Spomienkovy optimizmus o tom ako "kvalitny" zaklad vydrzi dekadu, mam 3 relativne nove tlaciarne (na roznych miestach) (3-5r) - problemy pisem vyssie a ak to ma byt na obcasne tlacenie, tak by som ziadnu dalsiu zbytocnu funkcionalitu (okrem wifi) naozaj neriesil. Ziaden skener/duplex a sprostosti ked ho netreba. Co sa dnes este skenuje v casoch smartfonov? Odfotim fotku a vytlacim fotku alebo poslem. Este sa mi nikde nestalo, ze by neakceptovali. 15 rokov som mal konicu minoltu, ktoru som nevedel znicit a to sa tlacili ine objemy. Skusenost s tym HP ukazuje, ze ani laserovka nie je uz zarukou bezstarostnosti. Napriek tomu canon/Brother by mohla byt dobra volba.
Vdaka zoomovi za prinosnu vsuvku o papieri.
Tlaciaren
Re: Tlaciaren
MB: GIGABYTE B850 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D Cooler: DeepCool AK620 GPU: GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G SSD: Samsung 990 PRO 2 TB RAM: Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 Case: NZXT H5 Flow PSU: ADATA XPG CORE REACTOR II 1000W
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G Pro X2 Superstrike, Logitech MX Master 2S
Monitor: LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Hifiman Arya Stealth / Meze 109 pro + Niceboy Voice call
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Stolicka: Ergohuman Classic net (2020), Therapia Body+ (2026)
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Hifiman Arya Stealth / Meze 109 pro + Niceboy Voice call
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
K tomu "skenovaniu" mobilom, keď chceš dobre čitateľný výstup tak skener je fajn lebo je to úplne iný level čitateľnosti a čistoty výstupu ako fotka, ktorá je IMHO len taká núdzovka keď nič iné nie je. 5MB JPG čo sa horšie číta ako 300kB PDF (jedna strana, keď máš toho viac rýchlo sa to nazbiera, najmä ak to chceš poslať dakomu mailom).
Napriek tomu zaobišiel som sa bez neho vďaka kvalitnej appke Microsoft Lens špeciálne na fotenie dokumentov čo automaticky detekuje dokument, oreže, opraví perspektívu a vyhladí vzhľad tak že výsledok vyzerá skoro ako zo skeneru a uloží ti to ako PDF (alebo spojí viacero takto nafotených dokumentov do jedného PDF). Bez reklám a iných otravností či obmedzení. Bohužiaľ MS vo svojej nekonečnej múdrosti ju zarezal (nielen že prestal podporovať a distribuovať, ale aj spravil update ktorý ju znefunkčnil
) a vstavaný foto režim Dokument v Xiaomi mobile je oproti nej len taký polofunkčný nedorobok, zatiaľ som nenašiel vhodnú náhradu 
Napriek tomu zaobišiel som sa bez neho vďaka kvalitnej appke Microsoft Lens špeciálne na fotenie dokumentov čo automaticky detekuje dokument, oreže, opraví perspektívu a vyhladí vzhľad tak že výsledok vyzerá skoro ako zo skeneru a uloží ti to ako PDF (alebo spojí viacero takto nafotených dokumentov do jedného PDF). Bez reklám a iných otravností či obmedzení. Bohužiaľ MS vo svojej nekonečnej múdrosti ju zarezal (nielen že prestal podporovať a distribuovať, ale aj spravil update ktorý ju znefunkčnil
Spoiler: ukázať
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mne pride ze lens bol integrovany do OneDrive appky, tam to funguje celkom dobre. ale skeneru sa to nevyrovna, za posledne roky som naskenoval stovky stranok a ten komfort ze pride mi napr. list z poistovne, tak si ho hodim do skenera a hned vyhadzujem mi pride obrovsky.
Ak to niekto vie vyuzit, lebo to potrebuje z x dovodov je uplne ok a podla toho riesi logicky zariadenie. Pre 90%+ bezneho usera je to prezitok a na to postaci aj ta fotka a netreba riesit zariadenie so zbytocnou funkcionalitou. Epson skenuje pomerne rychlo, HP extremne pomaly ak to ma byt v nejakej kvalite a potom to este musim upravovat v ich nativnej aplikacii. Cele zle. Ak to necham na default "dokumenty", tak to sice ide rychlostne obstojne s nizkym rozlisenim a narobi to viac sumu. Ak to chcem mat ciste musi byt vysoke rozlisenie a to trva desiatky sekund. Toto 15rocne tlaciarne a skenery nerobili.
PS: ty v poistovni nemas zriadenu elektronicku korespondenciu? Mne uz postou nechodi okrem zelenej karty nic. A este aj tu poslali zle, takze som ju mohol vyhodit a mailom poslali spravnu.
PS: ty v poistovni nemas zriadenu elektronicku korespondenciu? Mne uz postou nechodi okrem zelenej karty nic. A este aj tu poslali zle, takze som ju mohol vyhodit a mailom poslali spravnu.
MB: GIGABYTE B850 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D Cooler: DeepCool AK620 GPU: GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G SSD: Samsung 990 PRO 2 TB RAM: Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 Case: NZXT H5 Flow PSU: ADATA XPG CORE REACTOR II 1000W
Teraz som vyskúšal a pravdu máš, a aj funguje rovnako dobre čo sa týka samotného skenovania. Nik iný čo som skúšal nemá taký dobrý filter na vyčistenie dokumentu aby vyzeral skoro ako zo skeneru - Google drive, Xiaomi Photoapp ani freeware MakeACopy. Akurát sa tam treba chvíľu prepínať kým sa človek dostane k skenovaniu dokumentov a nevidí automaticky staré skeny, neukladá automaticky do zariadenia ale chce ti to dať do cloudu a neustále otravuje aby som upgradol na platený tier OneDrive. Proste otravný downgrade.
Reco v práci mám HP multifunkčnú a skenuje do pohody, neviem aký máš problém.
Reco v práci mám HP multifunkčnú a skenuje do pohody, neviem aký máš problém.
- Jednoduska
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Moja zena sa mi smeje ze skenujem, je to milenial thing
ale kvslita je proste lepsia. Vazne dokumenty idu cez PC nie cez mobil
znova, milenial thing hh.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD, CPU Cooler Bequiet! Pure Loop 2
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
-
roman11
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 10. Júl, 2010, 22:21
Tu Brotherku mam niekolko rokov, pouzivane aj neorigo tonery, dosypavanie toneru + reseter. Tlacovy valec som menil nedavno tiez za neorigo asi po 10-tich toneroch a rokoch, cize sa u nas tlacilo velmi vela. jeden toner cca 2300 stran. A stale ide.Mycoken napísal: Po 21. Sep, 2026, 20:17 Vdaka za odpovede
Cize ak to zhrniem tam tieto 2 teoreticky
laser Brother HL-L2442DW - https://www.alza.sk/brother-hl-l2442dw-d8613737.htm
alebo
atrament Canon PIXMA G3470 - https://www.alza.sk/canon-pixma-g3470-c ... 641931.htm
No vsak ti hovorim, pri nizkom rozliseni ktore som ochotny cakat narobi sum. Cisty pekny papier beznej kvality tlace - bezny dokument. A pri nizkom rozliseni to vyzera ako by som skenoval smirak, 10% textu dodrbe a rozmaze pismo a podobne. Ak zvysim kvalitu a rozlisenie skenovania, tak urobi z toho 1. velky subor 2. trva to kludne minutu + spracovanie a na to ja nemam nervy - ale kvalita je potom dobra. Rozdiel medzi mojim "lacnym" HP a tvojim v praci moze byt, ze ta tvoja je korporatna tlaciaren za uplne inu sumu a tym padom aj technologia bude ina a lepsia. Kazdopadne ja len tvrdim, ze pre drvivu vacsinu uzivatelov je multifunkcne zariadenie uz dnes prezitok a zbytocne zan priplacat, ked ho v 99% nahradi telefon.
-
LordKJ
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
genius scan je dobra appka - presiel som na nu ked skoncil samostatny lenswingo napísal: St 23. Sep, 2026, 10:01 Teraz som vyskúšal a pravdu máš, a aj funguje rovnako dobre čo sa týka samotného skenovania. Nik iný čo som skúšal nemá taký dobrý filter na vyčistenie dokumentu aby vyzeral skoro ako zo skeneru - Google drive, Xiaomi Photoapp ani freeware MakeACopy. Akurát sa tam treba chvíľu prepínať kým sa človek dostane k skenovaniu dokumentov a nevidí automaticky staré skeny, neukladá automaticky do zariadenia ale chce ti to dať do cloudu a neustále otravuje aby som upgradol na platený tier OneDrive. Proste otravný downgrade
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2