ako minimalizovat vlastnosti prostredia?
ako minimalizovat vlastnosti prostredia?
hellou! daju sa nejak minimalizovat vplyvy prostredia na reprodukciu hudby? lebo z jeden reprak co je umestneny v rohu, dost silno basuje, co mi vadi...problem je, ze je to v mojej izbe a tam nechcem robit nejake upravy povrchu stien a podobne...neda sa nejak modifikovat bedna? dik
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
ak by som na stenu dal tie ihlanove molitany, tak by to mozno trosku pomohlo, ale iba minimalne...basy nemozem ubrat, to by som ubral aj na druhom a bol by som tam, kde som teraz...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
A ty mas 2 rovnake reprobedne a jedna ti viac basuje? Ak ano tak toto treba riesit upravou ale ako som uz pisal nech presne poradia znalci. A mozno ze je len chyba v zosiku alebo vo vyhybke (ak nejaka v repraku je). Ja neviem ale bolo by dobre keby si blizsie popisal tvoju audiosustavu, ako ti mame poradit ked nevieme nic blizsie. Proste aky zosik, ake bedne, vykony, impedancie a pod. Ci mas homemade alebo daku sustavu z obchodu.
mno zosik mam Marantz PM350
a mam to rozlozene takto
repraky hraju tak isto a aj zosik...uz som ich skusal oba umestnit vedla seba do stredu izby..teda najprv som si myslel ze jeden hra odlisne ako druhy, ale to bolo tiez iba povodnym umiestnenim v rohu, cize nejake info o impedancii, vykone, atd. bude asi na dve veci...
inak mi to nedovoli izba a umiestnenie kompu+stolika a co ja viem coho este, vratane dveri a samotnich stien a toto umiestnenie je vlastne ako na potvoru najvhodnejsie pre subwoofer...teda ak chcem mat kazdy reprak nasmerovany na seba a v rovnakej vzdialenosti od seba...
a mam to rozlozene takto
repraky hraju tak isto a aj zosik...uz som ich skusal oba umestnit vedla seba do stredu izby..teda najprv som si myslel ze jeden hra odlisne ako druhy, ale to bolo tiez iba povodnym umiestnenim v rohu, cize nejake info o impedancii, vykone, atd. bude asi na dve veci...
inak mi to nedovoli izba a umiestnenie kompu+stolika a co ja viem coho este, vratane dveri a samotnich stien a toto umiestnenie je vlastne ako na potvoru najvhodnejsie pre subwoofer...teda ak chcem mat kazdy reprak nasmerovany na seba a v rovnakej vzdialenosti od seba...
Heh tak tie bedne mas zaujimavo ... skor by som dal vyskac hore a obidve bedne do rovnakej vysky...
S tym ze ti jedna strana hra inak nespravis nic, mas totiz asymetricku hudbu co je pre hudobnych pocuvacov bozi trest... Ajtak ale neviem preco ti vadi ze jedna basuje viac keD mas subwoofer ... teda predpokladam ze mas na mysli basy v tom nizsom pasme. Jednoducho im basy uber a nech hraju len zo subwoofera.
a inak toto:
S tym ze ti jedna strana hra inak nespravis nic, mas totiz asymetricku hudbu co je pre hudobnych pocuvacov bozi trest... Ajtak ale neviem preco ti vadi ze jedna basuje viac keD mas subwoofer ... teda predpokladam ze mas na mysli basy v tom nizsom pasme. Jednoducho im basy uber a nech hraju len zo subwoofera.
a inak toto:
nie je pravda, steny sa daju upravit aj tak, aby sa dost vyrazne zmenila akustika v izbe. Na to su urcene tzv. rezonancne panely ktore si vsak do izby urcite davat nebudes No vzdy pomoze dat na hole steny nejake to tlmenie... zaves a tak... A rovnako podlaha... neviem co to tam mas ale leskne sa to teda koberec to asi nebude... a toto zvykne mat velmi velky vplyv na basy vo vyssom pasme, tak pekne to potom duni...Upravou stien by si mohol zabezpecit aby sa zvuk menej siril do ostatnych izieb ale posluch hudby v tvojej izbe by bol rovnaky.
som sa zle vyjadril, myslel som to tak, ze ten reprak je v rohu a rohy su najvhodnejsie pre subwoofer, tak podla mna preto tak basuje...oni tie bedne vyzeraju vseliako ze su umiestnene, ale ked si sadnem za komp, tak smeruju obe na mna, kurat ze jedna bedna je postavena vyssie lebo som ju nemohol nahnut tak ako tu druhu, lebo by zavadzala...a chcel som aby vyskace smerovali na moju hlavu...no dost kretensky som to popisal, hadam ste pochopili
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
na tej foto vyzera ze tam mas bassreflexy...daj ich tam kam patria,do kosa,pri tych repro...teraz neviem ci je to MC hnoj alebo ten najspodnejsi rad Visatonov,no to je jedno,bassreflex tam nema co hladat,skus sa aj s vyhybkou trochu pohrat,ALE ako uz predomnou spoinali s rohov sa najlespie siria bassy,ale ako ja to ma v izbe podobne ako ty a mne hraju bedne rovnako po tom ako som odstranil bassreflexy
pokial ja dobre vidim, tak tam ani bass reflex natrubok nevidim... vidim tam len dieru pren... :roll: najhorsie co moze byt..
zapchaj velkou handrou
Ja osobne by som die bedne urobil uplne inak a o rozlozeni ani nehovorim .
zapchaj velkou handrou
Ja osobne by som die bedne urobil uplne inak a o rozlozeni ani nehovorim .
Spoiler: ukázať
ok, tak nejak som si myslel ze to bude treba robit, aby to co najmenej vibrovalo a bolo co najpevnejsie....tie bedne boli povodne nejake tesly, ale casom sa povadne repraky skrizili, respektive jeden basak, tak bolo treba menit komplet vsetko, kedze taky isty basak som uz nezohnal...ten bassreflex bol neplanovany-povodne tam bol vyskac, lenze ten som vybral, tak tam zostala diera..a na robenie novych bedni ozaj nemam cas, to si skor radsej kupim cosi hotove...