Steam machine ?
-
stefan222
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Steam machine ?
Kamos mal 40tku. Oplati sa ta blbost?ma na steame neake hry a nema ziadnu konzolu. Nesekaju hry na tom?nebude coskoro neaka lapsia verzia?pojde na tom.gta 6?dik
hry- ps5/xbox
Skoda Karoq 1.5tsi dsg 12/2025
-
jakub.kormos
- Používateľ

- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 11:07
Re: Steam machine ?
za tie peniaze by som to urcite nekupil...
CPU intel core i5 13600K
MB: asus rog strix b660-a gaming wifi D4
cpu cooler : Noctua NH-D15 chromax.black
grafika : MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC
zdroj : Corsair HX1000i (2022)
Seagate SSD FireCuda 530 1TB M.2 2280 PCIe Gen4 NVMe (r7300MB/s, w6000MB/s)
2x16GB 3600MHz. CL16 FURY Renegade Black Kingston
MB: asus rog strix b660-a gaming wifi D4
cpu cooler : Noctua NH-D15 chromax.black
grafika : MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC
zdroj : Corsair HX1000i (2022)
Seagate SSD FireCuda 530 1TB M.2 2280 PCIe Gen4 NVMe (r7300MB/s, w6000MB/s)
2x16GB 3600MHz. CL16 FURY Renegade Black Kingston
Za tie peniaze sa výkonnostne vôbec neoplatí, aj technologicky je zastaralý - v podstate pozliepali zbytky od AMD ktoré už nik nechcel. Čo by bolo OK keby to bolo lacné, ale nie je. Jediné pozitívum je dizajn a celkové vyladenie systému. V podstate je to PC konzola, výkonnostne okolo PS5 akurát o 6 rokov neskôr a paradoxne výrazne drahšie. Keby mi niekto toto povedal pred Koronou tak by som ho vysmial, ale je nová doba kedy už neplatí ale že absolútne nič.
Pokiaľ viem Valve novší STEAM Machine zatiaľ neplánuje, plánuje sa STEAM Deck 2 keď tak ale bohvie kedy. Alebo VR headset STEAM Frame je teraz horúca novinka.
GTA 6 by na tom mal ísť bez problémov keďže na 100% pôjde aj na PS5 ktorá je technologicky o generáciu staršia, otázne je len v akej kvalite a ako dodrbaný bude PC port. Rovnako ostatné hry na tom pôjdu, ale treba to brať tak že to je low end takže nečakať žiadne zázraky a už vôbec nie 4K gaming mimo nenáročných indie alebo starých hier.
Osobne ak by som chcel niečo na štýl PC konzoly tak počkám na nové generácie procesorov s výkonnou integrovanou grafikou. Ak AI horúčka do toho nehodila ďalšie vidle budúci rok by mali vyjsť nové konzoly aj grafiky a APU od AMD čiže futureproof na 10 rokov dopredu keďže aj pre súčasné konzoly budú vychádzať hry ešte ďalších X rokov a v budúcnosti tie generácie nebudú kratšie...
Pre zaujímavosť čo sa chystá od AMD:
AT0 (okolo 200CU): primárne karta pre Xbox Cloud, ale vraj sa zvažuje aj profi verzia pre AI a herná verzia ako konkurent pre RTX 6090
AT1: zrušená
AT2 (70CU): bude v Xbox Next a vraj tú istú konfiguráciu budú môcť používať pre svoje PC aj výrobcovia ako ASUS s označením Xbox podobne ako je teraz Xbox Handheld (ASUS ROG XBOX Ally), bude aj presne tá istá dedikovaná GPU do PC (nie mierne upravená ako zvyčajne) od AMD ako nástupca RX 9070XT, výkon hádam medzi RTX 5080 a 4090
AT3 (48CU): integrované riešenie pre notebooky a MiniPC, nástupca Strix Halo, výkon hádam okolo RX 9070, super pre výkonné herné/pracovné MiniPC, ale bude drahé ako sviňa lebo bude super pre lokálne AI ak nespľasne bublina
AT4 (24CU): cenovo dostupné herné riešenie, výkonnostne hádam okolo RX 9060, malo by byť super pre cenovo dostupné herné MiniPC a podľa mňa malo Valve počkať a použiť tento čip pre STEAM Machine aby to malo zmysel ako PC konzola čo vydrží dlhé roky technologicky aktuálna, ale vzhľadom k AI bubline uvidíme aké budú reálne ceny lebo aj staré blbé konzoly sú výrazne drahšie ako pred 6 rokmi keď vyšli
Pokiaľ viem Valve novší STEAM Machine zatiaľ neplánuje, plánuje sa STEAM Deck 2 keď tak ale bohvie kedy. Alebo VR headset STEAM Frame je teraz horúca novinka.
GTA 6 by na tom mal ísť bez problémov keďže na 100% pôjde aj na PS5 ktorá je technologicky o generáciu staršia, otázne je len v akej kvalite a ako dodrbaný bude PC port. Rovnako ostatné hry na tom pôjdu, ale treba to brať tak že to je low end takže nečakať žiadne zázraky a už vôbec nie 4K gaming mimo nenáročných indie alebo starých hier.
Osobne ak by som chcel niečo na štýl PC konzoly tak počkám na nové generácie procesorov s výkonnou integrovanou grafikou. Ak AI horúčka do toho nehodila ďalšie vidle budúci rok by mali vyjsť nové konzoly aj grafiky a APU od AMD čiže futureproof na 10 rokov dopredu keďže aj pre súčasné konzoly budú vychádzať hry ešte ďalších X rokov a v budúcnosti tie generácie nebudú kratšie...
Pre zaujímavosť čo sa chystá od AMD:
AT0 (okolo 200CU): primárne karta pre Xbox Cloud, ale vraj sa zvažuje aj profi verzia pre AI a herná verzia ako konkurent pre RTX 6090
AT1: zrušená
AT2 (70CU): bude v Xbox Next a vraj tú istú konfiguráciu budú môcť používať pre svoje PC aj výrobcovia ako ASUS s označením Xbox podobne ako je teraz Xbox Handheld (ASUS ROG XBOX Ally), bude aj presne tá istá dedikovaná GPU do PC (nie mierne upravená ako zvyčajne) od AMD ako nástupca RX 9070XT, výkon hádam medzi RTX 5080 a 4090
AT3 (48CU): integrované riešenie pre notebooky a MiniPC, nástupca Strix Halo, výkon hádam okolo RX 9070, super pre výkonné herné/pracovné MiniPC, ale bude drahé ako sviňa lebo bude super pre lokálne AI ak nespľasne bublina
AT4 (24CU): cenovo dostupné herné riešenie, výkonnostne hádam okolo RX 9060, malo by byť super pre cenovo dostupné herné MiniPC a podľa mňa malo Valve počkať a použiť tento čip pre STEAM Machine aby to malo zmysel ako PC konzola čo vydrží dlhé roky technologicky aktuálna, ale vzhľadom k AI bubline uvidíme aké budú reálne ceny lebo aj staré blbé konzoly sú výrazne drahšie ako pred 6 rokmi keď vyšli
Spoiler: ukázať
-
stefan222
- Pokročilý používateľ

Ci kupit mu neaku grafiku?ma pc. Aku by ste radiki tak za 600e?
hry- ps5/xbox
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 26. Apr, 2015, 16:51
Tiez mam na steame nejake peniaze predal som itemy z CS a z Doty lebo to uz velmi nehravam tak 600e som zatial nazbieral a rozmyslam o steam mashine lebo ten handheld sa neoplati este viac a stoji uz skoro 1000 ecok
. Fakt masaker vsak este pred rokom a pol siel ten handheld OLED model za 650 myslim, aj ked nie asi ten s najvyssou pamatou ten stal tak 700 ale teraz cez 900. Neviem len hry sa mi za tie peniaze kupovat nechcu uz mam hier tolko ze neviem co s nimi nemam kedy to hrat proste.
Akoze ta steam mashine vobec nevyzera zle ked cestujes stefan alebo tak lebo je to spratnejsie ako notebook a na kazdom hoteli alebo u znamych u rodiny maju vsetci tv.
Ja to berem tak ze sice som starkemu daroval svoj stary pc s 4060kou a vsade kde chodim mam nejaky pc okrem chaty na donovaloch ale aj tam je telka, takze mne by sa to celkom oplatilo nosit so sebou. A zvysok casu mat len tak napojene v izbe na tv pred spanim na controlery zahrat EA FC alebo daco take.
Uprimne neviem ci to ma lepsi vykon ako XBOX Series X alebo PS5 no je to spratnejsie to je asi ta hlavna vyhoda a da sa to rozsirit o daku rychlu SD kartu tak ani to ulozisko neni daky problem a na filmy externe ssd cez usb.
Akoze ta steam mashine vobec nevyzera zle ked cestujes stefan alebo tak lebo je to spratnejsie ako notebook a na kazdom hoteli alebo u znamych u rodiny maju vsetci tv.
Ja to berem tak ze sice som starkemu daroval svoj stary pc s 4060kou a vsade kde chodim mam nejaky pc okrem chaty na donovaloch ale aj tam je telka, takze mne by sa to celkom oplatilo nosit so sebou. A zvysok casu mat len tak napojene v izbe na tv pred spanim na controlery zahrat EA FC alebo daco take.
Uprimne neviem ci to ma lepsi vykon ako XBOX Series X alebo PS5 no je to spratnejsie to je asi ta hlavna vyhoda a da sa to rozsirit o daku rychlu SD kartu tak ani to ulozisko neni daky problem a na filmy externe ssd cez usb.
- dexterav
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
najlepšie na tom je že ked sa posnažíš dokážeš to poskladať možno nie lacnešie ale aj nasobne výkonejšie za podobný peniaz
aj to ukazuje že to je zlodejina
aj to ukazuje že to je zlodejina
Spoiler: ukázať
-
stefan222
- Pokročilý používateľ

Hej dam.mu asi cash do obalky a naj si kupi co chce. Dik borci.mozme lock
hry- ps5/xbox