, kym si v klude povyberam alebo naukladam veci.
Bosch pise, ze spotreba je 162 kWh/rok. Meriam jej priamo spotrebu. Za rok 2025 spapala 163,62 kWh, takze celkom seriozny udaj vyrobcu. Co sa tyka znaciek, tak Bosch je u mna sympaticky, Liebherr tiez. LG a Samsung ma tiez v pohode chladnicky. Miele za 2000,-€ malo najlepsi mechanizmus zatvarania dvierok, sufliky na plnovysuv a podobne. Cinske haraburdy nechceme, turecke... meh. Zrovna v poslednom Stiftung Warentest 8/2026 testovali kombinovane chladnicky. Prvych 10 miest ide takto: LG, Bosch, Bosch, Liebherr, Siemens, Samsung, Samsung, Bosch, Bosch, Liebherr. Otvor si nasledovny obrazok do noveho okna (mozno bude uzitocne aj pre buci, lebo je tam KGN392LCF ci Liebherr 575i).
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.