Sempron 2300+ a ECS K7S5A
Sempron 2300+ a ECS K7S5A
Dal som do tejto dosky semprona a ide mi v biose lan na FSB150. Tak som to cez win nastavil pomocou programu CPUFSB na 166, ale vzdy mi to hned zamrzne. Ramky mam DDR400. Prco mi to mrune? Tomas
ide o to ze ta doska (usudzujem to podla tohto: link ) podporuje maximalne FSB 133MHz cize 266 efektivne. Tym ze das FSB 166 ju vlastne taktujes a ocividne to nezvlada... ak xces mat toho Semprona tak si kup inu dosku... :roll:
Tak to je problem, ze ten program nepracuje spravne s tvojou doskou. Ked som mal dosku so SIS chipsetom, tak robilo presne to iste.
Cez windows toho moc nenataktujes :idea:
Cez windows toho moc nenataktujes :idea:
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
skus si zohnat nejaky athlon xp, alevo obycajny athlon... semprony maju radi iba 333 fsb... proste procesor co vie pracovat aj s nizsim fsb.... ten procak co tam mas je robeny do novsich dosiek... ty mas dosku cisto na athlony, xp a durony... inac to taktovanie fsb na doske ti moc neodporucam, ja som mal kedysi matsonic 8127c + vtedy este bez agp/pci lock, raz som si moj duronik pretaktoval... ale potom nastaly uz iba problemy... stale to zamrzalo aj pro vrateni povodnych hodnot... pre teba by bolo najlepsie zohnat si amd xp, fsb pekne nechat na 133 a zvysovat iba multiplikator... howg
AMD Sempron 2600+@2200Mhz, DDRam 512 CL 2.5 PC400",ASUS A7N8X e Deluxe, Asus GeForce Fx 5700 256Mb, Sata IBM Hitachi 80 Gb, Premier 350W
Akoze sorry, ale vsetko co si tu napisal je absolutna blbost.Mystiq napísal:skus si zohnat nejaky athlon xp, alevo obycajny athlon... semprony maju radi iba 333 fsb... proste procesor co vie pracovat aj s nizsim fsb.... ten procak co tam mas je robeny do novsich dosiek... ty mas dosku cisto na athlony, xp a durony... inac to taktovanie fsb na doske ti moc neodporucam, ja som mal kedysi matsonic 8127c + vtedy este bez agp/pci lock, raz som si moj duronik pretaktoval... ale potom nastaly uz iba problemy... stale to zamrzalo aj pro vrateni povodnych hodnot... pre teba by bolo najlepsie zohnat si amd xp, fsb pekne nechat na 133 a zvysovat iba multiplikator... howg
To je paradna rada, "kup si radsej athlonXP"
FSB moze zvisovat, ale na rozumnu hodnotu, lebo doska jeho nema Agp/pci lock
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
siki napísal:Akoze sorry, ale vsetko co si tu napisal je absolutna blbost.Mystiq napísal:skus si zohnat nejaky athlon xp, alevo obycajny athlon... semprony maju radi iba 333 fsb... proste procesor co vie pracovat aj s nizsim fsb.... ten procak co tam mas je robeny do novsich dosiek... ty mas dosku cisto na athlony, xp a durony... inac to taktovanie fsb na doske ti moc neodporucam, ja som mal kedysi matsonic 8127c + vtedy este bez agp/pci lock, raz som si moj duronik pretaktoval... ale potom nastaly uz iba problemy... stale to zamrzalo aj pro vrateni povodnych hodnot... pre teba by bolo najlepsie zohnat si amd xp, fsb pekne nechat na 133 a zvysovat iba multiplikator... howg
To je paradna rada, "kup si radsej athlonXP"
FSB moze zvisovat, ale na rozumnu hodnotu, lebo doska jeho nema Agp/pci lock
a v tom je ten problem, ze zvysuje fsb a potom to ma nestabilne.... podla mna je lepsie ked si kupi odomknuty procak a nech zvysuje multiplikator....
AMD Sempron 2600+@2200Mhz, DDRam 512 CL 2.5 PC400",ASUS A7N8X e Deluxe, Asus GeForce Fx 5700 256Mb, Sata IBM Hitachi 80 Gb, Premier 350W
Re: hm
s tou zarukou to bude problem ale procak sa zohnat da....andynko napísal:Porad mi, kde si kupim dnes odomknuty procak od AMD ... a so zarukou.