Pomoc s novým projektom PC skrinky

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Používateľov profilový obrázok
jurk
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 10. Dec, 2008, 19:15

Pomoc s novým projektom PC skrinky

Príspevok od používateľa jurk »

Ahojte/Dobrý deň,

už je to nejaký piatok čo som tu nebol. Všetkých Vás opäť pozdravujem. Píšem s prosbou o pomoc pre nový návrh mojej novej pc skrinky.

Projekt prešiel viacerými návrhovými fázami, až som sa s ním dostal do slepej uličky. Trochu to popíšem aby ste mali predstavu ako som sa do tejto nelichotivej situácie vôbec dostal.
1. Sleeper PC - pôvodne som chcel zobrať starú retro skrinku - také tie čo sa dávali pod monitory. Hovorím si bude mať takú baviačku na dlhé zimné večery, kým vyriešim chladenie, umiestnenie komponentov. Chladenie samozrejme voda, som starý vodnikár, cez to nejde vlak. Zároveň by mi to šetrilo miesto na stole.

2. Navrol som si vlastnú pc skrinku, pod monitor, jednoduchý dizajn, rozmery +- ako klasická skrinka, len by ležala pod monitorom. predný panel by bol tvorený z 4 12cm fanov. tak isto aj zadná strana. Taký "aerodynamický" tunel. Vpredu vstup vzadu výstup, komponenty medzi. Všetko komplet na vode, a radiátor 480tka vzadu. Teoreticky aj vpredu.

Už som mal aj kúpené radiátory, aby som si mohol všetko pomerať a začať stavať, len stala sa mi taká nehoda. Nechcene som kúpil zo zahraničia veľkú kopu komponentov na vodné chladenie, za šrotovnú/zbernú cenu. Že budem sa mať s čím baviť. Len v balíku boli okrem iného žiaľ aj ďalšie 2 480mm radiároty (plne funkčné)

Čiže dokopy mám 4 480mm radiátory. Prvé čo ma samozrjeme napadlo, bolo dať to všetko dohromady. Viem že to vôbec nie je optimálne, len nemôžem spať kôli tomu že neviem prísť na nejaký normálny koncept. Taký ten pocit, keď vás hnevá že niečo neviete vyriešiť, aj keď je to tak trochu nie optimálna vec.

Momentálne mám 2 koncepty:
1. Dať pc do stola - ušetrilo by mi to miesto na stole, a zároveň by sa pc mohlo chladiť pasívne - radiátory by boli zabudované do dosky stola, čiže by mohol cez ne prúdiť vzduch. Len nechcem dávať pc do ďalšieho nábytku, mám už wall pc, a akákoľvek prerábka je čisté utrpenie.

2. Použiť klasickú skrinku/postaviť vlastnú, trochu ju zúžiť a radiátory by boli na bočnici(rozmer 4 radiátorov spolu cca 520x500). Len príde mi to také nejaké. Už som podobné projekty videl a neoslovili ma.

Otázka/prosba - Nemáte prosím nejaké tipy, nápady, námety/inšpiráciu na koncept skrinky, kde by som vedel zapracovať tieto 4 radiátory.
Budem veľmi rád za akúkoľvek pomoc.
Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Re: Pomoc s novým projektom PC skrinky

Príspevok od používateľa wingo »

Napadli ma ďalšie 2 možnosti:
1. Sprav ako si chcel, a extra 2 radiátory nejak zakomponuj do prostredia/nábytku. Pripájať sa budú k PC externe cez rýchlospojky.
2. 2x 480mm na sebe by bolo príliš vysoké pod monitor, tak sprav opak - "komín" s 2x480 na spodu a 2x480 na vrchu. Stred presklenný PC typu "akvárium" s dostatkom priestoru pre hocičo, čím ho chceš vnútri vyzdobiť. Kľudne aj diorámu :) Alebo namiesto akvárka z toho spraviť dizajnérsky kus nábytku na tento štýl: https://www.instructables.com/Minimalist-Wood-PC/
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 7 9800X3D, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, ASRock B850M-X WiFi, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6200, Sapphire Pulse RX 9070XT 16GB, Samsung 980 PRO 2TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Eternico MKS 7010, Logitech G400, Hifiman HE-4XX/Edifier M60 + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 7600X, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury@6000, Gigabyte RTX 3070 8GB Vision, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Gigabyte P650SS ICE, Zalman P10 White, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Edifier WN820NB Plus

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"