Nazdar borci
neviem ci som zvolil najlepsiu sekciu ale do programovania som to radsej nedala a do nakupnej poradne tiez nie lebo by ste sa
Takze uz dlhsie sa chcem naucit programovat
Na skole sme mali 1 rok pascal a ten celkom ovladam
za rok sa ale vsetko naucit nemozem a veci ako polia atd su mi nezname
chcel by som sa naucit programovat
som zacinal s C a celkom sa mi to pacilo a dokazal som aj napisat primitivne(dost primitivne) veci
ale problem internetovych tutorialov je ten ze tam su priklady a postupy riesenia konkretneho programu ale nie je tam rozobrata teoria napr o objektoch atd
teda aspon v tych co som nasiel ja
no a teda by som sa chcel naucit programovat v C a by som potreboval odporucit nejaku knihu kde su veci ako polia a pointery dobre vysvetlene
teda ak mate nejaky dobry titul z ktoreho ste sa naucili programovat Vy tak to sem napiste pls
ak mi odporucite iny dobry jazyk, tak si necham poradit
ak mi chcete odporucit nieco ine tak som otvoreny navrhom
prosim modov o zhovievavost a pripadny presuv ak najdu vhodnejsiu sekciu
Dakujem za vsetky odpovede
Aku knihu na vyucbu zakladov programovania- C
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
no ja by som ti odporucal rovno C++ , sice je pravda ze kazdy program co si napisal v C ti pojde aj v C++ ale naopak nie
momentalne mam doma pozicanu knizku
Naucte se C++ za 21 dni
neni to sice na 100% moj styl ale da sa
ako si pisal nieco uz nakodit vies takze prvych par stranok budes mat ako opakovanie
inak asi si dobre na nete nehladal lebo este ja ked som chodil na skolu na nete bol kopec dobrych priruciek
knizku mam preto lebo nie vsade mam net alebo PC a ked mam cas tak to citam
PS: nemyslim ze sa to da stihnut za 21 ale kto povedal ze mi to nemoze trvat dlhsie
momentalne mam doma pozicanu knizku
Naucte se C++ za 21 dni
neni to sice na 100% moj styl ale da sa
ako si pisal nieco uz nakodit vies takze prvych par stranok budes mat ako opakovanie
inak asi si dobre na nete nehladal lebo este ja ked som chodil na skolu na nete bol kopec dobrych priruciek
knizku mam preto lebo nie vsade mam net alebo PC a ked mam cas tak to citam
PS: nemyslim ze sa to da stihnut za 21 ale kto povedal ze mi to nemoze trvat dlhsie
Velmi dobry tutorial:
Alebo casto odporucana (aj mojou profesorkou na vysokej skole) kniha:
Herout - Ucebnice jazyka C
Kód: Vybrať všetko
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=370
Herout - Ucebnice jazyka C
Kód: Vybrať všetko
http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=autor&uAutorMeno=Pavel%20Herout
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
wow :8O:
ten tutorial je brutalne super
njn som lamka ale na prvych strankach googlu asi nebol alebo som fakt totalne blbo hladal
a z tych knih co si doporucil tak ktoru??
prvy diel+druhy diel alebo tu bez cisla?
a najlepsie ak napisu aj ini ze z coho sa ucia na VS programovanie
THX za doterajsie aj buduce odpovede
ten tutorial je brutalne super
njn som lamka ale na prvych strankach googlu asi nebol alebo som fakt totalne blbo hladal
a z tych knih co si doporucil tak ktoru??
prvy diel+druhy diel alebo tu bez cisla?
a najlepsie ak napisu aj ini ze z coho sa ucia na VS programovanie
THX za doterajsie aj buduce odpovede
...
presne ako povedal gudas: herout - ucebnica jazyka C. celkom dobra kniha a tiez je dobre, ked uz tie veci vies, ale si nespamatas meno dakej funkice.=:) knihu odporucali tiez na FIIT-ke v prvom rocniku.
ja tiez len prvu cast (druhu som uz nekupil, bolo to zbytocne pre mna).
C-cko je sice dobra vec, ale uz komplikovanejsie programy, ako napr. dake GUI sa tam robi dost blbo. ked nechces mat programy v konzole, potom budes to robit asi v C++ (ked chces ostat pri C/C++). C++...
C++ podla mna nechaj na pokoji. C je o proceduralnom programovani (klasika, ako pascal). C++ je uz objektovo orientovany jazyk. presnejsie povedane proceduralny jazyk, ktory podporuje objekty. a presne to je ten najvacsi problem. nie je to dostatocne premyslene, zbytocne komplikovane (napr. viacnasobna dedicnost a take chutovky). ked uz OO programovanie, tak potom Java (alebo teraz coraz viac popularny C# - podobne k Jave, len microsoftacka verzia).
C, ako zakladny jazyk je celkom dobra volba (zijde ti vsade). az potom, ked uz v tom robis "zlozitejsie" veci (napr. implementaciu abstraktnych udajovych typov (stack - LIFO aj FIFO zoznamy, binary tree, atd.) zvladas v poho, az potom by som presiel na objektovo orientovane programovanie.
btw: ak mas dake problemy s programovanim (ako napr. uz spominane pointre), kludne si vytvor novy thread v programovani. ved je tu dost programatorov...
ja tiez len prvu cast (druhu som uz nekupil, bolo to zbytocne pre mna).
C-cko je sice dobra vec, ale uz komplikovanejsie programy, ako napr. dake GUI sa tam robi dost blbo. ked nechces mat programy v konzole, potom budes to robit asi v C++ (ked chces ostat pri C/C++). C++...
C++ podla mna nechaj na pokoji. C je o proceduralnom programovani (klasika, ako pascal). C++ je uz objektovo orientovany jazyk. presnejsie povedane proceduralny jazyk, ktory podporuje objekty. a presne to je ten najvacsi problem. nie je to dostatocne premyslene, zbytocne komplikovane (napr. viacnasobna dedicnost a take chutovky). ked uz OO programovanie, tak potom Java (alebo teraz coraz viac popularny C# - podobne k Jave, len microsoftacka verzia).
C, ako zakladny jazyk je celkom dobra volba (zijde ti vsade). az potom, ked uz v tom robis "zlozitejsie" veci (napr. implementaciu abstraktnych udajovych typov (stack - LIFO aj FIFO zoznamy, binary tree, atd.) zvladas v poho, az potom by som presiel na objektovo orientovane programovanie.
btw: ak mas dake problemy s programovanim (ako napr. uz spominane pointre), kludne si vytvor novy thread v programovani. ved je tu dost programatorov...