Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
vratislav
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2026, 18:07

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa vratislav »

Tak internet mi beží na tejto zostave (ako som to rozbehal pred asi 1 a pol mesiacom v máji): UCG-Fiber a SFP Module Leox LXT-010S-H (mám Orange na ich sieti) ale každé 2 týždne o pol noci zo soboty na nedeľu mi vypadne internet (odsledoval som to). Stáva sa to niekomu z vás. Asi to nejako Orange kontroluje, neviem.
Mne sa to stalo práve dnes (polnoc z nedele na pondelok), pripojenie mám asi 2 mesiace (Orange na Telekom sieti). Vyzerá to, ako keby tam bol nejaký automatický reštart OLT, nastal LOS a vtedy sa Leox shutdownol. A u týchto našich "Apple sieťového sveta" sa to už nespamätá, musí sa reštartovať, a to vôbec neteší.
Ako sa tento modul správa s Mikrotikom? Ak nastane LOS, spamätá sa to samo? Ten shutdown modulu pritom nie je chyba, to je normálne dokumentované.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja osobne to nepouzivam a neviem ako sa sprava Orange na sieti Telecom pripade Telecom na sieti Orange, ale skus totok :
/interface ethernet sfp set [MENO INTERFEJSU] ignore-rx-los=yes

pomohol by nejaky pingaci/monitorovaci skript a v pripade totalneho vypadku restart mikrotiku ? Mam take na styri riadky... ked vies, ze sa ti taketo krivdy deju len o polnoci zo soboty na nedelu, tak to bude este jednoduchsie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
TheEragon
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Nov, 2025, 11:51

Príspevok od používateľa TheEragon »

Tak prave som prehodil na XGSPON, zatial cez Telekom prevodnik Kaon PM1191. Musel som vypnut aj VLANu inak ma to nechcelo pripojit. Fici to pekne 2.5Gbps down a 500Mbps up.

Návrat na "Siete"