ahojte, riesim jeden notebook HP 255 G9 ktory nejde zapnut, z notebooku mam vybratu bateriu, pri vlozeni nabijacky ledka pri konektore svieti, po stlaceni tlacidla napajania sa nic nedej, nerozvieti sa ziadna ledka neroztoci sa ventilator... predpokladam ze tlacidlo funguje lebo ked ho podrzim 10s, s pripojenou nabijackou, ledka pri konektore nabijania sa vypne a po case sa opat rozsvieti
dalej som skusal
- reset biosu - odpojena bateria a podrzanie napajacieho tlacidla, nepomohlo
- poodpajal som z dosky vsetko co slo - klavesnica, touchpad, RAM, SSD, dosky s USB atd., ziadna odozva po zapnuti
- takisto som skusal aj flash biosu s drzanim win+b/v, nic
- skusal som dat na externy monitor, nic
kedze k notebooku nemam skoro ziadne info, klient ho pouzival ako stolny pc, stale na nabijacke, nevie ani ci vydrzi bateria, zevraj sa mu toto stalo z nicoho nic, ja mam podozrenie na BIOS a predpoklad ze windows update mu povedzme chcel updatnut BIOS no len on PC vytiahol z nabijacky, ale to je len moja teoria, na cipe BIOSu (Winbond) po stlaceni tlacidla napajania je 1,8V az kym nevytiahnem nabijacku
napada niekoho co by som mohol este v domacich podmienkach vyskusat? aleboto rovno poslat niekde na diagnostiku, pripadne rovno na flash biosa
HP 255 G9 nejde zapnut
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: HP 255 G9 nejde zapnut
mozes este skusit inu nabijacku, pripadne ju zmeraj ci dodava stavu, niekedy zvykne byt vadny aj konektor na napajanie, mozes ho vymenit, alebo ak NB podporuje nabijanie cey USB C, tak ho skus nabit tak. Len pozor, nenabijes ho hocijakou USB C nabijackou
este mas moznost zmerat napatie pre CIP Biosu. Pohladaj na nete podla typu NB ktory to je cip, ake ma mat napatie a na ktorych pinoch to mas merat.
mozes este natvrdo resetovat BIOS. Odpoj nabijacku, odpoj hlavnu bateriu aj CMOS. Potrdz tlacidlo zapnutia na CCA minutu, vybyjes tak kondiky. Pockaj 10-15minut a potom vsetko pozapajaj a skus NB zapnut. NB po takomto resete kludne moze startovat aj minutu, takze ziaden stres ak sa minutku nebude na oko nic diat.
Ale ako prve skontroluj tu nabijacku, premeraj ju. Potom zasun nabijacku do NB a skontroluj merakom ci ide z konektora stava do NB
este mas moznost zmerat napatie pre CIP Biosu. Pohladaj na nete podla typu NB ktory to je cip, ake ma mat napatie a na ktorych pinoch to mas merat.
mozes este natvrdo resetovat BIOS. Odpoj nabijacku, odpoj hlavnu bateriu aj CMOS. Potrdz tlacidlo zapnutia na CCA minutu, vybyjes tak kondiky. Pockaj 10-15minut a potom vsetko pozapajaj a skus NB zapnut. NB po takomto resete kludne moze startovat aj minutu, takze ziaden stres ak sa minutku nebude na oko nic diat.
Ale ako prve skontroluj tu nabijacku, premeraj ju. Potom zasun nabijacku do NB a skontroluj merakom ci ide z konektora stava do NB
NB: Lenovo Legion 15 15AHP10: AMD Ryzen 7 260, 32GB RAM, 2TB + 1TB SSD, RTX 5050 8GB