Kolko nepouzitych slotov mate v PC ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Malakh
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Malakh »

suhlasim s jaffarom, asi by sa tu mala zalozit dred: Najdementnejsia tema a ta tvoja by patrila medzi favoritov KingP1n-e
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

u pci slotov ide o to, ze malo kedy plati, ze ak je vsetko integrovane, tak to je vyhodnejsie. to je ako s domacim kinom all in one a vysledok je pre trosku narocnejsich ludi nepostacujuci..

integrovany zvuk je nahovno...ja mam sata1 na doske, ak budem potrebovat sata2, mozem pouzit radic do PCI slotu...mam 100vkovu sietovku, ak budem potrebovat gigovu, pouzijem PCI slot...USB-cka sa mi uz raz vsetky odpalili koli statickej elektrike - mam PCI radic , nech sa ten odpali...

ak sa doska bude pouzivat dlhu dobu, tak je pravdepodobne, ze vramci pokroku jej bude nieco chybat...a potom to mozes doplnit cez PCI....

pri SATA pouzijes 2konektory na raid kde bude system, dalsi konektor na obycajnu zalohu, dalsi na suplik...

aj rpi ramkach - das tam tolko kolko potrebujes, v buducnosti mas este miesto na upgrade...nie kazdy preda stare moduly a kupi jeden vacsi...

mohol si takto protestovat proti vyrobcom zdrojov, ze ty pouzivas iba jeden disk-co by bol sata konektor, jednu optiku - jeden molex AGP krafiku-max. dalsi molex, tak na co tam preboha davaju 5 molexov, 2 sata konektory, PCI-E konektor a co ja viem este co...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KingP1n »

Chlapy pekne ste to pochopili , napisat svoj nazor vam nestaci .
Asi fakt nechapete o co mi tu ide .
Nemam na taketo vyjadrovanie slov .
Forum je na to aby sa diskutovalo .

A teraz k veci :

Vsetci co sem pisete svyuzivate svoje dosky naplno .
Ale ovela vecsie percento ludi vyuziva na doskach len 1 , ak vobec nejaky PCI slot , max. 2 S-ATA , PCi-X sloty som vyuzite este nevidel , atd.
Je pravda ze niektory ludia pouzivaju haldu somarin , ked uz maju 2 RAMky , nepredaju ich ale kupia dalsie 2 ale to je podla mojho nazoru zbytocne .

Ked sa k tomu chcete vyjadrit tak napiste svoj nazor , ja pisem moj vlastny nazor na vec a ten mi nikto nezoberie .

Temy sa vytvaraju na to aby sa tam o nieco diskutovalo , ked sa vam to nepaci tak prejdite na inu tema ktora vas zaujima .a

Dakujem za pochopenie .
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

Podla coho sudis, ze je ovela vacsie percento ludi, ktori vyuzivaju (alebo skor nevyuzivaju) PC prave tak, ako ty. Mas statistiku? Lebo ak nie, tak su to len vymysly na sposob jedna pani povedala.

A po druhe. Myslis, ze keby sa robili dosky pre kazdeho na mieru, t.j. tebe bez pci, mne slotov 5, niekomu zase nieco ine, ze by tie dosky boli lacnejsie nez su teraz? Rozhodne nie, muselo by byt viacej navrhov dosiek a Dalsie veci, ktorych riesenie je rozhodne drahsie ako urobit miesto 5 roznych dosiek jednu a fuknut na nu vsetko co moze vacsina kupujucich vyuzit, resp potrebovat.
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Nesqwik »

takze ked ti niekoho nazor nezhoduje s tvotim tak je to ani nieje nazor ? povedat NIE je tiez vyjadrenie a smer tejdo diskusie dost usmernilo to ze si svoj nazoru udal ako fakt
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KingP1n »

jaffar napísal:Podla coho sudis, ze je ovela vacsie percento ludi, ktori vyuzivaju (alebo skor nevyuzivaju) PC prave tak, ako ty. Mas statistiku?
Sudim podal podpisov , skosenosti z bazarov , pri pohlade na kompy kamosov ,...

Moj subjektivny nazor je ze vyrabat taketo dosky je plytvanie prostriedkami , casom... ( i ked sa najdu ludia ktory to vyuzivaju )

Keby vyrabali microATX dosky aj vyrobcovia ako Gigabyte ci ASUS , tak myslim ze by mali vacsiu predajnost ako dnesne ATX dosky .
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

- ja nejaku ty statistiku mam (co predavam ja)
- 90% PC co predam su "kancelarske krisi" s mATX doskami (all in one)
- aj ASUS GB vyraba mATX - a su to dobre dosky
- Ale kedze sme na slovensku a tu je vecina zakaznikou CITLIVA na cenu, tak sa na ASUS GB a spol doslova "vyseru" a kupia si o 300Sk dosku lacnejsiu = ECS a Asrock

T. :wink:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

keby si si pozrel aspon zbezne cennik kompov tak prides nato ze mozno viac nez polka dnes ponukanych dosiek je mATX ato aj od gygabitu ako aj Asusu. sam mam jeden takyto nepodarok.
vecsina tvojich kamosov mozno vie robit s kompami, nesudim, ale aj tak 95%(+-) su brutalne lamy ktore si kupuju komplet kompy so seckym integrovane a nikdy do toho ani nepozru, maximalne tak prach povysavaju po tom co ich servisman zdrbe.
osobne mam len sb 5.1 v pci momentalne lebo pod 6800 s modovanym chladenim sa uz naozaj nic nevojde na 2 sloty ale tak som spravil druhy komp do ktoreho sli sietovky, pata raid radic a zvukovka dalsia (ISA)
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Návrat na "Debata o všetkom"